Zaman kanak-kanak yang mengiurkan..

*Amaran keras: Sila mainkan player dibawah semasa membaca entry nih untuk mendatangkan mood 100%*

[audio:http://www.zulhatfiaziz.com/blog/audio/Doraemon.mp3]

Haha.. baru aku perasan.. gambar lembu mogok kat entry aku sebelum nih memang serupa macam ayam tandoori la pulak warnanya.. bleh tak kalau aku panggil lembu tandoori?? sape suke angkat tangan.. Memang sengal punye lembu tandoori, bleh plak tak perasan warna lembu tuh sungguh tandoori.. Ok cukup!!.. Tiada lagi kisah lembu tandoori.. Entry nih sudah ade episod baru.. Episodnya berbunyiii..Zaman kanak-kanak yang mengiurkan (tajuk ini didatangkan sekali dengan lagu doraemon).. sila mainkan player di atas jika anda masih lagi belum berbuat demikian. Yup, doraemon sangat bulat dan tidak senonoh.. aku setuju.. tapi aku cuma sertakan lagu doraemon sahaja, gambar doraemon tidak dibenarkan di sini.. Kerana terdapat unsur2 tidak senonoh seperti :

  • Aku tak sure samada doraemon memakai pakaian atau tidak, kalau die pakai baju pun still tak senonoh sebab terlalu ketat dan membulat.
  • Tangan doraemon memang tidak senonoh, berbentuk bulat dan aku pun tak tau macamana die nak pegang barang2. Maybe ade magnet ditangan beliau.
  • Suara doraemon versi malaysia sangat auww.. jauh berbeza dengan suara doraemon di jepun yang lebih garau. Doraemon di malaysia sungguh auww dan tidak senonoh..

Stop it!!.. ini bukan entry tentang doraemon.. ini entry tentang zaman kanak-kanak yang enak..  Secara tidak sengaja aku jumpa gambar2 masa aku kecik2 dulu kat dalam pc nih.. nih semua berpunca dari Microsoft Project punyer hantu tuh.. menyebabkan aku terpaksa format pc aku.. dan masa aku tengah sibuk2 buat back-up fail2 penting, aku terjumpe gambar2 aku mase kecik2 dulu.. Sila ambil perhatian, semasa kecik2 dulu, kartun kegemaran aku ialah power rangers, doraemon, thundercats, tom & jerry dan pendekar kundur.. ops.. maaf.. pendekar kundur bukannye kartun, tetapi cerita ber-episod tentang pendekar2 kundur.. ape itu kundur? kundur ialah buah kundur.. makanya.. pendekar kundur ialah pendekar buah kundur.. oww.. lucah betul bunyinye.. buah kundur besar mane ek?

Bile sudah dewasa, aku hanya suke dua kartun saje iaitu.. futurama dan spongebob.. sungguh kanak2 punye orang dewasa.. memalukan je.. ala.. korang ape kurangnye.. aku nampak ade yg siap layan criter teletubbies lagi.. Sudah2, jangan gaduh2 pasal teletubbies lagi.. dibawah bukan-lah gambar teletubbies ataupun barney & friends.. dibawah ialah gambar ninja turtle aku a.k.a Zulhatfi.


Aku sangat jambu, tengok ape aku pegang? buah jambu..


Tgh warm-up sebelum memulakan senaman.. aku pun tak tau warm-up tang mane.


lapan.. lapan lagi.. aku tengah buat senaman kaki.


Opss.. agak seksi di situ..


Senyuman menawan kalbu jiran2 tetangga, termasuk ahli rukun tetangga.

Zulhatfi

26 Comments

  1. wahh.. sungguh panjang rambut budak itu!! kenapa tak dibotakkan jerk?? haha..

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. aku start botak masa masuk utem.. even masa kat poli dulu pun tak penah botak..

    Reply


  2. wei ni la pendekar kundur..
    hahaha..buah kundur tu orang slalu letak masa buat aca buah..
    bukan acha septriasa ok..

    Reply

    Zul
    Reply:

    ko biar betul.. buat acar ade letak buah kundur ke? aritu kite buffalo takde pun buah kundur.. tp air kotak perisa buah kundur tuh best.. mcm wangi2.. haha

    Reply


  3. haha.doreamon mmg tidak senonoh.haha.tk berbaju.sheesh.tp teletubbies cute apa.tp tk masuk akal.macam manala baby boleh jadi matahari.haha.lawak. 😛

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehe.. telletubbies best ke? ooo… mesti peminat teletubbies nih.. cheh.. ape2pun,doremon tetap seksi.. auwww

    Reply


  4. haha.tkdala minat sgt.tp patung2 diorg adala 🙂
    uyehhh! doraemon mmg best.poket dia tu mengandungi bermacam2 benda! gempakk gilaa oh 😛

    Reply

    Zul
    Reply:

    mmg.. doremon mmg best.. tp satu bende je yg takde dalam poket die.. KUIH DORAYAKI.. sangat hairan mcamana bleh takde plak.

    Reply

    yonna
    Reply:

    a ah la bro.
    tu makanan fevret die,
    xde lak dalam poket 😀

    Reply

    Zul
    Reply:

    takde resipi kot.. hahaha




  5. teletubbies!
    yonna suke kaler merah yang bongsu skali.
    gile comel :)) hahaha…

    hari tu chika publish gambar oldies.
    ni bro pulak ?

    nak org komen comel ke?

    baiklah.
    semua baby comel selepas dilahirkan hahahha

    jgn mrh :p

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehe.. peminat teletubbies jugak yerr.. haha.. sy suke warna ijauu

    ala.. takyah komen cumel pun takpe.. mmg dah tau sy cumel..
    haha..

    Reply


  6. kenapa kecik2 awak snow white? besar2 ni dah kurang plak unsur tu

    eii.. lagu tersebut sangat mengimbau kenangan la.. hehe. ang ang ang! ooppss.. da mcm angsa plak.. hohoho

    Reply

    Zul
    Reply:

    sy seorang snow white yang terdedah pada cahaya matahari..

    ang ang ang.. angpau bak mai…

    Reply


  7. haduhai..
    entry nih memang buat gelak ketawa dalam hati..
    yer, sume baby comel..muke suci je
    eh, doraemon mmg best tp sangat tak tahan dgn suara sunio yg “unik” tuh.
    power puff girl lagi hebat..teletubbies kaler yellow comel..power rangers yg 1st mmg best..huuhu
    thunder cats layan gak..tp tom n jerry sgt saket hati bile mentengok..sbb jerry je menang,tom kalo jahat pon,mesti jerry lagi jahat..

    aik,nih komen psl anda ke psl kartun?hahahah

    Reply

    Zul
    Reply:

    tuh la pasal.. pengkomen kartun ke kamu nih? serius, power rangers first the best.. tambah2 masa kemasukan power ranger putih.. tom and jerry plak, sy suke jerry.. sgt kiut.. adus.. zaman kanak2 memang menyeronokkan.. haha

    Reply


  8. haha..
    gambo kecik ampi kebesar leh kenal lah bahawa itu zulhatfi..
    tak de beza pon…
    perubahan yang terlalu sedikit pada wajah..tapi tidak pada anggota lain ya kawan..

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. yerke.. takde beza ek? erm.. anggota berubah byk ek?

    Reply


  9. haha..marah eh?
    ker tak sanggup nak dengar jawapan ku?

    sowie kerana membuat anda berantakan..hehhe

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. sy tau sy sudah tembam skarang.. menci menci.. haha

    Reply


  10. salam. first time here. salam perkenalan
    igtkan lagu apa yg mendatangkan mood tu. skali lagu doreamon da..
    tahniah kerana tajuk entri ko memang menarik ati.. hehe
    malas la nk scan gambar2 dlm album lama kalo nk wat entri camni

    Reply

    Zul
    Reply:

    salam perkenalan gak.. thanks singgah blog den.
    haha.. gambar2 tuh mak aku yg scan..
    thanks mom..

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.