Empat segi dan berkarat

Gambar nih memang jelas bukan aku yg shoot.. hampeh loo kamu

Perkembangan terkini menunjukkan peningkatan aku untuk menonton movie akhir2 nih agak meningkat. Peningkatan ini disebabkan aku telah download movie2 best pastu dicampur pulak dengan movie2 yang aku download dulu2 yang blum aku tengok lg.. Ala.. peningkatan menonton movie nih sebenarnye bukanlah peningkatan ketara sangat.. kalau dulu aku tengok movie sekali seminggu, tapi akhir2 nih meningkat jadi 2 movie seminggu.. memberangsangkan tak?? Ke ko yang terangsang sebab aku??  hahaha… Sungguh menjengkelkan.. Sebagai memperingati hari peningkatan menonton movie yang aku telah lakukan, aku nak kongsi satu dari movie yang aku tengok baru2 nih.. Posting ini akan jadi sedikit panjang sebab akan adanya dua tag yang datang sekaligus.. maaf kepada penghantar tag sebab aku takkan senaraikan mangsa2 tag seterusnya sebab aku tak tau nak tag sape (Thanks to nad and Aiman)..

Baca lagi

Salah faham lagi.

Baru2 nih aku ke Ulu Bendul, saje berjalan2 dengan akak & abg ipar (mak dan adik aku juga turut serta).. seronok jugak sebab aku dapat shoot sambil mencelup kaki kat dalam air sungai tuh..seperti yang sudah diramalkan.. Ulu Bendul semacam tak dijaga baik.. kat tempat kitorang lepak tuh takde tong sampah, bleh plak sampah longgok kat tepi semak.. Ok.. ketepikan kisah sampah, longgok, lepak dan sampah longgok tepi semak. Aku taknak letak tajuk posting ni ‘Sampah di tepi semak’.. terasa kotor plak blog aku nanti.. haha.. Aku sebenarnye tak suke orang stress di hari2 bekerja nih.. aku memang baik hati.. hahaha.. jadi.. aku nak sambung cerita salah faham sebelum nih….mari kite tengok sape watak2 utama kisah salah faham kali nih.

Baca lagi

Berpandu kepada paksi..

‘Berpandu kepada paksi yang nyata’, pemula ayat yang macam best je bunyinye.. tapi ayat tuh takde kene mengena dengan entry nih pun rasanye. Tetibe je ayat tuh keluar dalam kepala nih. Dahla gune perkataan pandu, dah macam pandu puteri pulak bunyinye.. takpun pandu cermat jiwa selamat.. pastu di gabungkan pulak dengan perkataan paksi, memang marvellous la jadinye… macam pasukan pandu puteri pegi ke angkasa melihat paksi bumi.. Aku sendiri terfikir secara tiba-tiba, kenapa pasukan pandu puteri kene ada perkataan pandu di dalamnye.. mungkinkah matlamat pasukan nih untuk memandu semua puteri2 lain termasuk puteri cinderella dan puteri gunung ledang? ataupun memang pasukan pandu puteri ialah unit khas gabungan pemandu2 wanita seluruh malaysia? atau pandu puteri nih pasukan keselamatan jalan raya yang ingin menasihatkan para pemandu bahwasanya pandu cermat jiwa akan selamat. Kenapa perlu pandu puteri? walhal ia cuma pasukan uniform kat sekolah..Biarkanlah die asalkan die tak memandu secara berbahaya.

Baca lagi

Fantasi berterbangan di langit..

Hari ni hari jumaat, hari untuk pergi solat jumaat. Semalam aku layan cerite Wanted sampai mabuk aku dibuatnye.. kereta berterbangan di udara bak layang2.. tayar kereta mencecah cermin tingkap bas, kereta mencucuk badan keretapi sehingga merobohkan keretapi, dan juga keretapi menjurai-jurai jatuh ke dalam gaung. Memang mabuk punye cerita, aku pun hampir2 melambung ke udara menengok cerita tersebut. Nanti aku nak jumpe director cerita tuh, nak suruh die buat cerita kapal terbang boeing 747 terbang secara terbalik dan tayar kapal terbang mencecah cermin tingkap bas jugak. Barulah betul2 punye action. Tajuknye ‘Hikayat tayar boeing 747’.. Steven Spielberg punye mesti terkesima bile tengok cerita tuh.. Mau taknye, kalau dah hero-nye si zaibo, heroin-nye pulak si rosnah mat aris.. maunye tak terkesima.. yang jadi body kapal terbang pulak si malek noor..adus.. betul2 punye hot lah cerite nih.. nanti2.. aku usulkan jalan cerita nih kat director cerita wanted.

Baca lagi