Festival floria 2010

Harini 16 Julai, 2 hari lepas aku pergi Putrajaya, meluangkan masa bersama bunga2 dan elizabeth ant.. aku baru kenal dengan makcik elizabeth, so aku tak sure betul tak ejaan nama bapak die.. maybe ant, maybe aunt.. maybe jugak anne.. Lupakan pasal elizabeth ant.. posting ni bukan pasal die pun..posting ni pasal bunge2.. Putrajaya penuh dengan bunga akhir2 ni.. ade macam2 bunga, bunga orkid ade.. bunga kuning ade.. bunge merah ade.. bunge purple pun ade.. yang kuning2 cair tu aku rasa bunge taik ayam.. tu pun ade jugak.. ha… bukan setakat bunge je.. pokok cactus pun ade.. pokok2 utan.. orang utan takde.. tapi yang paling special skali, ade pakcik dengan makcik rela.. tanpa diorang, susah aku nak lintas jalan aritu.. keter punye la banyak.

Aku bukanla jenis orang yang minat bunga, tapi aku memang teruja bila tengok bunga2 kat putrajaya ni, lagi menarik sebab aku pergi malam, malam ade lampu2.. lampu2 tu yang buat aku teruja.. Festival floria 2010 ni memang lagi besar dari tahun2 sebelum ni.. menurut kata kak gha.. die tak abis2 cakap dekat aku “serius, kali ni lagi besar dari dulu.. dulu kat sini takde ape2 sangat..”.. aku sekadar angguk kepala jer la.. ko dah cakap ayat banyak kali dah…

Seperti yang aku sebutkan kat atas tadi, festival floria bukan setakat ade bunga, khemah pun ade jugak, sampan pun ade jugak, jeti pun ade jugak, jala pun ade jugak.. belon pun ade jugak.. orang jual lampu2 pun ade jugak.. makan pun ade jugak.. macam2 ade kat festival floria ni.. so tak boring la.. kalau korang rase nak tengok bunga dan macam2 lagi, pergi la kat festival floria 2010, anda pasti terpukau… cheh, aku dah macam Dang Suria plak..


Zulhatfi

7 Comments

  1. pengunjung setia floria pastilah tahu akan perubahan2 yg ado.

    Reply

    Zulhatfi
    Reply:

    memang pun.. sampaikan perubahan pakcik dan makcik rela pun ko amik tau..

    Reply

    kak gha
    Reply:

    tu ko.teruja dgn pakcik rela.x rela mak nyahhhh~

    Reply

    Zulhatfi
    Reply:

    die baik weihh..




  2. pix no 2 tu pokok btol ke pokok kertas

    Reply

    Zulhatfi
    Reply:

    semue pokok betul.. puas la dieorg sembur dengan air..

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.