Selamat pagi manusia sejagat!!

Ape punye tajuk, macam majlis raja2 la pulak.. Disitu.. disini.. semuanya betul2 buat kepala aku makin pusing.. kat sane kerja.. kat sini pun kerja.. cuma kat sana kerjanya perlukan effort untuk ke tempat kerja dan di sini tak perlukan effort sebegitu.. just effort untuk bangun tido dan mengadap pc.. tapi sebelum tuh kene mandi dulu lar.. giler ko. Walaupun still wangi macam bau pewangi glade berpenutup biru, tapi still tak selesa kalau tak mandi.. buat kerja pun macam tak menjadi je.. Walaupun kerja di sini hanya perlukan bukaan mata, gerakan tangan dan pemprosesan minda namun seronoknye melampau… sebab semuanya aku boleh lakukan kat sini. Tau tak, kenapa aku bercerita tentang kerja hari ni? Sebabnya, aku takde kerja.. sebenarnya ade kerja yang banyak, tapi belum mulakan.. aku baru bangun tido dan masih slow.. Kene membuat senaman ringan skit, pastu mandi.. then semuanya akan menjadi ok macam sebelum2 nih. 5 perkara yang aku akan buat sejurus bukak mata dari tido..

  1. Bukak mate slow2. huarghh.. bunyik menguap macam anak rimau yang comel..bukak je mata, perkara pertama yang aku tengok ialah.. jam dinding liverpool yang aku sangat sayang.. go go liverpool.. masa memang la sangat penting bagi aku, tambah2 kalau aku bangun lewat.. memang kelam kabut dibuatnya, tambah2 kalau mak aku ade rumah.. risau mak aku jerit panggil aku dari belakang rumah je.. aisshh
  2. Tangan meraba2 mencari perempuan handphone, memang giler punye panik kalau tangan aku yang meraba2 tuh tak dapat jumpa handphone yang aku cari. Penting lor, aku kene check kalau2 ade sms atau misscalled.. mane tau kalau2 ade org rindu aku malam tadi then die sms atau misscalled aku.. bleh aku balas pagi nih.. haha
  3. Bangun dan terus tarik kerusi meja komputer dan switch on monitor, perkara yang penting walaupun dalam list nombor 3.. check blog dan baca mesej kat ym..perkara yang menyakitkan hati ialah bile tengok torrent ade error & movie yang aku start download sebelum tido malam tadi still 0% lagi.. memang hamlauuu punye torrent..
  4. Minum air kosong secukupnya.. memang pelik punye manusia la aku ni.. aku perlukan sebotol besar air minum setiap malam.. setiap pagi pun, bile dah duduk depan pc.. mesti tangan aku akan gapai botol air yang memang aku letakkan sebelah keyboard (keyboard aku kalis air.. dan aku bongkak.. haha)..
  5. Bergerak terus untuk gosok gigi.. saat paling best bile tengok kat cermin besar dalam toilet tuh dan dapati gigi aku bersih dan siapa yang nak kiss aku bleh angkat tangan sekarang juga.. ohh.. pastikan anda beratur dan jangan potong barisan nasional.
  6. Aku mau mandi.. jangan follow aku lagi.. ini bahagian kaum lelaki sahaja k.. pastikan anda tidak mengintai di list no 7.

Zulhatfi

20 Comments

  1. *jalan senyap2 ikut encik zul masuk bilik air*

    Reply

    Zul
    Reply:

    *buat2 tak nampak je..hehe*

    Reply

    pengskodeng
    Reply:

    maknanya rela la ni diskodeng?
    wahhh.. bagus ni

    *siap sedia pegang camera dan handycam*

    Reply

    Zul
    Reply:

    shh.. senyap2.. kite due je sudah lah, buat pe nak rakam2.. haha


    yonna
    Reply:

    erk?
    apakah?
    cik choki ni notty :p

    Zul
    Reply:

    aah.. sy biasa2 je.. tak notty sangat pun.. kan kan kan



    Aisyah
    Reply:

    wow. saya dah terbayang macam-macam dah. kotornya otak. haha

    Zul
    Reply:

    wow itu sgt notty.. di sini ada menyediakan khidmat mencuci otak sehingga bersih.. haha





  2. tgn lelaki tau nak raba pompuan je kan hahhaa

    Reply

    Zul
    Reply:

    itu typo error tuh.. memang nak taip handphone pun sebenarnye.. aishhh..

    Reply


  3. lelaki kucing…hahahaha

    Reply

    Zul
    Reply:

    hah.. lelaki kucing? kenapa? catman.. haha..

    Reply


    pengskodeng
    Reply:

    lelaki kucen tu kamu ke? ooo kamu la yg wat nurin jazlin dulu tu?

    *belasah encik zul sambil ajak orang kampung ramai2 join sekali*

    Reply

    Zul
    Reply:

    oi oi.. apsal lelaki kucen?? sy tak berapa nak menangkap la pasal tuh.. ish.. jgn belasah sy.. sy tak bersalah.. sy dianiaya

    Reply

    chokilala
    Reply:

    pic gravatar dah tukar. kamu curik skaf kepala mak saya daripada ampaian rumah saya ke? hoho =P

    Zul
    Reply:

    chitt.. sy curi skaf kamu dari ampaian rumah kamu.. haha





  4. Wei…Bukan ko malas mandi ke?

    Reply

    Zul
    Reply:

    Time2 sejuk memang menakutkan kalau mandi.. haha

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.