Seronoknyee bercuti

Yeyy.. aku baru balik dari langkawi… alhamdulillah.. selamat pergi dan balik.. memang best.. dapat jalan2.. dapat shoot gambar.. dapat shopping2.. dapat beli baju.. dapat tengok pemandangan.. dapat tengok omputih seksi.. opsss.. sorry.. terlepas.. haha.. tapi kan.. aku tak tengok sangat pun omputih2 seksi tuh.. omputih2 seksi tuh yg asik tengok aku.. aishh.. segan la aku kalu citer lebih2.. diorang kata aku seksi la pulak.. adus.. cam tak percaya kan? omputih seksi cakap aku seksi.. huhh.. seksa nak terima.. tapi apakan daya, tuhla hakikatnya.. Aku yang hensem, kacak, bergaya, hitam, pendek, gemuk.. tuh sumer aku la.. aku versatile.. ok tak gitu?

Hurm.. bercuti ke Langkawi memang menyeronokkan.. seronok dan cantik.. dan pantai nan biru.. dan yang bestnye.. pantai Cenang happening.. Port Dickson?? erm.. happening gak.. tapi hangat2 taik ayam je la.. ntah ape nak dibangunkan kat PD nih pun aku tak faham.. nak kata tempat pelancongan, takde plak nampak usaha nak menarik pelancong.. pantai PD tuh dari dulu sampai skarang lebih kurang sama je.. abis2 pun ditambak.. yeyy.. happening gak la tuh kan..tambak pantai tuhhh.. kalu ko rasa tak happening len kali takyah datang PD.. mandi bogel je kat laman umah.. cover dengan atap zink pastu pakai syampu.. sambil2 tuh nyanyi “Kelapak dan orkidd baik untuk rambut.. saya nak balik duit saya”.. erk.. “saya nak balik duit saya” tuh termasuk dalam lirik lagu tuh skali ke??  aku main hentam je..

Bile nyanyi lagu kelapa dengan orkid tuh teringat aku kat Bob Marley.. Kat Langkawi ade kedai tuh konsepnya Bob Marley.. Warna tema kedai, merah, hijau kuning.. best dan menawan dan awek cun dan aku rugi sebab tak mintak no phone awek tuh.. dan awek tuh pun rugi sebab tak mintak no phone aku.. sekarang dua2 pun rindu.. termasuk gak tauke kedai bob marley tersebut.. erk.. ape plak tauke kedai nak rindu2.. aku tak sudi.. Mari beralih cerita kepada ketakutan dan kecut perut.. jangan ingat 100% aku senyum masa pegi Langkawi.. ade 2% aku tunduk membisu akibat kecut perut masa naik cable car.. chiitt.. memang ilang macho aku.. tapi aku tak pedulik.. kalau aku naik cable car ngan awek pun mesti aku buat perkara sama.. ketakutan dalam jiwa.. lepas turun dari cable car mesti awek tuh mintak clash.. huh.. aku tak kisah.. mari kita clash.. haha.. Sebenarnye aku naik cable car ari tu dengan family aku.. huh.. tinggi giler.. berpeluh2 tangan aku menengok ke atas kebawah.. nak pusing kepala pun takut.. aku takut mende nih goyang2.. nih skang nih pun tangan aku berpeluh2 nak menaip citer pasal cable car aritu.. giler ko.. tinggi wei.. gayat aku.. mase kecik2 dulu aku takut nak naik buaian.. bile mak aku masukkan aku dalam buaian je mesti aku lompat keluar.. hebat tak?? hehe.. Ok.. nih je citer untuk kali nih.. akhir kalam dari aku.. Jalan2 je kat Malaysia.. Malaysia kan best.. hehe

Zulhatfi

24 Comments

  1. sronok ngat.. hehe.. camne ley gayat melampau tuu… buaian pon gayat.. haishhh.. (@_@)

    gayat2 sempat lg mnembak ea~

    (*_~) curshadow seksa ade laa… kan kan..

    Reply

    Zul
    Reply:

    ala nad.. yg gayat buaian tuh bohong je sbnrnye.. tp yg lain betul.. haha.. seksa?? chiitt

    Reply


  2. hihi… btol dah bohong… time2 duk dlm buaian 2, xreti jln lg… kan kan..

    dah reti jln, nak walker lak..

    tido dlm walker.. heheeee…

    Reply

    Zul
    Reply:

    hahah.. teringat masa kecik2 dulu

    Reply


  3. ku naek cable car tu 2 kali dah selama idup ni.. dan 2 2 kali tu, ku naek ngn Orang jepunn.. haha.. adakah jodohku ngn org jepun 😛 akakaakakaka

    siap bergmbar2 lagi.. seb cable car tu kukuh ktorg bergerak2 lam tu 😛

    Reply

    Zul
    Reply:

    yerke.. gayat la aku

    Reply


  4. langkawai besh for those whO are interested pegi melawat tmpt2 bersejarah dia, tepi pntai, mndi laut, santaiii, hamek2 gmbaa.. shOpping skang dah tak beshhh.. 😀

    kalu ada kesempatan pegi laa belah sabah plok.. pegi pulau.. gerenti besss.. nk amek gmbar permandangan kt sna mmg beautifOoll.. pastu nek gi kundasang.. sejOoookkkk~ kaki gunugg 😉

    kalu ada kesempatan lgi pegi plak sarawakk~ 😀 pegi culture village.. get tO knOw the peOple..

    tah2 dah penah pegi~ hihihihihi

    Reply

    Zul
    Reply:

    erm.. insyallah.. ade rezeki mmg nak pergi sabah sarawak plak..

    Reply


  5. lorr nek cable car pon gayat, ape la..
    sy dh bnyak kali dah nek, tp mula2 tu mmg gayat sikit laa, tp x dek la sampai kalo nek ngn awek pon nk clash kan?
    ahaksaa..

    Reply

    Zul
    Reply:

    eleehh.. gayat gakkk.. huhh

    Reply


  6. ye la ye la mmg gayat laa, tp sikit jew..
    tp ape yg menarik bla dok kat lam cable car tue rsa seronok sangat wlupun sikit gayat..
    ala mna2 org pon same je laaa.

    Reply

    Zul
    Reply:

    yerke.. hehe..

    Reply


  7. hehe…owh g bercutik eh!!patot ah lame nan hupdate!!huhu..aperah gayat!!haha..tak kental langsung kamu nih!!

    Reply

    Zul
    Reply:

    si kental melarikan diri..

    Reply


  8. lama xjenguk. dh pindah blog upenye.

    seronok nye p langkawi hek..hehe

    yg part omputeh ckp kamu sexy tak leh blah tu. haha.

    btw nice pics!

    Reply

    Zul
    Reply:

    patutla lama tak nampak.. haha.. kalu omputeh cakap camtuh mesti ade something wrong tuhh

    Reply


  9. salam…
    best kan bl kat atas tu…
    nmpak jauh sgt…
    tenang…
    damai….
    4 times dh naek but still nak naek lg…

    Reply

    Zul
    Reply:

    sampai kat atas tuh mmg best.. tp mase nak naik atas tuh yg kureng best… hehehe 🙂

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.