Salah faham lagi.

Baru2 nih aku ke Ulu Bendul, saje berjalan2 dengan akak & abg ipar (mak dan adik aku juga turut serta).. seronok jugak sebab aku dapat shoot sambil mencelup kaki kat dalam air sungai tuh..seperti yang sudah diramalkan.. Ulu Bendul semacam tak dijaga baik.. kat tempat kitorang lepak tuh takde tong sampah, bleh plak sampah longgok kat tepi semak.. Ok.. ketepikan kisah sampah, longgok, lepak dan sampah longgok tepi semak. Aku taknak letak tajuk posting ni ‘Sampah di tepi semak’.. terasa kotor plak blog aku nanti.. haha.. Aku sebenarnye tak suke orang stress di hari2 bekerja nih.. aku memang baik hati.. hahaha.. jadi.. aku nak sambung cerita salah faham sebelum nih….mari kite tengok sape watak2 utama kisah salah faham kali nih.

*Aunty merangkap tauke kedai, pojie merangkap member aku dan aku merangkap aku sendiri*
Al kisahnya pada suatu petang nan indah.. segerombolan remaja bermain bola di padang nan hijau dan permai..yang pastinya di padang tersebutm remaja2 itu akan bermain bola secara kaki ayam dan boot bola tidak digalakkan..

Sudah menjadi lumrah, bermain bola memang memenat dan membuat kite dahaga, memang betul2 indah kalau dapat aiskrim time2 macam tuh.. 3 orang rakan bergerak dengan gaya senandung puisi untuk ke mini market kat area depan taman.. Bleh aku katakan yang pemilik kedai tuh baik dan india (bodo punye susunan perkataan)…

Pojie: Betul2 punye haus arini.
Aku: Kalu dapat eskrem sedap nih.
*aku masuk dan terus ke peti eskrem*
Aku: Aunty.. ape khabar??
Aunty: Baik.. mau kelapa?? (ape hal plak aunty nih tanye aku camtuh)
Aku: Ade ke?? (aunty tuh tak jual kelapa tapi die saje2 nak buat2 intim dengan aku aritu)
*pojie masuk penuh girang*
Pojie: Helloo auntyy!! (Ceria bak kanak2 ribena)
Aunty: Telorr sudah abisla adik.. (senyum2 manja)
Pojie: ……
Pojie: Yerke.. erm.. takpela aunty..
*pojie keluar dari kedai dengan muka hampa*
*aku keluar lepas bayar eskrem*
Aku: Ko ckp hello ke.. ko mintak telor??
Pojie: Ntah.. tak silap aku.. aku cakap hello
Aku & Pojie: ….. (share2 eskrem 20sen)

Terbaru, aku telah di-Tag oleh Cik Aisyah yang merapu semacam aku.

Peraturan mudah tag: anda kene senaraikan 7 perkara pelik tentang diri anda,
pot kat dalam blog, kemudian tag sekurang2nya 7 manusia lain (senaraikan nama mereka sekali), pastu comment kat blog diorang  supaya diorang tau yang diorang sudah kene tag (padan muke).

7 perkara pelik tentang aku?

  1. Aku sepatutnye seorang programmer tapi sudah melompat menjadi web designer dan sekarang menjadi part time photographer pulak.. haha
     
  2. Aku seorang yang ‘berkemungkinan besar’, tak kira samada perkara tuh aku dah buat atau tak, aku akan mak sure ianya betul2 confirm aku dah buat. Cth: Sebelum masuk tido, aku slalu pastikan pintu dapur umah dikunci, tapi bile dah naik tangga kemungkinan besar aku akan turun balik untuk confirmkan balik walaupun aku baru je buat mende tuh td. Samddoll
     
  3. Aku suke shoot gambar tapi gambar aku sangat lah kurang sebab ntah (maybe sebab aku tak suke gambar aku di shoot).. Sile rujuk Flickr aku untuk lebih bukti
     
  4. Aku suke download movie tapi ade kalanya movie tersebut akan ditonton oleh aku beberapa bulan kemudian (sbb takde masa download tuh takde nafsu nak tengok sebenarnye)..
     
  5. Aku akan letakkan bantal diatas dada (tak kisah besar atau kecik) dan peluk semasa tido, kalu takde jawabnye kene la letak mende lain cam kain pelekat ke, towel ke, bini ke.. oiii.. bini mane bleh letak atas dada, baring atas dada bleh la.
     
  6. Hidung aku naik lain macam.. haha, penah sekali aku jumpe member aku kat KL, die bleh tanye “Ko nih ade darah kacukan hindustan ke? sebab idung ko mancung”.. aku kemudian speechless..
     
  7. Bile stress ape aku buat? jawapannye main game jenis fps (first-person shooter).. betul2 punye tempat lepas stress..

Pelik tak?? Takkk.. ape kata korang je senaraikan perkara pelik tentang aku.. lagii senang.

Aku mahu tag:

Yonna
Aizar
Chokilala
Sarah
Irine
Azmien
Mr Ah Fa

Zulhatfi

29 Comments

  1. HAHAHHAHAHAHAHAHA

    entry bro dah buat yonna gelak gila.
    byk pulak salah faham eh,
    susah tol nk communicate ngan org bukan melayu ni
    atau dengan erti kata lain pekak kot! huh

    err tag?
    nnt akan dibuat ok 😀

    Reply

    Zul
    Reply:

    tq..

    haha.. agaknye la.. pekak2 ayam..

    Reply


  2. haish..huhu..megetag plak die nih..akan ku laksanakan kan suatu hari nanti ya..

    2 & 4 juga sama seperti ku..

    but yang 6 statement nyampah!!haha

    Reply

    Zul
    Reply:

    tq sarah.. 2 & 4 same ek.. bagus2.. yang 6 tuh kan ke hot?? hahaha

    Reply


  3. haha..hot sgt!!!panas ati ader ah tgk statement tuh/!!!

    ops terlebih suda!!haa

    Reply

    Zul
    Reply:

    hahaha.. jgn la camtuh.. panas2 ati.. tak elok tauu.. auwww

    Reply


  4. hehe..
    tak delah..
    saje jer..
    kalu ader pon kacukan industan aper slah kan
    rezeki memasing..
    haha

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehe.. tapi sbnrnye takde rupe industan pun.. member zul tuh salah tengok kott..

    Reply


  5. haha, aku pon macam ko gak, download movie pastu tak tengok. Tapi sejak dah kawin ni, syok pulak tgk movie kat rumah dgn bini aku, tapi kena tgk movie animation la, happy aje 😀

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehe.. bestnye tgk movie ngan bini..

    Reply


  6. saya best tgk bini abg zul..(walaupun belum kawen)=)

    dulu man U..skang TogO

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. bini aku? sape weih.. haha

    Reply


  7. hahahahahahahahaah! lawak gila sampai i gelak sorang2 dpt computer, xD

    oh, thanks sbb jwb tag. and, and, u dah ada bini ke? o.0

    Reply

    Zul
    Reply:

    panjangnye u gelakk…

    erk.. sy solo lg? senang kata.. still available la.. sape nak jd bini i angkat tangann??

    Reply


  8. hui..baru pasan sy tidak penah meninggal komen kat n3 anda..
    erk,agak sengal..
    sangat sengal tokey kedai itu..adekah anda gelak diluar kedainya??
    kalo sy,sudah gelak disitu..saya rasa,mcm die kurang mendengar pon ada..

    terima kasih kerana meng tag saya..huhuhu,sangat menghargai=P

    eh, awk..no.2 ngan no.5 tuh samala..aish

    Reply

    Zul
    Reply:

    ha.. yerke? bukan ke penah antar komen dulu.. haha.. eii.. sy gelak kat luar kedai.. gelak2 blur.. hehe

    same ke 2 ngan 5?? waaa.. bagus2

    Reply


    aiza
    Reply:

    tu rasenye kat blog lame kot..ntah la,daku pelupa orgnya..
    haha,bagos la gelak secara blur..sopan2..

    yela..sangat sama..mmg samdoll hort term memory especially kes kunci pintu rumah..alahai..penat ulang alik..hahah

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha… mmg pun.. kiter berjenis seorang yang berhati2.. bleh jadi ejen 007

    Reply



  9. oo aunty tu agak kurang pendengaran la rupenye..
    mula2 aku bc agak kurang paham…

    Reply

    Zul
    Reply:

    KEH KEH… camna leh kurang faham nih.. hehe

    Reply


  10. ur gf menang award kan kan… hehe.. tgk x?

    Reply

    Zul
    Reply:

    baizura kahar menang ke? huh.. i ngan die dah takde ape2.. hahaha

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.