Perjalan memberangsangkan -Part 2-

Cerita kitorg aritu tak abis lagi… perjumpaan semula kitorg dengan rakan2 seperjuangan bukanlah pengakhiran cerita.. berbekalkan perjumpaan ni lah aku bersemangat meneruskan penceritaan kisah ke Genting tempoh hari..(giler sastera bahasa melayu)

***********

Acap semacam tak percaya bile nampak aizal, tak tau la ape yang buat die semacam tak percaya, padahal memang perjalanan ni dah dirancang dan memang acap pun dah tau kehadiran kawan2 lain.. hasil dari penglihatan tajam acap membolehkan kitorg menjamah sandwich yang enak, aku tak tau sape yang membuatnye.. tapi baru aku tau, sedap makan sandwich kat genting.. lepas kenyang makan sandwich, semua duduk setempat tertumpu pada satu koordinat yang sama, bukan untuk ber-hibernasi, tapi untuk bergambar.. cuaca time tuh tak la sejuk sangat tapi bdak2 nih duduk berhimpit2 macam nak panaskan badan la plak.. Aku memang keje jadi tukang amik gambar.. tapi time tuh, ade sorang jejaka baik hati turut sama nak jadi tukang amik gambar.. tanpa beliau, gambar aku takkan ada di kalangan member2 lain.. terima kasih kepada encik tukang amik gambar..

 

Lepas sesi bergambar, semua bdak2 dalam group tadi bertempiaran blah macam tuh je.. ade sekerat2 yang sibuk suruh aku amik gambar diorang.. ade tiga group yang jaraknye sekitar 10 kaki je antara satu sama lain, still terjerit2 suruh aku amik gambar.. amik je la gambar satu group.. tapi takpe.. amik gambar secara kumpulan kecil memang best berbanding amik gambar dalam satu kumpulan besar, aku tak tau kenapa.. tapi aku rasa amik gambar berdua / bertiga memang macho.. Ok, lepas sesi bergambar secara kumpulan kecil.. langkah aku jadi kecik skit bile nampak bende tinggi yang tak abis2 menghempas manusia.. aku tak suke bende tuh.. even aku duk bawah pun terase seram.. ade sape2 nak ajak aku main bende tuh? Jangan harap.. Si Mawi dgn Shah berlari2 anak berebut2 nak naik bende alah tuh.. cheh.. dalam ati aku.. ‘ha.. ko naik la.. aku nak naik ulat bulu je.’. Acap dgn aku memang boikot abis game tuh.. kitorg sibuk duk dalam mulut dinosaur amik gambar dgn gadis2.. Ikram, sya dll beratur naik go-kart..

Kitorang still dalam mulut dinosaur.. tunggu nak amik gambar ikram dari atas jejambat.. memang lama menunggu.. tapi berbaloi sebab ade model lain kat atas jejambat tuh yang sudi di ambil gambarnye.. so takdela boring sangat sementara menunggu go-kart diorg.. haha.. Jejambat memang satu objek yang hebat.. Lepas je diorg selesai ber go-kart, kitorg hilang arah, tak tau nak kemana..maybe disebabkan perut yang kosong dan kering.. Seingat aku, lepas je ikram ber go-kart, ikram belanje makan eskrem.. huish.. semua duduk di sudut masing2 sambil layan makan aiskrim, takde sape pun berani kacau aiskrim org lain, kalu tak memang kene penendang.. selesai makan eskrem.. skarang waktu solat zohor..

**************

Perut lapar, seolah2 mau diisi seekor ayam goreng.. bukan seketul.. tapi seekor.. Disebabkan lapar aku lupe yang shah & mawi tengah beratur nak naik go-kart gak.. Mawi sempat call aku mase tengah solat tapi aku tak sempat angkat.. maybe tuh tandenye die dah mule nak race go-kart dengan shah.. Selesai solat dengan larian anak aku menuju ke arah ida.. dari jauh aku nampak ida tengah sibuk shoot gambar kawan2 lain.. dan hasilnye memang mengagumkan…

Aku amik camera dan terus tercari2 go-kart shah & mawi.. tapi tak nampak pun.. ntah2 diorg dah abis main go-kart.. aku turun dari jejambat dan terus menuju ntah kemana dengan si acap dan ikram.. dari satu sudut lain, aku nampak shah & mawi tengah berlumbe kat dalam track go-kart.. sekilas pandang macam diorg tengah lumbe jalan kaki.. tapi bile dua kali pandang.. larr… tengah lumbe go-kart rupenye.. kedudukan mawi jauh 8 tiang ke belakang dari shah.. tak tau kenapa.. tapi maybe mawi dapat kereta go-kart jenis kayuhan kaki.. shah main tipu.. mane boleh gune go-kart berkuasa enjin.. kalau aku jadi hakim, aku bagi mawi jadi pemenang sebab mawi nampak sungguh2.. even go-kart die nampak slow tapi muke die nampak macam bawak go-kart secara laju (sebenarnye go-kart mawi pun berjenis enjin, tak pernah plak aku dengan ade go-kart berjenis kayuhan kaki)..

Lepas diorg puas main go-kart, kitorg sempat main boat kayuhan kaki.. aku pun tak tau ape nama die.. yg bestnye, kumpulan pink iaitu acap dan ikram berjaya buat reverse parking guna boat kayuhan tersebut.. well done.. hahah.. lepas puas main boat kayuhan kaki, kitorg terus mencari tempat makan.. makanan paling hebat masa camni ialah seekor ayam goreng yang diletakkan betul2 di tengah2 perut.. tapi bile dah sampai tempat makan, hati berubah mau burger.. burger king memang pilihan terbaik… terbaik dari ladang.. Aku, ikram, mawi memilih burger king.. yang lain memilih benjo.. hahaha.. aku gurau je.. yang lain memilih mcd dgn kfc.. aku makan depan awin, even awin tak berape sihat tapi die sempat gelakkan aku mase makan.. chiss.. Cerita masa makan takde la best sangat sebab kebanyakkan masa dihabiskan dengan mengunyah.. mengunyah dan mengunyah..

Sudah, mari kite sambung kisah selepas makan.. selepas makan aktiviti mari berjalan memusing bahagian indoor.. seingat aku, lepas makan kitorg main satu game je.. iaitu… menaikiii ulaattt buluuu… yeayy.. mainan kegemaran ramai… ade yang sampai tertido menikmati pengembaraan bersama ulat bulu nih.. umie tak abis2 nak naik ulat bulu ribena.. eskrem pun die nak eskrem ribena gak.. pening uncle tuh carik eskrem perisa ribena.. chitt..Lepas puas naik ulat bulu, kitorg amik gambar skit sebelum mencari jalan pulang.. kitorg mencari pengangkutan bernama cable car.. mule2 semua muke happy.. happy sebab nak balik.. pastu gelojoh nak naik cable car.. haaa.. bile dah naik semua tutup mata.. dengan aku2 sekali tutup mate.. aku memang gayat.. tapi tak sangka ramai lagi yang gayat.. aku suke.. hahaha.. Lepas nih kite naik cable car Langkawi plak.. aku mendaki, korang naik cable car..haha.. Sekarang teka, kenapa harimau bintang tak naik cable car?

-TAMMAT-

Zulhatfi

6 Comments

  1. ceh..muke cam macho gile…rupe2nye gayat…jatuh saham beb…hahahaha

    Zul
    Reply:

    macho ke?? haha..


  2. aku tahu sbb apa rimau bintang x naik cable car..sbb abg zul nak amik gambar gayat dia..nanti satu dunia tahu yang harimau bintang nie x kental semangat nyer..he2..

    Zul
    Reply:

    haha.. tepat sekali.. sebenarnye aku pun takde jawapan.. main bagi je teka teki tuh.. hahaha..


  3. hmm..knp gmbo aku satu pon tarak nih???

    Zul
    Reply:

    hehe.. gambar ko special.. tak bleh bg org tgk…


Comments are closed.