Berborak merata-rata

Lembu2 ini disumpah menjadi batu kerana berborak2 semasa menjalankan tugas..lembu2 itu
kemudiannya bertindak mogok tanpa gerakan sebagai tanda bantahan.

Berborak memang seronok.. berbual pun seronok.. bercakap dengan rakan2 secara berkumpulan pun seronok.. Same je semua tuh, aku saje je memutar belit ayat supaya dapat memutar belitkan isi kandungan otak korang. Haha.. Chatting seronok tak? maksud aku.. chatting di YM.. aha.. sudah tentulah seronok.. sebab chatting pun bleh menghilangkan bosan2 di hati.. dan juga, chatting2 memang trend dari aku darjah enam lagi.. darjah enam dulu aku sudah mula memandai2 masuk chat room.. Huishh.. chat room yang aku join dulu bukan main meletopp lagi.. channel ‘Dating and relating’.. haha.. memang gile punye room.. berchatting dengan omputih merata, masa tuh ramai kanak2 dari US.. Perkenalan yang paling aku ingat ialah dengan gadis bernama ‘Paula Orta’.. dari Texas.. Woii, hebat betul daya ingatan ko yer zul.. sampai sekarang pun bleh ingat.. Hehe, sudah tentulah.. aku kan si manja Dumex.. korang mesti si manja F&N…Kalau goncang kepala ko mesti berbuih2 air gas keluar dari telinga.. gelikk aku..

Paula Orta seorang gadis yang tinggal kat Texas, meriah sungguh bile chat dengan dia. sambil chat sambil belajar bahasa inggeris.. skema sungguh.. Pernah berweb cam dengan die sekali. Dan kemudian kamu terputus hubungan tanpsa sebab (sedih punya ending). Satu fakta benar tentang perbezaan chatting sekarang dengan zaman aku mula2 belajar dulu ialah ; zaman aku dulu takde messenger macam zaman sekarang, aku kene login directly kat website yahoo untuk chat. Ditambah dengan kelajuan internet yang pada zaman tuh tak 80kbps pun.

Salah satu perkara yang sangat bangga dilakukan ialah berlagak dengan ASL.. woiiisshh.. masa mule2 sorang gurl nih tanye aku ‘ASL??’.. aku semacam buat2 pandai lantas menjawab ‘negeri sembilan’. Gurl tuh ulang perkataan sama ‘ASL??’.. aku still jawab jawapan sama.. ape mende minah nih tanye banyak2 kali plak nih, mabuk huruf ke ape.. last2 minah tuh taip ‘age, sex, location??’.. adus, giler punye manusia chat.. Lepas kejadian tuh, aku berlagak hebatlah, semua orang pun aku tanye ASL. Last2 aku kene kick (sedih punye ending)

Aku selalu chat, msn ade.. yahoo messenger pun ade.. skype pun ade.. semua pun ade.. sampai terlupa password nak login.. gile chat punye pasal.. sekarang aku mengarut kat yahoo messenger je.. skype pun ade gak.. sape2 rasa sangap nak chat dengan aku bleh add aku curseshadow@yahoo.com . Sekarang nih pun, sambil menaip utk entry nih, aku melayan chat dengan member aku, member sebotak dan setendang bola.. maksud aku bola sepak..ko jangan nak pikir bola lain plak. Chat dan berborak memang seronok, dan mengarut.. dan buktinya.. aku baru je mengarut dengan member sebotak aku tadi. Mari aku paste kan keratan perbualan kitorang.

#Perbualan antara aku(shadow curse) dan member sebotak (Zzetsev)#

Zzeitsev: wei….
BUZZ!!!
BUZZ!!!

shadow curse: oii
Zzeitsev: haha
Zzeitsev: mane meghilang
Zzeitsev: berak e?
shadow curse: aku tgh wat keje ni
Zzeitsev: bz eh?
shadow curse: takdela sgt
shadow curse: aha.. amacam?
Zzeitsev: wei liverpool top of da league…
shadow curse: ahaa
shadow curse: tau punn
shadow curse: ini bukan mimpi
Zzeitsev: yup
Zzeitsev: ini sebenerrrrrr
shadow curse: ini bukan cobaan.. ini betul2 kejadian
Zzeitsev: tp tgk mcm coba2 saja romli
shadow curse: ini bukan cobaan kak kiah oii
shadow curse: ini betul2 kejadian
shadow curse: tungg..(kepala kene ketuk dengan belakang parang)

Zulhatfi

12 Comments

  1. haha..ni sebenarnya nak gtau liverpool on top of the league ar ni ek??

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha… tidaklah.. tp ok gak kan? hehe

    Reply

    callister
    Reply:

    haha..nasib baik ko liverpool..
    kalo M.U,aku xnk kwn..

    by the way aku arsenal..

    Reply

    Zul
    Reply:

    sejak bile liverpool dan arsenal berkawan baik.. haha.. ko minat tgk bola gak ek.. bagus2


    callister
    Reply:

    eh mesti la…
    aku ada 3 jersy arsenal..
    i jersy ac milan..
    i jersey jerman and satu jersy italy..

    kalo ko nmpk hot chick yg pakai jersy2 seperti diatas…
    aku la 2..
    hehe

    Zul
    Reply:

    byk betul team ko.. haha.. jom tengok bola same2.. tapi match liverpool la..





  2. saya sokong pasukan bola sepak kampung sebelah je

    Reply

    Zul
    Reply:

    chitt.. tp ok gak.. ingat kampung sebelah tak reti main bola ke.. haha

    Reply


  3. lembu kat atas tu… kena sumpah sebab derhaka ngan mak dia ke?? ingatkan kena tgur dgn sang kelembai… Yes, liverpool memang beshh!!

    aha, lupa plak… ada tag utk awak…

    Reply

    Zul
    Reply:

    yess. liverpool mmg beshh..haha.. kite pulak kene tag..akan dilaksanakan..

    Reply


  4. hahah. boleh tahan u merapu. patutla beriya ajak i merapu sekali. rupanya, kaki rapu. hahah.

    Reply

    Zul
    Reply:

    kaki rapu.. haha.. best gelaran tuh.. sgt sesuai untuk orang2 macam kite.. lalalala

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.