Jun yang sangat sibuk..

Bukan taknak update blog tapi sangat2 bz dengan kerja.. boleh dikatakan bulan jun adalah bulan paling bz untuk tahun 2009.. yup, bulan yang paling bz utk aku.. aku taktau bulan paling bz untuk korang bile dan aku tak mau amik tau pun.. haha..  Aku kene siapkan macam2 keje bulan nih… design custom album org kawin, design ui smp-upm.. dan yang paling banyak aku luangkan masa kat ie6(internet explorer 6) yang amat disayangi seluruh masyarakat sampaikan takmau upgrade ke ie7/ie8 pun (padahal nak upgrade free je pun).. Memang aku sendiri pun semacam terlihat, ade perkara percuma yang orang takmau accept.. tapi takpela.. pilihan masing2.. takde sape yang paksa anda gunakan barangan percuma..

Gambar nih saje2 je aku letak.. best lorr cerite nih.. (Filem: Drag me to hell ; picture edited by me)

 

Sudah… aku malas mau cerita pasal barangan percuma.. mari bercerita tentang menembak.. last 3-4 weeks aku sangat bz pada hari weekend.. kebanyakkan hujung minggu lepas2 aku luangkan dengan menembak.. yup, aku tau korang mesti dah faham maksud menembak yang aku cerita skarang ni. Aku memang suke menembak.. ade orang suke memancing.. tapi aku suke menembak.. Ok2.. buat yang tak faham.. menembak yang aku maksudkan known as shoot gambar.. Dulu aku luangkan masa petang2 dengan pegi tepi pantai.. shoot gambar sunset, gambar kapal tersadai.. macam2 la.. berbekalkan tripod murah dan beg sandang berisi senjata2 yang sepatutnya.. senjata2 nih la yang memberi hasil2 yang terpampang kat curseshadow website & flickr aku.. aku still jadikan otai2 shooter lain sebagai sandaran.. perbandingan yang aku buat tidaklah sekuat mana.. hasil seni aku punyai hasil estetika sendiri..

Untuk semua, gambar2 yang aku shoot bukanlah 100% datangnya dari camera sendiri.. kebanyakkannya aku olah untuk dijadikan lebih menarik.. tetapi tidak semuanya aku olah berhabisan masa.. aku lebih suka letak kebanyakkan masa aku time shoot dari ambil lebih masa on the darkroom side.. Cheh.. aku bukan hebat mane pun.. haha.. Minggu nih aku ke Melaka, negeri penuh cahaya yang memang aku rindu sangat2.. matlamat utama untuk shoot gambar kawin kat area durian tunggal.. tapi dah alang2 sampai melaka.. aku bawak sekali segerombolan manusia lain (4 orang je semuanya) untuk bermalam kat sane & shoot, insyallah sesuatu yang menyeronokkan untuk mengakhiri bulan jun yang sangat manis nih..  wooopss. lupe.. aku baru balik dari tgk transformers nih.. superbly done.. “Prime.. bercamtumlah dikau dengan jet pejuang yang tua,,, tuttt” haha

Weih.. 7 Jun lepas birthday aku.. takde hadiah ke?

Malacca.. i will come back..yabedabedu!!!  yehaaa!!!  yahoooo!!! google!!! google maps!!!  Ok. cukup!

Zulhatfi

4 Comments

  1. ceh sempat lg promote drag me to hell tu..hehhehe.. teringat ari tu ko wat babak mcm dlm gmbr tu..ermm ade bakat..hehehe

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. berbakat jadi watak nenek tuh ek?? ok gak tuh..

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *