Port Dickson

Minggu lepas bukan minggu yang menarik bagi aku, yup, bila aku ade masalah, aku lagi suka duduk tepi pantai dari duduk tepi bangunan2 menjulang ke langit. Tenang kepala aku bile tengok matahari mula sorokkan diri celah2 kaki langit. Aku bukan orang yang nak sangat pergi KL cari rezeki, aku sendiri pening kepala bila masuk KL. Aku lagi suka kalau dapat cari rezeki dkat PD.. PD memang rockk!!.. haha.. Semalam, barang yang aku order dah pun sampai. Happy.. Bile happy, masalah dalam kepala pun macam terbang lari ntah ke mana..

**********

Semalam ade kes kat rumah aku, seekor kucing adik aku nih ntah mane die ilang.Balik je dari tengok wayang semalam, adik aku dah dapat tau sekor kucing die ilang. Aku dapat rase satu perkara buruk berlaku kat kucing tu.. tapi aku tak berapa pedulik. Adik aku tak berenti2 menjerit “BOBOKK..”, teringat aku satu lagu Sheila On 7 “BOBROK”.. tapi aku tak panggil pun kucing tu.. aku sendiri confuse nama die ape sebenarnye.. aku confuse antara “BOYOK” dengan “BOBOK”.. apsal name kucing aku ni pelik sangat?  Apasal name die mcm orang asli je bunyiknye?  Tapi aku tak semacam tak pedulik kucing adik aku ilang sebab aku tak berapa rapat dengan kucing akhir2 ni.. aku alah kucing.. sebab tu aku tak berapa rapat dengan kucing. So malam tadi aku tido aman tanpa menghadapi sebarang masalah kucing.

Petang tadi sebaliknya kitorang dari kebun abah, adik aku terus panggil “BOBOKK”.. yang datang cuma SI BOYOK… adus.. aku sendiri pun dah pening cerita nama2 kucing kat umah aku nih.. aku sendiri pun still tak sure, betul ke nama kucing aku tu “BOBOK” ngan “BOYOK”. Mak aku dah mula buat andaian liar “Agaknye kucing tu dah bersemut blakang rumah tu”. Aku tambah “Haa.. tuh die.. roh si bobok..”. Aku tak pasti kemana BOBOK menghilangkan diri tapi baru tadi die balik, aku rasa maybe die terperangkap dalam cabin rumah sebelah. “Bobok, lain kali jangan main dalam cabin orang lagi, dalam tu gelap, nanti jari ko tersepit.. “

Zulhatfi

12 Comments

  1. uikss.. sudah tukar ka? 🙂

    ptt rasa mcm kenal.. eheh

    Reply

    Zulhatfi
    Reply:

    haa… kan dah ckp.. mesti kenal punye.. hehe 🙂

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.