Minat aku di re-group.

[audio:http://www.zulhatfiaziz.com/blog/audio/Back_For_Good.mp3]

Hari isnin & selasa minggu neh penuh dengan perkara2 penting.. sebenarnye tak la berapa penting sangat.. tapi  penting la jugak untuk dimasukkan dalam posting blog kali neh.. kang takde criter plak.. bosan plak aku tengok blog aku dengan citer pasal boikot tuh jadi pengkepala segala posting.. dah la posting pasal boikot tuh takde gambar ilang.. pastu datang balik.. ape tuh?? Ok lah.. citernye cam gini.. pada zaman dulu Baca lagi

Berpandu kepada paksi..

‘Berpandu kepada paksi yang nyata’, pemula ayat yang macam best je bunyinye.. tapi ayat tuh takde kene mengena dengan entry nih pun rasanye. Tetibe je ayat tuh keluar dalam kepala nih. Dahla gune perkataan pandu, dah macam pandu puteri pulak bunyinye.. takpun pandu cermat jiwa selamat.. pastu di gabungkan pulak dengan perkataan paksi, memang marvellous la jadinye… macam pasukan pandu puteri pegi ke angkasa melihat paksi bumi.. Aku sendiri terfikir secara tiba-tiba, kenapa pasukan pandu puteri kene ada perkataan pandu di dalamnye.. mungkinkah matlamat pasukan nih untuk memandu semua puteri2 lain termasuk puteri cinderella dan puteri gunung ledang? ataupun memang pasukan pandu puteri ialah unit khas gabungan pemandu2 wanita seluruh malaysia? atau pandu puteri nih pasukan keselamatan jalan raya yang ingin menasihatkan para pemandu bahwasanya pandu cermat jiwa akan selamat. Kenapa perlu pandu puteri? walhal ia cuma pasukan uniform kat sekolah..Biarkanlah die asalkan die tak memandu secara berbahaya.

Baca lagi

Zaman kanak-kanak yang mengiurkan..

*Amaran keras: Sila mainkan player dibawah semasa membaca entry nih untuk mendatangkan mood 100%*

[audio:http://www.zulhatfiaziz.com/blog/audio/Doraemon.mp3]

Haha.. baru aku perasan.. gambar lembu mogok kat entry aku sebelum nih memang serupa macam ayam tandoori la pulak warnanya.. bleh tak kalau aku panggil lembu tandoori?? sape suke angkat tangan.. Memang sengal punye lembu tandoori, bleh plak tak perasan warna lembu tuh sungguh tandoori.. Ok cukup!!.. Tiada lagi kisah lembu tandoori.. Entry nih sudah ade episod baru.. Episodnya berbunyiii..Zaman kanak-kanak yang mengiurkan (tajuk ini didatangkan sekali dengan lagu doraemon).. sila mainkan player di atas jika anda masih lagi belum berbuat demikian. Yup, doraemon sangat bulat dan tidak senonoh.. aku setuju.. tapi aku cuma sertakan lagu doraemon sahaja, gambar doraemon tidak dibenarkan di sini.. Kerana terdapat unsur2 tidak senonoh seperti :

Baca lagi

Selamat pagi manusia sejagat!!

Ape punye tajuk, macam majlis raja2 la pulak.. Disitu.. disini.. semuanya betul2 buat kepala aku makin pusing.. kat sane kerja.. kat sini pun kerja.. cuma kat sana kerjanya perlukan effort untuk ke tempat kerja dan di sini tak perlukan effort sebegitu.. just effort untuk bangun tido dan mengadap pc.. tapi sebelum tuh kene mandi dulu lar.. giler ko. Walaupun still wangi macam bau pewangi glade berpenutup biru, tapi still tak selesa kalau tak mandi.. buat kerja pun macam tak menjadi je.. Walaupun kerja di sini hanya perlukan bukaan mata, gerakan tangan dan pemprosesan minda namun seronoknye melampau… sebab semuanya aku boleh lakukan kat sini. Tau tak, kenapa aku bercerita tentang kerja hari ni? Sebabnya, aku takde kerja.. sebenarnya ade kerja yang banyak, tapi belum mulakan.. aku baru bangun tido dan masih slow.. Kene membuat senaman ringan skit, pastu mandi.. then semuanya akan menjadi ok macam sebelum2 nih. 5 perkara yang aku akan buat sejurus bukak mata dari tido..

Baca lagi