Bercuti ke Jepun (Tokyo – Osaka) – Part 3

Selesai solat subuh kami terus bergerak, niat nak cari ‘flea market’ kat area Tokyo. Trip sebelum ni secara tak sengaja kami pergi ke ‘flea market’ kat Kyoto rasanya, abang dapat beli kamera nikon lama harga kurang dari RM50. Ingatkan kali ni nak cuba lagi cari ‘flea market’ yang lebih kurang sama dengan kawasan terbuka tapi tak jumpa. Memang abang dah cari info pasal ‘flea market’ ni beberapa bulan sebelum trip ke Jepun lagi tapi ‘flea market’ kat Jepun ni bukan tiap2 minggu ada. Kadang2 sebulan sekali je. Baca lagi

Bercuti ke Jepun (Tokyo – Osaka) – Part 2

Lepas keluar dari rumah yang sangat hebat di Osaka tu, kami mulakan perjalanan kami dalam keadaan cuaca sejuk2 nyaman. Tak sabar nak keluar dari rumah dan tengok keadaan pagi di kejiranan Jepun. Masa kami keluar kedai banyak yang baru nak buka. Kami menuju ke Osaka Station dan perjalanan nak kesana takdela jauh sangat, berbekalkan kad pasmo yang kami beli sehari sebelum tu, perjalanan nampaknya jadi lebih Baca lagi

Bercuti ke Jepun (Tokyo – Osaka) – Part 1

Ni sebenarnya dah masuk kali kedua abang ke Jepun. Tahun 2013 masa abang ke Jepun abang lawat macam2 kawasan di Jepun. Abang pergi Tokyo, Osaka, Kyoto, Hiroshima, Nagoya, perjalanan sebelum ni jadualnya agak padat berbanding perjalanan kali ni. Kali ni abang cuma pergi ke Tokyo dan Osaka. Bagi yang bercadang nak ke Tokyo atau Osaka, abang akan kongsi jadual perjalanan abang kesana Baca lagi

Panas badan

Arini badan aku rase macam nak demam.. panas semacam jer.. dengan selsema lagik.. adoii… nih sebab semalam aku bleh plak tido selambe dengan kipas hala satu tempat.. hala kat aku masalahnye.. badan aku nih bukan bleh sejuk sangat.. lain la kalu pakai baju sejuk..  Ujung minggu nih cadang2 nak pi kluar shoot dengan aan kat KLCC agaknye.. dah lame tak kluar shoot.. ujung bulan nih dah nak shoot wedding, so kene asah skit la skill2 yang dah sedia ade.. kilatkan balik skill.. hahaha..

Baca lagi

Rasa dihargai..huahhh

Sepanjang minggu bz.. mane nak siapkan website client, nak settlekan album kawin client.. tapi ape2pun aku bersyukur la sebab ade rezeki masuk.. Thanks kat semua yang menyokong..  Isnin nih aku start keje dengan satu company.. rasa bersyukur sebab dapat kerja.. lepas nih kerja2 design & develop website aku buat part time jer la.. ade masa terluang tuh boleh la.. shoot orang kawen pun camtuh gak.. ade free time boleh la shoot… Aku hargai semua kawan-kawan yang hargai kerja-kerja aku selama nih.. disebabkan terasa sangat dihargai aku pun menghargai diri aku dengan redesign website www.curseshadow.com dengan design yang simple. Korang bleh la jenguk2 kalau rasa menghargai hasil2 kerja aku selama neh.. chehh.. macam la aku popular sangat… kah kah..

Baca lagi