Berpandu kepada paksi..

‘Berpandu kepada paksi yang nyata’, pemula ayat yang macam best je bunyinye.. tapi ayat tuh takde kene mengena dengan entry nih pun rasanye. Tetibe je ayat tuh keluar dalam kepala nih. Dahla gune perkataan pandu, dah macam pandu puteri pulak bunyinye.. takpun pandu cermat jiwa selamat.. pastu di gabungkan pulak dengan perkataan paksi, memang marvellous la jadinye… macam pasukan pandu puteri pegi ke angkasa melihat paksi bumi.. Aku sendiri terfikir secara tiba-tiba, kenapa pasukan pandu puteri kene ada perkataan pandu di dalamnye.. mungkinkah matlamat pasukan nih untuk memandu semua puteri2 lain termasuk puteri cinderella dan puteri gunung ledang? ataupun memang pasukan pandu puteri ialah unit khas gabungan pemandu2 wanita seluruh malaysia? atau pandu puteri nih pasukan keselamatan jalan raya yang ingin menasihatkan para pemandu bahwasanya pandu cermat jiwa akan selamat. Kenapa perlu pandu puteri? walhal ia cuma pasukan uniform kat sekolah..Biarkanlah die asalkan die tak memandu secara berbahaya.

Petang nih aku ingat nak buang masa shoot tepi pantai port dickson, tepi pantai lagii.. yerla nama pun port dickson, kat mana lagi la agaknye yang menarik kat port dickson nih selain gambar matahari terbenam tepi pantai. Takpun aku shoot aje gambar pekan port dickson, nak lebih extreme.. aku shoot je gambar balai polis port dickson…Nak super duper extreme? aku shoot pandangan atas kuil kat pekan port dickson.. huishh.. tuh memang super duper extreme.. tapi kenapa kuil?? sudah sudah.. nanti ade berbaur perkauman sensitif plak dalam blog aku nih.. Serius, aku ingat petang nih nak luang masa pegi amik2 gambar la.. kalau tak petang nih pun, aku rasa petang esok pun ok gak.. tapi kalau mendung je petang kang, baika ku tido je.. hahaha.. Sengal punye rancangan. Itu namanya rancangan tidak berpandu pada paksinya.. maybe aku kene tanya kat pasukan pandu puteri macamana nak merancang hidup secara berpandu kepada paksi nyata..

Aku mendapat soalan lagi, kali nih cik callister bagi soalan2, tapi tak banyak la.. alhamdulillah.. buat cik callister.. ini jawapan saye yerr..

1. Kau lebih suka bergaya dalam keadaan santai atau..? bule bagi jawapan lain yang berkaitan

Santai lagi selesa.. dah nama pun santai.. lagi santai kalau aku kluar pekan pd pakai sluar pendek ala2 kat hawaii..tapi setakat nih aku kluar pekan pd abis2 pun pakai sluar track panjang la.. kalau pegi kl pun aku levih prefer santai gak tapi santai bergaya la.. takkan santai pengemis pulak kan..

2. Berapa banyak baju kau ada dalam almari pakaian dalam bilik kau? tak termasuk baju buruk / koyak

Ko tanye aku berapa banyak? aku pun tak penah kira.. bleh tahan la.. ko jangan paksa aku kiraย  semua baju2 dalam almari aku tuh plak..

3. Berapa pasang kasut yang kau gunakan sepanjang minggu? termasuk kasut kerja/ kasut *dating*

Sepanjang minggu, aku guna hanya satu kasut.. walaupun ade banyak pasang kasut, namun buat pengetahuan korang, aku tak kluar dating (sebab takde sape nak dating dgn aku) dan sememangnye aku takde kasut khas untuk dating. Siapa nak kluar dating dengan aku angkat tangan cepat..

4. Meja solek kau penuh tak dengan aksesori mekap sampai barang lain letak tempat lain?

Meja solek? ko ingat aku mak andam yerr.. haha.. aku tak dapek nak jawab soalan nih..tapi kalau nak tanye pasal aksesori lain, aku hanya dapat jawab, takde la banyak sangat sampai penuh meja.. haha

5. Setiap kali kau mandi, adakah kau tukar pakai baju lain kalau sekadar berada di rumah?

Kalau berpeluh2 takkan tak tukar baju kot..abis kuat pun dua hari sekali.

6. Pernah tak isteri/ teman wanita memberi komen tentang penampilan kau?

Tidak, bahkan terkesima melihat penampilan aku dan merasa ghairah tahap tertinggi.. (ego punye statement).

Aku tak tau nak bagi soalan nih kat sape.. sape2 rasa nak jawab soalan nih, bleh la buat yer..

Zulhatfi

15 Comments

  1. hahaha.kamu bermekap ya zul?hahaha.dua hari sekali tukar baju???
    hahaha.asal tk sekali seminggu.lagi power!! haha.(super power)

    ๐Ÿ˜›

    Reply

    Zul
    Reply:

    tidak.. sy tidak bermekap.. itu soalan bg sy maluu saje.. haha.. ala.. ok2.. sy tukar baju tiap2 jam ok.. hahaha

    Reply


  2. cis! jawapan no.6 xleh blah la..
    eh ko bukan mak andam ke??

    anyway thx u sb jwp soklan2 aku..

    Reply

    Zul
    Reply:

    aku mak andam? haha.. ampehh..

    Reply


  3. haha..arsenal kalah dgn stoke..
    liverpool kalah dgn spurs..
    mcm mn ni??

    lara hati aku jap.

    Reply

    Zul
    Reply:

    serius liverpool takde luck smlm, kecewa aku berjaga sampai pagi semata2 nak tgk match..

    Reply


  4. hahaha. lucu nya blog ni.
    the pictures you take are very nice!

    Reply

    Zul
    Reply:

    thanks.. blog nih mmg camnih.. takleh dikawal lg.. haha

    Reply


  5. merasa ghairah tahap tertinggi?
    ya ampun.
    ayat gila seks ! hahaha

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. gila kan kalau ghairah tahap tertinggi.. kah kah

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.