Super duper power

“My Wishlist for 2010 Nikkor 70-200mm f2.8 VR Lens.. thats all”

Aku ade nampak bende best baru2 ni.. bende best tersebut adalah milik polis.. polis tersebut mempunyai power. polis tersebut bukan PDRM.. sebab PDRM takde power mcm polis yang aku ckp ni.. Power ni best sebab die bleh buat kite jadi besar.. membesar tanpa perlu minum susu DUMEX PLUS.. power ni bleh buat kite besar serta merta.. Baca lagi

Julie Woon penah bagi aku telepon rosak..

“Kisah Abg Ninja Asin memang terbaik sebenarnye… tapi kisah abang angin satu badan dan abang awan mendung raseneye terbaik jugak.. Abg Ninja Asin takde pedang mcm abg awan mendungg… haha.. Abg Ninja Asin tak ensem macam abg awan mendung.. semuenye jadi tak kene kat abang ninja asin bile tengok abg awan mendung.. “

Berpijak di dunia nyata sekarang, hujung minggu aku depenuhi aktiviti penuh ilmu.. Toleh kebelakang sikit, menoleh ke minggu lepas..  Baca lagi

Duit seringgit edisi terhad

“Tahniahh.. anda memenangi wang seringgit berwarna hampir kehitaman… wang sebegini adalah terhad kecuali jika anda memang mencurahkan minyak itam di atas kepingan wang tu baru lah ianya menjadi tak terhad lagi.. Bagus2.. ko memang berketrampilan hebat wahai pembeli terpilih – Kata kak cashier Giant kepada pembeli bertuah.”

Ok.. Malam ni aku jumpe cik asin.. cik asin adalah seorang pe-ninja.. die biasenye dipanggil abang ninja asin.. Kate abg asin, nak jadi ninja.. badan kene ade luke2 kecil.. Abg ninja asin dulu org panggil ‘Oii Asinn..mu nak pi mana??’… Erk.. yg nih bukan abg ninja asin.. yang nih asin member aku kat poli dulu. die org kelantan.. name die kalu tak silap aku Nik Asin… Die bukan pe-ninja.. die penjaga koperasi poli dkat kafe asrama.. fuh.. gile panjang name pangkat die.. ‘PENJAGA KOPERASI POLI DEKAT KAFE ASRAMA’.. Ok.. lupekan hal peribadi Nik Asin..  Malam nih aku nak tengok Ninja Assassin.. tayangan bermula 11.20 dan aku tengok sorang tak berteman.. Selamat Menonton kepade aku.. Semoga abang ninja asin tidak menghampakan dengan persembahan ninja beliau..

“Aiyo.. ini duit seringgit mana bolehh gunaa… gua reject. Kasi tukar duit lain la.. boleh?? ; Aku tengok duit seringgit edisi terhad td penuh sayu.. ape la.. nih duit edisi terhad ni.. mamak ni tak mau plak – Lokasi : Restoran Melauna Maulana”

Kisah si inul gelek

Minggu lepas.. kenduri kawin sedara aku.. tapi cerita posting neh bukan pasal kenduri kawin.. ianya tentang “bersyukur-lah Z-Ru sebab ada kenduri kawen yang indah lagi mengasyikkan”. Kisah nih separa benar.. ada yang benar dan ade yang tak pasti kebenarannye.. maybe sebab aku dah putar cerita supaya ianya jadi benar padahal cerita bohong.. Ok2.. sudah2.. usah buang masa.. mau tau tak cerita tentang kenduri kawen yang indah yang paling indah dan hangat yang pernah dialami Z-Ru?? Siapakah Z-Ru??  Aku sebenarnya kurang pasti siapa Z-Ru pada awalnya.. pembabitan beliau di dalam YM aku aritu sedikit buat aku musykil.. siapakah dia?? tak penah pulak aku ade kawan sebegini pening  namanya… namun hasil dari ilmu yang diturunkan oleh abang Sherlock Holmes semasa aku sekelas dengan beliau dulu.. baru aku tau sape sebenarnye watak yang bernama Z-Ru..

Baca lagi