LOS DAN FAUN BESSTTT!!!

Penat aku belum hilang, baru lepas balik dari KL.. tapi penat yang betul2 buat aku rasa puas hati..Puas hati sebab ape?.. Adoyyyaii.. buat pengetahuan korang, aku baru balik dari KL.. tengok wayang.. hahaha.. tengok wayang sampai ke KL.. zulhatfi bukan ke orang PD..PD memang takde wayang, abis2 pun aku bleh tengok kat Seremban, kenapa nak pegi sampai KL semata2 nak tengok wayang.. hahaha.. Sape gelakkan aku die kalah.. kalah ape? ahaa.. kalah la.. aku baru nak bagi patung mak ultraman..tapi sebab ko gelak aku tak dapat la nak bagi.. len kali jangan gelakkan aku sesuka hati..Kalu aku suruh gelak baru korang gelak.. Kalu aku suruh guling baru korang guling..

Aku ke KL memang untuk tengok wayang.. dalam posting sebelum nih ade aku sebut yang aku menang tiket gala premier cerita LOS DAN FAUN.. Yup.. aku sangat teruja untuk tengok filem2 hasil Afdlin Shauki.. aku sendiri teruja untuk jumpa Afdlin secara berdepan..aku memang minat hasil2 kerja Afdlin Shauki.. Aku sendiri tak ingat sejak bile aku jadi peminat Afdlin Shauki.. tapi yang penting, Afdlin Shauki memang sangat besttt.. Semalam hari bersejarah untuk aku, dapat jumpa Afdlin Shauki.. waaaa.. memang happy weihh.. Thanks untuk Afdlin Shauki, Christina Orow dan warga Vision Works sebab bagi peluang kat aku untuk bersama pada malam Gala semalam.. Memang best.. Thank you very much.. aku rasa macam aku antara selebriti kat situ.. kah kah.. giler punye statement..

Berbalik pasal cerita LOS DAN FAUN.. memang mempunyai jalan cerita yang unik.. aku tak pernah tengok jalan cerita melayu yang macam nih.. Yup, aku memang minat nak jadi macam sherlock holmes, dan aku juga sangat2 minat sesuatu filem tuh bila jalan ceritanya tak macam filem2 biasa… Aku kagum bile dapat tau Christina Orow yang menulis skrip untuk cerita LOS DAN FAUN.. Kalau korang tengok cerita nih dan idea untuk jalan cerita LOS DAN FAUN nih, mesti korang akan rasa kagum.. Part kelakar dalam filem nih pun memang cukup banyak.. tak dapat aku nak listkan kat sini.. Dari awal sampai habis pun aku tak abis2 tergelak.. Ok.. kejapp.. ini bukan kali pertama aku tergelak bile tengok movie.. sebelum nih, filem2 afdlin shauki semuanya memang buat aku tergelak..Termasuklah LOS DAN FAUN, memang aku gerenti korang puas hati bile tengok LOS DAN FAUN.. Lakonan Adlin dengan Hans pun memang best.. aku sangat2 suke.. Insyallah aku nak bawak family aku tengok sekali, filem2 afdlin sebelum2 nih pun aku memang ajak family aku tengok sekali..Sapee nak ikuttt??

Woooppss.. ok tak gambar2 dalam posting nih?? hehehehe.. saje je tanyeerr.. hahaha

Zulhatfi

40 Comments

  1. waaahaha..
    brpe la afdlin byr awk wat bnde nih
    gebang2 pnye promosi!

    Reply

    Zul
    Reply:

    peminat afdlin shaukii..

    Reply


  2. waaa bile los n faun keluar eh???

    eieiei comel la afdlin.
    mcm bola 😀

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehehe,, los n faun kluar 4 hb Dec

    Reply


  3. citer ni dari orang yang mempunyai falsafahnya sendiri..
    kalau diikutkan,naskah skripnya agak berat tetapi afdlin dpt mempersembahkannya dalam komedi ringan yang efektif.tahniah kerana memeriahkan lagi platform filem tanahair negara….

    Reply

    Zul
    Reply:

    aha.. nih komen dari partner aku yg pi tengok citer tuh skali semalam.. haha

    Reply

    mastakilla
    Reply:

    oi..len kali mintak tiket 3..
    tapi aku kursus daa…
    ngko mesti tgk lagi skali..
    tgk kat wayang…
    jangan tgk kat laptop…
    nnt tv kaler biru je..
    ahahakkss!!

    cocopie ho ho!!

    Reply

    Zul
    Reply:

    hahaha… nasib baik ko tak bawak apam balik ngan putu bambu.. kalu tak mesti ko lg kecewa.. nasib baik kluar bahasa jerman, kalu kluar bahasa lain.. tak tau la aku..




  4. isk isk… jelesh btol… hmmm… xaci xadil..

    Reply

    Zul
    Reply:

    ala nad.. jgn la nangis..tp serius, afdlin ngan christina orow mmg sporting

    Reply


  5. wei!!! siot!!! ahhhh…tipu tipu..ini smua tipu berlaka…

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehe.. 4 hb tunggu depan panggung weii

    Reply


  6. huhu… dpt tgk d making of je….

    nk ikot gi tgk..

    hehehe…

    Reply

    Zul
    Reply:

    yerke
    alalala.. sian diee.. jom tgk 4 hb nanti..

    Reply


  7. salam..

    hmm..nak kena pi tengok baru bleh tau best ke tak best kan? tapi aku mmg suka karya afdlin shauki neh. lain dari yg lain.

    Reply

    Zul
    Reply:

    yup.. mmg superb hasil2 karya die

    Reply


  8. Must see Los dan faun…

    …..SUMOLAH…jumper afdlin live maser promo kat jb..kasi tampal Poster ngan signature…cheee..apsal aku minat sangat afdlin?? Sejak soal ATi lagik…He’s damp sempoi, brilliant, talented..gifted kot! cumanya…statement dier kat MELODI…PILIH BULu!! SESUWAI!!! semer orang musti nak kenkawan jer kejer skali…statement BRANI Mati…

    lepas nih en zul bleh jadik XTRaaasss….

    Reply

    Zul
    Reply:

    waaa.. tp cam tak reti berlakon je..

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.