Bobot & Bojot

Weih.. posting sebelum nih salah la.. name due ekor kucing aku tu bukan BOBOK ngan BOYOK.. name sebenar die BOBOT ngan BOJOT.. bodo plak aii.. bleh tak tau name kucing sendiri. Ntah macamane la aku bleh terpikir name BOYOK dalam kepala aku nih.. Selambe je mak aku cakap “Boyok tu ngko”.. aduiyaii.. tu la.. sape suruh letak name kucing pelik2 macam tu. Dulu aku bagi nama TUNTUNG taknak plak gune.. lagi senang nak ingat.. Aku siap bagi nama penuh lagik.. nama penuh TUNTUNG ialah TUNTUNG PILU. Haha.. Sengal lak aii name penuh die.. name pendek dah ensem dah.. sekali tengok nama panjang dah macam tajuk drama sedih ujung minggu la plak.

Even aku dah tau name due ekor kucing adik beradik ni, aku semacam tak tau lagi sape BOBOT dan BOJOT. Takpe2.. biar adik aku je la tau.. aku just nak tau pasal ALANG je..

“Wahai alang yang berkelabu, engkaulah idaman kalbu, walaupun warnamu berkelabu asap namun engkau tetap yang syahdu. Haha.. Erm.. Alang, aku tengok ngko dah macam emak pada si bobot dan bojot, sifat keibuanmu terserlah bila ko bersama mereka di dalam sangkar yang sama. Weih.. kejap2.. alang, aku rasa ko jantan kan, apsal plak ko jadik ibu diorang? “

Dah pulak, aku dah confuse Alang jantan ke betina, jap aku nak pi check.  🙂

Zulhatfi

6 Comments

  1. waaa…nice shot. mcmana hg setting walaupun kucing ni bergerak2 weh?

    Reply

    Zulhatfi
    Reply:

    hurm.. gune speedlite.. shutter bg laju.. 🙂

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.