Musim open house sudah bermula..!!

Melihat kepada perkembangan semasa blog aku nih, didapati ramai yang tak suke sangat tentang sukan.. so entry tentang sukan pastinya akan dipendekkan untuk memberi ruang kepada entry2 berunsur perkauman umum. Bercakap tentang umum, aku teringat pulak, dulu sebelum tengok ape2 cerita kat tv mesti ade terkeluar huruf U dalam segitiga pastu ade tulis something yang agak kecil dibawahnye.. erm.. sekarang sudah takde pulak aku tengok.. abis kuat pun huruf U dalam segitiga tuh diletak secara mengecil di sudut tv.. Kenapa perlu aku bercerita tentang huruf U di dalam segitiga pulak sekarang nih? Aku sendiri pun tak tau la.. mari kite berganjak ke belakang kembali.. bercerita tentang entry sukan yang aku akan pendekkan.. haha.. korang bosan kan dengan sukan? korang tak pernah bersukan? patutlahh.. haha.. ok ok.. cerita tentang sukan hari nih memang sangat pendek.. aku janji.. ok ok.. entry tentang sukan hari ini ialah.. Liverpool menang 3-2 mase lawan wigan semalam dan aku still merasa lega sebab liverpool still follow chelsea.. Ok.. tuh aje.. aku tak mungkir janji kan? haha.. jom bercerita pasal open house pulak.

Musim open house dah start.. semalam je punye la banyak open house a.k.a rumah terbuka kat pd nih.. sampai naik semak aku tengok.. yang sempat aku ngan ayah aku pergi just satu open house je.. makan2 memang seronok.. tambah2 kalau makan free.. pastu kalau time tuh lapar sangat2.. fuh.. memang pucuk dicita.. ulam mendatang..walaupun aku ngan ayah aku just pergi satu je open house tapi open house tuh berskala besar iaitu siap berkhemah2 dan bukannye dibuat kat rumah.. Soo.. kenapa ko nak panggil die open house kalau bukan buat kat rumah?? ok ok.. aku akan panggil die open eat.. ok tak? sorry.. my english is very poor (ayat seorang ahli sastera bahasa inggeris yang merendah diri).. memandangkan open eat itu berskala besar, maka kalau pegi kat situ je pun sudah memadai.. lagipun, aku tak makan masa kat open eat semalam.. just minum air.. pastu sibuk amik gambar..  dapat jugak berborak dengan wartawan tamil nesan and sinar.. Memang seronok lah musim open eat nih.. mari kita bergambar sambil makan2..

Zulhatfi

12 Comments

  1. hehehehe, kelakar betul tengok perkataan yang kena strikeout tu 😆 Sabo ajelah.

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehe.. takmo nanti jd isu sensitif plak.. shhh.. jom pi open eatt..

    Reply


  2. laaa… asal gi open eat besar besaran xmkn..

    huhu.. tu dah kene tuko name.. xleh open eat..

    open day je dah la.. haha..

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. open day utk sy saje.. kalau untuk kamu.. open eat la namanya.. hahaha

    Reply


  3. open eat ckit2 je.. hehe.. diet diet diet.. =p

    Reply

    Zul
    Reply:

    diet ke.. chehh.. mane bleh time raya2 nih.. bukan slalu

    Reply


  4. rekod kebangsaan aku, menyapu bersih 6 rumah terbuka dalam masa satu hari. Semua aku pulun menu-menu utama setiap rumah, amcam? ada muat?

    Reply

    Zul
    Reply:

    adus.. naik sendat perut nih.. mau kasi upgrade tangki 200 gelen plak..

    Reply


  5. semalam pun saya ada open eat bersekala besar… datg sebelum tghari terus lepak situ sampai petang… err, bukan tak mau balik… org tak bagi balik… (org telah dipersalahkan)…

    gambar cantik2 lah… tapi gambar makcik (pic ke 5dgn ke 5) tu samalah… kasi tukar, isi gambar awek…

    Reply

    Chime
    Reply:

    bukan ke 5 dgn ke 5… ke 5 dgn ke 2 lah…

    Reply

    Zul
    Reply:

    yer tak yer la.. tak perasan gambar makcik tuh sampai dua kali.. ok2.. kasi buang satulah..

    Reply



    Zul
    Reply:

    haha.. kene tahan ngan tuan rumah la nih ek.. sian die.. takpe2.. bleh terus minum petang..

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.