Happy Birthday Abah

Malam semalam kitorang sempat balik pd, buat surprise untuk birthday ayahanda tersayang. Sampai pd kitorang singgah kat secret recipe, beli kek hazelnut.. adik2 sibuk suruh beli makanan lain, chitt.. padahal diorang dah makan petang tuh, still sibuk nak makan lagi.. Badan aku betul2 penat, sepanjang perjalanan aku tido je.. Maybe sebab aku ade minum air sejuk malam sebelum tuh, memang slalunye kalau aku minum air sejuk badan aku memang letih je.. sebab tuh tiap2 kali minum /makan, aku order air berunsur suam je..

Sampai kat pd, abah dengan mak boleh tak sedar anak2 dari serdang nih balik.. kitorang siap menyorok belakang kerusi mase mak ngan abah turun, tapi aku memang tak bleh cover dah.. 2 orang nyorok blakang kerusi, mane muat.. abg mie selambe je duduk atas kerusi baca magazine.. bile semua dah ade, abah pun mule la borak2 sampai air panas dah berubah jadi suam, tuh pun nasib baik nisa tegur, kalu tak, memang sampai air tu sejuk pun belum tentu bleh start makan2.. Kek tuh memang best (kebiasaannye mmg macam tu).. Lepas makan, abah sambung cerita lain.. macam2 cerita hangat kluar dari mulut abah smalam.. tapi mata aku dah semacam berat.. tak bleh tahan lantas aku bawak diri masuk bilik.. yang tinggal just akak, abg mie , makĀ  & abah je.. Happy Birthday Abah..

*****************************

27 Jun 2009 – Aku tak berapa suke nak cerita pasal orang, tapi kalu dah sampai menyusahkan aku memang patutla aku postkan cerita nih kat blog aku. Dulu memang aku pernah anggap die member baik aku.. tapi maybe die tak pernah appreciate.. Perkara menjengkelkan nih bukannye baru first time berlaku kat aku disebabkan perlakuan die.. rase aku dah banyak kali, perkara berulang yang dulu aku tak pernah amik serius.. aku tak amik ati pun.. tapi harini die betul2 buat aku marah.. Boleh aku cakapkan yang die ni tak boleh pegang amanah, buat kerja separuh jalan, takde tanggungjawab, dan yang paling penting sanggup larikan diri walaupun dengan kawan2 sendiri..

Dua minggu lepas aku dengan cousin aku pi shoot kawin kat perak, kitorang naik rombongan pengantin, dah banyak kali aku ingatkan die yang next 2 weeks kiteorang ade shoot pengantin same kat melaka plak. Die jawab ok.. aku pun mestila ok.. tapi bile tibe hari yang sepatutnye.. aku call tak angkat, sms tak balas.. sampai sekarang pun tak berbalas.. apsal mat? kalau yer pun tak dapat join bagitau la kitorang.. menyusahkan pihak pengantin & kitorang sendiri.. sekaligus memalukan aku selaku team leader.. lepas ni, even ko terangkan ape2 pun aku tak bleh terima.. you’re out from our team..

Zulhatfi

8 Comments

  1. kwn mcm tu mmg tak patot di kenang2 lagik..
    biala, satu hari nnt die dpt balasan gak..

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehe… biarkan die dengan labu2nya

    Reply


  2. bgs tu zul…
    biarla die…
    insyaallah rezeki ko akn lbh bertmbh dimasa akn dtg…
    walaupn tiada kwn seperti die…=)

    Reply

    Zul
    Reply:

    waa.. sungguh berfalsafah ayat anda..

    Reply


  3. aku rasa aku jumpa cousin ang kat mid valley aritu. dia kuar ramai2 bersama seorang awek. kalau tak salah aku la.. no komen =)

    Reply

    Zul
    Reply:

    cousin aku yg mane satu neh? haha

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.