Aku mau bagitau sesuatu..

Ini entry tentang seni.. hasil seni yang aku banyak hasilkan sepanjang idup ialah melukis dan menge-shoot.. tapi ade yang tak tau aku juga adalah seorang perosak-lagu.. mulai arini, aku akan reveal sesuatu yang tak pernah aku reveal kat blog2 aku sebelum nih (blogdrive & blogspot). Aku mau masukkan mende nih dalam blog aku kali nih sebab blog nih lebih bercirikan aku.. seorang yang bernama zulhatfi.. so.. zulhatfi suke merosakkan lagu.. ini lagu pertama untuk korang dengar.. lagu kedua dan seterusnya akan menyusul kemudian..

[audio:http://www.zulhatfiaziz.com/blog/audio/Kita_Zul.mp3]
Penyanyi: Aku
Gitar: Kamal

Merujuk kepada cik chokilala yang secara sengaja menge-tag saya.. (sekali lagi aku telah merosakkan bahasa melayu yang ku cintai). Tag ini sangat bermakna kerana ia melibatkan sesuatu yang sangat berharga dalam hidup aku.. iaitu telefon bimbit.. haha.. rasa semacam pulak bile aku sebut telefon bimbit.. seperti bibit2 cinta pulak.. Telefon bimbit aku jenih lipatan, dan sekarang memakai baju warna merah sempena hari raya aritu.. die sangat cumel dan sedang berada di sebelah keyboard pc aku semasa aku menaip tentang entry nih… Arghh.. ape mende plak yang aku cuba lakukan nih.. Tag yang cik choki bagi tidak menyuruh aku untuk menceritakan tentang keanggunan telefon bimbit aku.. Jap, aku nak refer balik ape yang cik choki mau aku buat.. sebentar yer..

…..

…..

Ok.. sudah tau.., cik choki mau aku senaraikan 10 nama dalam phonebook aku yang pelik/menarik.. ok, telefon aku sudah berada di tapak tangan kanan sekarang.. Aku dah sedia untuk mencari nama2 pelik dalam phonebook aku nih.. Saatttuu.. Duaaaa.. Tigaaa.. MuLAA!!!

  1. Antu
    Aku tak tau nih no hp siape.. dah dekat setahun lebih ade dalam phonelist hp aku..
  2. Krem
    Member aku mase poli dulu.. name die tidak berbunyik seperti “cream”, tapi dibunyikan sebagai “arrghh.. kaki aku ‘krem'” Harap korang faham.
  3. Lalok
    Member sekelas mase kat UTeM.. haha.. tak bleh komen banyak pasal nama nih, nanti aku akan dimabuk secara menaiki permainan buat kali kedua.
  4. Moq_c0c0
    Aku kenal di alam siber.. masa aku kenal pun sudah di nickname-kan sebegini.. jadi aku tak pasti kenapa..dan macam mana bleh jadi nickname sebegini.
  5. Awning Kain
    Satu jenis nama ape pun aku tak tau la yg nih.. aku amik no hp die kat satu jenis awning kain area bangi,budget kalau2 perlukan khidmat die pada masa akan datang. Tak tau nak save nama ape, aku terus save nama die sebagai “Awning Kain”.
  6. Adorable
    Nih amende plak nama cam gini bleh ade dalam phonelist aku plak nih.. No comment.. aku speechless..
  7. Karaoke
    Aku agak suke karaoke, jadi no nih agak perlu, so senang nak booking bilik untuk karaoke.. idupp pojieee (member se-karaoke aku)
  8. Makcik PJB
    Ini ialah nama gelaran yang aku letak untuk member aku masa study kat poli dulu.. die bukan seorang makcik, usia die sebaya dengan aku.. tapi ntah kenapa.. masa study dulu, member2 suke panggil die as makcik.
  9. Siti Buku
    Member aku gak.. dulu keje kedai handphone.. sekarang keje kedai jual buku.. so aku letak nama die as “Siti buku”
  10. Akaun Cimb
    Ini bukan no hp.. ini no akaun.. tp aku save kat dalam phonelist.. Eiii.. suke ati aku larr..

Ok.. sekarang. aku mau tag 3 orang.. cukup la kan?

  • n4d
  • chime
  • farah

Zulhatfi

29 Comments

  1. hehehe.. tahniah tahniah. chokilala terhibur

    P/S : adorable = me? lol *pasan* kuikui!

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehe.. terima kasih kerana terhibur.. kalau tak terhibur pun, anda kene memaksa diri utk berhibur.. chiitt.. camana adorable = kamu.. lain macamm.. huh

    Reply


  2. waaa.. lagu tu kamu yg nyanyi ke? bes la.. terketik2 kaki saya dengar lagu tu. even 1st time dengar pun da best

    rasa hi hi hina.. ingat nak gelak hihihi XD

    kalau bkn kamu yang nyanyi.. ayat2 di atas terbatal secara automatik.. hohoho =P

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. first time dipertontonkan di khalayak umum nih. segan den.. apsal ending kamu tuh ade hohoho… mesti dah terpengaruh dengan hihihi hina saya.. hahaha..hampagas.

    Reply


  3. haha..nama awning kain 2 memg xbleh blah wey..

    ko design theme blog ni sniri ke??

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. tuh la.. awning kain.. tak penah call pun nombor tuh.. blog nih, theme aku design sendiri…

    Reply

    callister
    Reply:

    smart theme ko ni..
    ko ada wat theme2 yg lain X?

    Reply

    Zul
    Reply:

    yerke.. tq tq.. takat nih baru buat satu je.. theme kedua bakal menyusul kelak.




  4. aiseh… tag pasal tepon pulak ke.. okey, nanti saya buatkan. mekaseh… at lis ada gak cerita nak hapdate kat blog… he.

    Reply

    chime
    Reply:

    apesal gambar utk avatar saya ni tak ensem langsung…

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. chime.. ko buat aku gelak guling2 la, camana la bleh jd avatar si tembam purple tuh…. hahahaha… nak avatar yg cun kene buat kat http://www.gravatar.com

    Reply



  5. oi..SO7 dah ade betapa..
    ko tau betapa tu ape?
    betapa tu senaman sebenarnya…
    senaman seperti yoga..
    dilakukan didalam gua..
    untuk menuruun ilmu sihir..
    ok..sekarang betapa pulak..

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. tuh bertapa.. pendekar hang kebun slalu bertapa sebelum nyanyi lagu betapa.. ape daa.. lagu nih aku nyanyi dah lama dah.. masa kat UTeM dulu..

    Reply

    mastakilla
    Reply:

    bila aku dengar 2-3x baru aku perasan..
    ko nyanyi ikut hidung..
    hahaha

    Reply

    Zul
    Reply:

    itulah yg dinamakan merosakkan lagu.. haha.. tuh ok lg.. kalu nyanyi ikut telinga lagi rosak..




  6. adeh.. lagu apekah itu yg dirosakkan?

    tp.. mcm best.. haha…

    best ke? =p

    Reply

    Zul
    Reply:

    lagu itu la.. yg anda sedang dengar tuh.. hahaha best tak?

    Reply


  7. uih no akaun bank pun ade tu. bak sini telepon bimbit itu! agagag :p

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehe.. no akaun je.. password akaun takde ek.. hehe

    Reply


  8. adorable tu mesti untuk aweks tuh!

    nama “Antu” pon ade gak in my phonebook…heheh

    Reply

    Zul
    Reply:

    adorable tuh no girl mane ntah.. tak contact lama dah.. hehe

    Reply


  9. wahhh! sedapla suara zul.artis eh?hehe

    Reply

    Zul
    Reply:

    gulp.. tidak tidak.. sy bukan artis.. haha.. sy perosak lagu..

    Reply


  10. haha.betulla tkda la rosak mana pun lagu tu.haha

    Reply

    Zul
    Reply:

    yerke.. waa.. so bleh la jadi artis lepas nih ek?

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.