Fantasi berterbangan di langit..

Hari ni hari jumaat, hari untuk pergi solat jumaat. Semalam aku layan cerite Wanted sampai mabuk aku dibuatnye.. kereta berterbangan di udara bak layang2.. tayar kereta mencecah cermin tingkap bas, kereta mencucuk badan keretapi sehingga merobohkan keretapi, dan juga keretapi menjurai-jurai jatuh ke dalam gaung. Memang mabuk punye cerita, aku pun hampir2 melambung ke udara menengok cerita tersebut. Nanti aku nak jumpe director cerita tuh, nak suruh die buat cerita kapal terbang boeing 747 terbang secara terbalik dan tayar kapal terbang mencecah cermin tingkap bas jugak. Barulah betul2 punye action. Tajuknye ‘Hikayat tayar boeing 747’.. Steven Spielberg punye mesti terkesima bile tengok cerita tuh.. Mau taknye, kalau dah hero-nye si zaibo, heroin-nye pulak si rosnah mat aris.. maunye tak terkesima.. yang jadi body kapal terbang pulak si malek noor..adus.. betul2 punye hot lah cerite nih.. nanti2.. aku usulkan jalan cerita nih kat director cerita wanted.

Baca lagi