Empat segi dan berkarat

Gambar nih memang jelas bukan aku yg shoot.. hampeh loo kamu

Perkembangan terkini menunjukkan peningkatan aku untuk menonton movie akhir2 nih agak meningkat. Peningkatan ini disebabkan aku telah download movie2 best pastu dicampur pulak dengan movie2 yang aku download dulu2 yang blum aku tengok lg.. Ala.. peningkatan menonton movie nih sebenarnye bukanlah peningkatan ketara sangat.. kalau dulu aku tengok movie sekali seminggu, tapi akhir2 nih meningkat jadi 2 movie seminggu.. memberangsangkan tak?? Ke ko yang terangsang sebab aku??  hahaha… Sungguh menjengkelkan.. Sebagai memperingati hari peningkatan menonton movie yang aku telah lakukan, aku nak kongsi satu dari movie yang aku tengok baru2 nih.. Posting ini akan jadi sedikit panjang sebab akan adanya dua tag yang datang sekaligus.. maaf kepada penghantar tag sebab aku takkan senaraikan mangsa2 tag seterusnya sebab aku tak tau nak tag sape (Thanks to nad and Aiman)..

Sebijik robot berbentuk empat segi berkarat memang tidak indah kalau difikirkan, sebab ianya adalah empat segi yang berkarat.. tapi kalau empat segi yang dikaler dengan warna chrome mmg meletopp.. Apekan daya, ape yang aku nak ceritakan ialah tentang robot empat segi yang berkarat.. tolong terima hakikat yang ianya berkarat..  Walaupun berkarat, namun dia sangat rajin dan sangat romantik.. dan sangat suka menyimpan barang2 yang dirasakan ok dan masih boleh digunakan.. Waahh.. bijak sungguh lah robot nihh.. Yup.. robot nih memang agak bijak, ditambah pula dengan kebolehannye memotong besi dan berkawan dengan sang lipas.. Hebat kan? Sang lipas tuh bukanlah robot.. sang lipas itu ialah lipas-lah.. aduss.. real punye lipass.. Kalau lipas tuh robot mesti aku dah panggil nama die “lipas si robot kecil”.. Apee laa..

Robot empat segi yang berkarat tuh juga sebenarnye sangat rajin mengemas bumi..Lebih rajin dari manusia yang just tahu menyepahkan bumi.. Dah agak panjang aku ceritakan pasal empat segi dan karat tapi korang still tau ape yang aku tengah ceritakan nih.. siapa robot empat segi berkarat yang sangat rajin dan berkawan dengan lipas tuh.. Name die Wall-E… hahaha.. Yes, aku memang lambat tengok movie nih sebab aku download.. so agak lewat skit.. kalau nak cepat, aku kene tengok wayang.. tapi disebabkan aku nih jarang tengok wayang, aku download je la.. Cerita Wall-E nih pada pandangan aku sangat bagus, sebab membayangkan apa yang terjadi kalau manusia tak jaga kesihatan dan kebersihan bumi.. Pencemaran berlaku dan manusia akan tinggal dalam kapal angkasa dan mengemokkan diri secara overdose.. Memang sangat bermoral la cerita Wall-E nih, tambah2 plak lagu dlm movie nih byk guna lagu2 lama.. salah satunye lagu louis armstrong, aku mmg minat lagu2 die, siap beli cd lagi.. haha.. kalau korang dah tengok dan korang rasa cerita nih biasa2 je, maknanya korang mungkin anggap cerita paling best dalam idup korang ialah Dragon Ball the movie.. Kalau korang tak tengok lagi cerita Wall-E nih, ape kata korang download je.. memang bagus dan menginsafkan dan comel..Tabik untuk masterpice Pixar.. Aku nak jadi suara latar Wall-E boleh tak?

Tag pertama dari N4d:

Terms & Condition:
1. Take a recent CUTE photo of urself.
2. Don’t change anything, edit or whatever.
3. Post that picture
4. Post this instruction with this pic.


Haha.. cute ke aku nih??.. haha

Tag kedua dari Aiman:

Starting time : 11:19 pm
Nama : Mohd Zulhatfi Bin Ab Aziz
Sisters : 3
Brother : none
Shoe size : Tak ingat weih.. aku jarang beli kasut..
Heights : 168cm

Where do u live : Km 4 Jalan Seremban.
Have you ever been on a plane : 2 tahun lepas..
Swam in the ocean: haha.. x tau berenang la den..
Fallen asleep at school: Yes.. bile cikgu takde la
Broken someone’s heart : penah sekali je kot
Fell off your chair : haa.. yg nih penahh.. siap ade yg saje2 tarik kerusi aku.. pastu kene la debik sekali..
Sat by the phone all night waiting for someone to call : Tak ingat
Saved e-mails : Clients web account and all email.
What is your room like : gambar atas katil ade la.. sila ke SINI

What’s right beside you: My organizer..
What is the last thing you ate : roti makan ngan ais krim..
Sore throat : tidak
Stitches : tidak
Broken nose : tidak
Do you Believe in love at first sight : kadang2 cam percaya..
Like picnics: Yup.. but not at the beach please..
last person you danced with: Aku dance? ko jgn macam2

Last made you smile: Wall-E
You last yelled at : Adik aku
Today did you…to someone you like : Tidak
Kissed anyone : Mak ayah aku..

Get sick : Mestila.. ingat aku robot ke
Talk to an ex : Die taknak talk ngan aku..
Miss someone : Maybe

Who do you really hate: Nobody
Do you like your hand-writing : Yup.. tambah2 kalu huruf besar..
Are your toe nails painted : Aku bukan nyah
Whose bed other than yours would you rather sleep in : Aku tak kisah sgt..
What color shirt are you wearing now : baju batik ala2 kelantan..
Are you a friendly person : Ntahla
Do you have any pets : Kucing, ikan koi, ikan puyu..
Do you sleep with the TV on : Kadang2.. tengok keadaan

What are you doing right now : Aku tengah update blog lorr..
Can you handle the truth : Insyallah
Are you closer to your mother or father : Yup.. mestilaa
Do you eat healthy : Yess

Do you still have pictures of you & your ex : Ade2…
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : pada-Nya
Are you loud or quiet most of the time : Depends pada keadaan
Are you confident : Yup

5 things I was doing 10 years ago:
Pegi sekolah
Study kat poli jb
Belajar repair komputer
Bercinta dengan nyaman
Putus cinta dengan nyaman jugaa

5 things I would do if i were a billionaire:
Bukak company sendiri
Tolong ayah aku nye bisnes
BMW please..
Bungalow sebijik
Bleh merisik anak dara orang dahh..

5 of my bad habits:
Kene settlekan satu2 keje sebelum teruskan keje lain
Tido lewat
Liverpool maniac
mengarut
mak aku ckp aku suke makan bende2 manis.. hehe

5 places I’ve lived/living
Port Dickson
Seremban
Johor Bahru
Melaka
Gombak

5 things I feel grateful
Aku ada Allah & Rasul
Aku ada family
Aku ada kawan2
Aku ada camera
Aku ade Handphone

Zulhatfi

33 Comments

  1. kahkah..
    cute sangat lah pic tuh…
    hadui hai…
    mahu wall-E..
    SHARE SEKET!!

    Reply

    Zul
    Reply:

    pic sape yg cute nih? pic wall-e ke pic sy ? hahaha

    Reply


  2. citer wall e tu memang sedeh beb, byk pengajaran, manusia nanti semua akan jadik malas, seperti manusia bulat-bulat dalam spaceship tu, huhuhu, nak berjalan pun jadik malas semua robot yang buat. gile ape?

    Reply

    Zul
    Reply:

    aah… mmg byk pengajaran.. pastu cam sedey skit masa last2 tuh.. skit jer la.. haha

    Reply


  3. haha..lu pk la sendirk!!
    hehe..memula cam nak puji kamu..b
    iler tgk balik skali WALL-E lagik comel..
    camner nih?

    terima jer lah hakikat eh..

    Reply

    Zul
    Reply:

    kamuu memangg.. tp wall-e mmg comel.. hehe

    Reply


  4. hikhik..
    “kamuu memangg..”
    memang aper?
    memang baik eh..
    ker memang comel dari kamu..
    kihkih…

    Reply

    Zul
    Reply:

    chitt.. yerla2.. sy comell.. hahahaha

    Reply


  5. ehh… tu gambar ko ke??? ingatkan mawi tadi… **perli nampak**

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha..mmg sah perli la tuh.. haha

    Reply


  6. eh ada post baru….
    wall e xbest la aku rasa…

    weh aku nak cadangkan ko tgk satu citer tajuk Taken..
    layan weh…

    Reply

    Zul
    Reply:

    eii.. besttlaa.. Taken ek.. ok.. nanti aku tgk..

    Reply

    callister
    Reply:

    xbest la aku rasa..
    mcm xleh blah je robot jiwang..

    Reply



  7. wah mane pegi?
    takkan majuk kot lepas docomparekan dengan wall e?
    huhu..harap sabar eh!!

    Reply

    Zul
    Reply:

    eii.. comel la wall-e.. kalu nak compare pun takpe.. hehehe

    Reply


  8. adehh bro ni rajin buat tag ye :p

    err cute kah??

    HAHAHHAA

    Reply

    Zul
    Reply:

    erk.. sbnrnye takde la rajin sgt.. tapi sbb takmo kecikkan ati kawan2

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.