Microsoft Project punca segala2nya..


Gambar diatas menunjukkan bagaimana sengetnye Microsoft Office Visio yang aku install,edisi geram ini ditujukan kepada bill gates dan rakan2.. untuk mengikuti apa yang berlaku, sila mengensot menurun ke bawah.

“Usah berselindung lagiii..” kata aku kepada Microsoft Office yang sedang duduk di dalam hard disk komputer nih.. ntah kenapa la agaknye Microsoft Office Project telah menyusahkan idup aku.. nak aje aku saman bill gates sebab menyusahkan aku (kalau ikutkan boleh je). Tapi beringat-lah sikit.. kan ko sedang gunakan microsoft office versi pencuri.. paham2 je la.. haha.. disebabkan aku menyarung memakai microsoft office versi pencuri, nampaknya tidak dapatlah aku nak berpoyo2 untuk menyaman bill gates yang mungkin sedang bermain mercun solitaire sekarang nih. Memang aku sedang mengalami penyusahan-lah sekarang nih, disebabkan perlu menggunakan microsoft office project secara tiba-tiba telah menyebabkan aku amik keputusan untuk install microsoft office project tersebut ke dalam pc aku yang sekarang nih sedang berpentaskan windows vista.. Memang dari segi networking, windows vista jauh lagi bagus dan cepat dari windows xp.. namun ade keburukan yang perlu korang tau tentang windows vista nih iaitu, dia tidak secocok untuk bersama2 dengan microsoft office project..

/* Ulang cerita */
Sebelum nih aku dah awal2 lagi install Microsoft Office Enterprise 2007 dan penggunaanye berjalan lancar aje, takde masalah pun. Disebabkan aku perlu sangat menggunakan Microsoft Office Project, aku pun merelakan pc aku diinstall dengan perisian tersebut. Merujuk kepada perkara diatas, selepas install Microsoft Project tersebut, aku mendapati perisian tersebut tak dapat digunakan.. tak abis2 need to configure ape ntah.. aku pun dah lupe.. tapi ade perkataan configure mangkuk ayun. Geram betul la aku.. Takdela marah sangat, tapi hati aku nih tibe2 rasa nak cekik Microsoft Project tersebut bile dapat tau bahwasanya Microsoft Office Enterprise aku pun turut sama mendapat tempias.. bile nak bukak je Microsoft Word, didapati keluar jugak mesej need to configure.. tersebut.. aku benciiii.. Usah disuruh aku uninstall lagi.. aku dah buat semua tuh.. kedua2nya aku uninstall.. tak cukup dengan tuh.. aku restart pc.. tak cukup lagi? aku clean registry dengan menggunakan perisian pembersih registry.. namun tak menjadi jugak.. Sungguh tidak keterlaluan kalau aku katakan.. Bongokss la ko Microsoft Office Project.. Tunggula sampai semuanya kembali kepada keadaan asal baru aku akan maafkan kau.. Chisss

Sekarang, siapa yang boleh tolong aku? Tolong maknanya tiada bayaran dikenakan.. hanya ucapan terima kasih je yang korang dapat.. haha.. siapa? siapa?

Zulhatfi

14 Comments

  1. adeh…configure mende lak 2..

    adekah project tu support vista?

    kalo x, buang je la.. hehehe…

    dah google solutionnyer?

    hmmm hmmm hmmm

    Reply

    Zul
    Reply:

    project 2007 tuh.. takkan tak support vista.. zul install office biasa tahun 2000 pun still leh guna kat win vista nih.. ade gak search solution tp tak menjadi la.. menci menci..

    Reply


  2. aku tau…
    ko install kat Vaio mak anjang pulak…
    hahahaha
    musti buleh buang laptop tu pulak..
    wawawa

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. giler punye idea.. aku boikot microsoft office project..

    Reply


  3. haha.. aku rase, ko kena buang pc tu bro! campak kat laman rumah, pastu pasang balik.. sure boleh! keh2..

    Reply

    Zul
    Reply:

    ish.. ape plak.. aku benci microsoft office project.. aku sayang pc aku.. so aku nak campak microsoft office project je kat laman rumah.. haha

    Reply


  4. awak lupa baca bismillah kot sblm install. hehe

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. tuh la kot.. lupe baca bismillah..skarang ni semua microsoft office pun dah jadi gile..

    Reply


  5. buang sume2… install office je.. heeeehaaaa..

    nak watpe ngan project 2?

    Reply

    Zul
    Reply:

    Skang nih install office je.. office pun dah terjebak perkara sama..camana la nak repair agaknye.. aduss.. microsoft project tu zul nak buat gantt chart sbnrnye..hehe

    Reply


  6. xkan xbleh kot.ayu pn pkai vista tp ok je nk install ms project..

    Reply

    Zul
    Reply:

    erm.. sblum tuh zul install ms project 2003 rasanya.. maybe sbb tuh jd gile kot

    Reply


  7. wat ganchart pki excell jerk! design sendri.. haha

    Reply

    Zul
    Reply:

    problemnye skang nih excel pun sudah sakit macam microsoft project.. aku install visio pun same gak..

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.