Internetku sayang

Internet sangat slow akhir2 nih.. sangat slow sampaikan torrent aku nih dah macam lumpuh tak bergerak langsung.. ketagih nak tengok movie baru.. ketagih nak main game baru.. tapi apakan daya, tuh la sape suruh download movie ngan game cetak rompak.. kan dah dapat balasan.. haha.. Kemerosotan kelajuan internet nih aku taknak la salahkan TM lagik.. sian la diorang.. takkan nak salahkan diorang jer.. masalah kali nih sebenarnya berpunca dari masalah kabel internet yang dipercayai terputus kat area mesir.. ahaa.. mane aku tau? Haa.. aku tau la.. aku ade member kat sane.. die la yang putuskan kabel tuh.. eh silap2.. die la yang sambungkan kabel tuh.. Errm.. memang la aku tak suruh, tapi kalu die tak sambung nanti korang melalak kate internet slow la.. pastu buat demonstasi depan HQ TM plak.. kan kan..

Tengokla betapa teruknya aku bile line internet ade problem.. rasa macam idup jadi tak tentu hala.. nih belum line internet terputus lagik.. baru jadik slow.. cube kalu terputus line internet tuh.. huhh.. menjerit la aku.. tanye je la kat adik aku, sape yang tutup modem internet tuh memang nak ke jerit la jawabnye.. tak kisahla secara sengaja atau tak sengaja.. tapi aritu ade sekali aku tak jadik marah adik aku sebab masa tuh die tengah vacuum area2 plug modem tuh, sekali die terlanggar pastu die tak sedar wayer modem tuh dah tercabut.. aku nih plak dah macam tunggul je duk depan pc asyik refresh page yang tak kluar.. sekali aku dapat tau modem dah tak menyala.. tapi disebabkan adik aku tengah membuat kerja2 amal masa tuh, tak jadik la aku marah.. sejookk ati aku… so aku pegi kat plug modem tuh, aku sambung la balik dengan lemah lembut.. pastu aku tenungg modem tuh utk pastikan die dah nyala.. baik tak aku?

Okla.. ini je la posting utk kali nih.. aku dah penat dan mau tengok movie.. aku rasa posting nih sesuai kalu aku bg tajuk internetku sayang.. dan gambar untuk posting nih memang takde kene mengena dengan posting nih pun.. sekadar cuci2 mata.. nak tgk byk lagi gambar?? masuk je http://www.flickr.com/photos/curseshadow/

Zulhatfi

9 Comments

  1. masih bleh komen disini.. hihi..

    nk tgk cite korea xley…

    slow slow slow…

    Reply

    Zul
    Reply:

    cheh.. citer korea best ke? hahaha

    Reply


  2. hikhik..tanper internet leh wat manusia jadik tak keruan..ader broadband tapi lembab nak mapos pon leh wat berantakan!!!wargh!!!

    Reply

    Zul
    Reply:

    haha,, tunjuk perasaan disitu nampaknyer

    Reply


  3. memang intenet asyik slow je lately… sakit hati tol

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehe.. sorry lambat reply.. nih internet baru ok..

    Reply


  4. yonna pon mcm bro!!
    2 minggu takde internet.
    pesal ntah ngan kabel telefon!!
    naik gila tau

    Reply

    Zul
    Reply:

    sorry yonna.. nih baru la ok skit nak reply msg kat blog nih.. kalu sebelum nih.. nak bukak website pun slow.. adehh

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.