Kisah si inul gelek

Minggu lepas.. kenduri kawin sedara aku.. tapi cerita posting neh bukan pasal kenduri kawin.. ianya tentang “bersyukur-lah Z-Ru sebab ada kenduri kawen yang indah lagi mengasyikkan”. Kisah nih separa benar.. ada yang benar dan ade yang tak pasti kebenarannye.. maybe sebab aku dah putar cerita supaya ianya jadi benar padahal cerita bohong.. Ok2.. sudah2.. usah buang masa.. mau tau tak cerita tentang kenduri kawen yang indah yang paling indah dan hangat yang pernah dialami Z-Ru?? Siapakah Z-Ru??  Aku sebenarnya kurang pasti siapa Z-Ru pada awalnya.. pembabitan beliau di dalam YM aku aritu sedikit buat aku musykil.. siapakah dia?? tak penah pulak aku ade kawan sebegini pening  namanya… namun hasil dari ilmu yang diturunkan oleh abang Sherlock Holmes semasa aku sekelas dengan beliau dulu.. baru aku tau sape sebenarnye watak yang bernama Z-Ru..

Cerita nih bukan nak mengaibkan Z-Ru.. cuma untuk berkongsi kegembiraan yang dialami Z-Ru semasa kenduri kawin yang paling indah dialami oleh beliau.. untuk pengetahuan semua.. kenduri kawin tuh bukan kenduri kawin Z-Ru.. ianya kenduri kawin sedara aku yang lain.. kitorang just datang tolong2 dan makan2 selantak yang boleh.. aRghh.. sudah sudah.. ape panjang sangat pendahuluan posting neh..

Al-kisah.. nyanyian karoke berlangsung dengan jayanya semasa malam berinai besar.. besar mana inainye.. tuh yang kite tak tau tuh.. karaoke memang menarik.. tapi yang buat kurang menarik bile ade inul datang menyanyi sekali.. semua macam terkedu melihat inul datang menyanyi di majlis kawin.. ape kehalnye tuh? Ntah la.. mane datang inul pun aku tak tau. Tapi yang pastinya.. lenggok inul memang bersepah2 masa malam karoke tuh.. pesanan bunga dari kak nor yang menyuruh abang rush menyampaikan bunga tersebut kepada akak inul membuatkan kak inul terasa macam malam berinai tuh berubah menjadi malam konsert mega inul kat bukit jalil. Disebalik kehangatan inul, terselit sesosok tubuh.. tubuh Z-Ru yang terselit di celah2 orang ramai.. Z-Ru tidak banyak cakap.. cuma menggosok2 penumbuk dan berbisik “My Precioussss”

Keesokannye ialah majlis bersanding yang meletop.. sekali lagi inul hadir untuk memeriahkan majlis.. bukan setakat meriah lagi dah.. dah terlebih meriah sampai orang2 yang datang semua makan cepat sebab nak balik.. tak tahan tengok inul beraksi kat depan dengan abang2 kugiran.. Z-Ru cuma duduk dibelakang sambil senyum2 jahat dan macam biasa la.. menggosok jari2 sambil berkata “My Preciouss”.. memang ganjil perlakuan Z-Ru.. Mungkin Z-Ru berkata mcm tuh sebab die minat akak inul tuh.. atau maybe die tak bleh tengok microphone kat depan tuh.. tuh aku tak pasti.. Tapi yang pastinya.. aku tak suke tengok gurl datang majlis kawin orang pastu nyanyi mengalahkan artis.. siap gelek2 lagi.. adus.. kalu majlis kawin aku.. memang aku siram dengan air sirap sebesen tuh.. Kepada Z-Ru, jodoh pertemuan di tangan tuhan, ade jodoh ko dengan inul tuh tak kemana.. renung2kan dan selamat beramal (lenggok ayat macam pakar motivasi kat radio era)

Zulhatfi

14 Comments

  1. erk..
    renung2kan dan selamat beramal tuh bukan hotfm ke?
    *musykil*

    Reply

    Zul
    Reply:

    yerke.. alamak.. sudah tukar ka?

    Reply

    k. et
    Reply:

    weh..pe cite la ko punye inul nie.. akak tau ko jeloss ngan die sbb ko xdpt nk berduet ngan die.. x pn ko xdpt pegang mikrofon.. hua..hua..hua..!!@#%$

    Reply

    Zul
    Reply:

    bukan sy.. hahaha




  2. erk..

    z-ru bekenan ngan penggelek 2 ke?

    Reply

    Zul
    Reply:

    penggelek… hahahha.. kelakau benau gelarannyee.. hehe.. mungkin la z-ru berkenan.. nak kene tanye tuan badann..

    Reply


  3. aku pening ke..
    ko yang pening ni…
    xpaham sungguh aku..

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha..ko pening ke? maafkan aku.. aku nye pening dah kurang sket.. td basuh kepala.. cube ko try.. 🙂

    Reply


  4. Z-ru? si pemegang handycam tu ke?
    si penggelek yang over tu ko tau sape?
    dia adalah…
    jeng..jeng..jeng..
    anak makcik sanggol!! (jawa tuh)
    sebab tu dia bolot nak nyanyi sume..
    makcik sanggul dan anaknya memang begitu..

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha.. ko mesti tau sebab ko saksi kedua.. penggelek tuh buat majlis hingar la.. patutla gambar aku shoot banyak tak jadikk.. 🙂

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.