Fantasi berterbangan di langit..

Hari ni hari jumaat, hari untuk pergi solat jumaat. Semalam aku layan cerite Wanted sampai mabuk aku dibuatnye.. kereta berterbangan di udara bak layang2.. tayar kereta mencecah cermin tingkap bas, kereta mencucuk badan keretapi sehingga merobohkan keretapi, dan juga keretapi menjurai-jurai jatuh ke dalam gaung. Memang mabuk punye cerita, aku pun hampir2 melambung ke udara menengok cerita tersebut. Nanti aku nak jumpe director cerita tuh, nak suruh die buat cerita kapal terbang boeing 747 terbang secara terbalik dan tayar kapal terbang mencecah cermin tingkap bas jugak. Barulah betul2 punye action. Tajuknye ‘Hikayat tayar boeing 747’.. Steven Spielberg punye mesti terkesima bile tengok cerita tuh.. Mau taknye, kalau dah hero-nye si zaibo, heroin-nye pulak si rosnah mat aris.. maunye tak terkesima.. yang jadi body kapal terbang pulak si malek noor..adus.. betul2 punye hot lah cerite nih.. nanti2.. aku usulkan jalan cerita nih kat director cerita wanted.

Nih posting paling merapu aku penah buat.. ok, semalam aku tunjuk gambar comel en.zulhafi semasa kecik2 kan? Hari nih aku tak tau nak cerite ape.. Ape kata harini aku settlekan dulu tag yang chime bg kat aku beberapa hari lepas.. Menjawabb aku hari nih…

[1] Bekas kekasih saya adalah :
Tiada bekas kekasih.. bekas tupperware ade la.. Kalau ade bekas kekasih pun takkan aku reveal.

[2] Saya sedang mendengar :
Tengah dengar lagu aku ngan member aku nyanyi masa kat utem dulu.. eh.. bukan2.. nih si lalok nyanyi.. tajuk lagu.. man who sold the world.

[3]Mungkin saya patut :
Abiskan twisties cheese kat depan mata nih sebab perut pun tengah lapar nih.

[4]Saya suka :
Suke amik gambar.. dah lama aku tak buat outdoor shoot.. tengoklah, kalau ade kelapangan aku kluar shoot.

[5]Sahabat-sahabat baik saya :
Susah mau listkan.. agak ramai juga.. nanti penuh plak posting nih dengan nama2 yang korang tak kenal.

[6]Saya tak paham :
Doremon ade poket yang boleh isi macam2 tapi takde isi kuih dorayaki. Pen-tipu punye doremon.

[7] Saya kehilangan :
Tali leher hilang bleh report kat sini tak? Last year dah ilang.. dah la special punye.. ilang plak..sampai sekarang tak jumpe2.

[8] Ramai yang berkata :
Tak ramai pun berkata2 tentang aku, sekarang nih musim orang berkata2 tentang Mawi dengan bakal bini die.. huish..

[9] Makna nama saya :
Lupe la pulak.. something about setia or sabar.. camtuh la..

[10] Cinta itu adalah:
satu berhala yang disembah2.. ade yang sanggup derhaka dengan mak bapak sebab cinta, bunuh diri pun ade.. cinta pada Allah adalah cinta sebenar.

[11] Di suatu tempat, seseorang sedang :
Tido tak bangun2 lagi..Aku pun sebenarnye tak tau seseorang yang ko maksudkan tuh sape?

[12] Saya akan cuba :
Menyiapkan segala kerja2 saya on-time. Janji mesti ditepati.

[13] Ayat SELAMANYA membawa maksud :
selamanya macam bermaksud lama2.. lama2 sampai akhirat.. uish.. dahsyat tuh..

[14] Telefon bimbit saya :
Kenapa dengan telefon bimbit aku? Nak pinjam lah tuh.

[15] Bila saya terjaga dari tidur :
Sila baca pada entry sebelum nih yang bertajuk “Selamat pagi manusia sejagat!!”

[16] Saya paling meluat apabila :
Orang menipu, tambah2 bile die dah buat salah.. bleh plak nak menipu.. geram aku..

[17] Pesta/Parti adalah :
Pesta Seks kat port dickson..

[18]Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
Kucing saya yang bernama alang.. sangat cumel..

[19]Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
Kanak2.. sangat seronok.. tambah2 masa arwah atuk dan nenek ade.. memang syok abis..

[20]Hari ini :
Hari Jumaat, solat jumaat weii..

[21]Malam ini saya akan :
Duduk depan pc macam biasa, kalau ade member ajak kluar, sy keluar la.. kalua takde maknanya sy akan duduk terus depan pc..

[22]Esok pula saya akan :
Ape punye soalan nih, esok lepas bangun tido, aku mandi, pastu berlari2 anak la.. esok kan hari sabtu.. enjoyy

[23]Saya betul2 inginkan :
Honda Civic.. model 2007 atau 2008.. mesti la nak yg latest..

[24]Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
Sy berkata dalam hati..”wah, ensem jugak aku nih”.. alhamdulillah

[25]Pusat membeli-belah atau arked permainan :
Tempat budak2 sekarang melepak tak tentu hala.. yang ramainye anak melayu.. Nasib baik kat seremban parade tuh dah tutup, kalau bukak lagi memang aku dah baling molotov kat dalam tuh.

[26]Makanan Barat atau Jepun :
Prefer makanan barat la.. kadang2 makanan jepun nih buat aku macam nak muntah..

[27]Bilik yang terang atau gelap :
Terang sangat tak best.. asalkan jangan menyilaukan mata sudah.. biar redup2 skit.. tenang aku buat keje.

[28]Makanan segera adalah :
Disiapkan dengan segera.. dan enak.. haha

[29]Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
“Weih.. tak tido lagi ke?”

[30] Adakah anda ingin panjangkan TAG ini??
Aku dah mabuk menjawab tag panjang2 nih..

(31) Sudahkah anda menunaikan kewajipan anda sebagai seorang Islam hari ni?
Alhamdulillah..

[32] Bila kali terakhir anda cium mak & ayah korang?
Mase raya aritu..ko tanye aku nih, ko tuh bile?

[33] Sudahkah anda korek hidung pada hari ni?
Nih soalan ape pulak.. takkan aku nak bagitau aku dah korek idung ke blum.. mabuk laut betul la..

Zulhatfi

12 Comments

  1. eleh.. malu2 plak nak mengaku awak blom korek hidung

    tadi kita webcam awak slumber je korek2 hidung..
    xyah la malu2 nak ngaku.. hehehehe

    Reply

    Zul
    Reply:

    amboii.. webcamm.. ape lg awk nampak??

    Reply

    chokilala
    Reply:

    ooops.. censored la..
    cite kat YM la eh?

    [ceh. mcm btol je kita ada sesi ber-webcam. hehe]

    Reply

    Zul
    Reply:

    ouchh.. jgn la ckp nak citer kat ym.. nanti orang ingat kite ade hubungan sulit plak.. haha.. shhhh




  2. dah kn?
    kn melombong tu perkara wajib ko d hari jumaat..
    sambil bersila ala-ala pendekar..

    Reply

    Zul
    Reply:

    itu style tandoori payat tuh.. duk bersila ala2 pendekat tengah bertapa sambil melombong.. haha

    Reply


  3. haha..
    ok ku mao menjaga hatimu..
    mmg hensem pon..
    boler lah..
    ader market..
    hakhak..

    suke ah tuh kene puji!!

    ikhlas ker tak blakang citer eh…ahha

    Reply

    Zul
    Reply:

    ader market.. chitt.. macam jual petai plak.. kene puji mestilah sukerr.. hehe..

    Reply


  4. haha..betul la nape poket doaraemon xda dorayaki..
    tipu betul la…

    selepas baca ni, aku dapati ko memg sempoi!!
    jgn perasan wey..

    ada soalan untuk ko kat blog aku..

    Reply

    Zul
    Reply:

    yerke.. tak sangka plak aku begitu sempoiii…

    haha.. ok2..

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.