Kening pecah..ape tuhh??

Yey.. aku mendapat.. aku mendapat.. award mendapat.. sudah tamil pulak jadinye aku nih.. Aku mendapat award dari cik hani.. terima kasih kerana memilih blog den sebagai penerima anugerah nih..aku tak sure blog mane satu yg patut diberikan anugerah, samada blog aku yang berpentaskan blogspot atau wordpress nih.. anyway..terima kasih sesangat. Sangat hargai anda.

Rules utk tag ini..
1. Bagi just kat orang yang dirasakan GILA-GILA / BEST
2. Bagi kat 5 orang sahaja
3. Link orang yang terima award ni
4. Sesiapa dapat Award ni DiWAJIBkan buat POSTING sebab dia dapat award ni kat blog dia
5. Beritahu orang yang dapat award ini kt blog dia ok ! (buat trackback sahaja pun sudah memadai)


Dengan ini diumumkan 5 orang budak2 blog yang mendapat award secara rasminyaa.. semoga terus berkarya..

  1. Asanrivas
  2. Chokilala
  3. Nurulism
  4. Chime
  5. nis_n4d


Yup.. arini aku sudah berpuasa enam untuk hari ke-TIGA.. Menggagahkan diri walaupun di depan mata terletaknya sebotol besar air.. aha.. siap dengan cawan sekali.. erk.. nih cawan ke gelas nih.. adus.. aku pun dah confuse macam mana rupe cawan dan macam mana rupe gelas.. tapi yang depan mata aku nih aku rasa cawan la.. kalau tak silap aku la.. ahhh.. biarlah die..  ohh.. tak sangka plak aku.. dekat depan mata aku skang nih pun ade satu plastik kecil yang mengandungi sumi(aku pun tak sure.. nak panggil ape.. tp semacam agar2), pastu ade sebiji gula2 mentos.. yeahh.. walaupun aku sedang bercerita tentang makanan dan minuman, tapi aku tetap gagah berpuasa.. ini bermakna, apa yang ada di depan mata aku sekarang tentunya makanan yang tidak menarik.. kalau ade pizza.. mesti aku dah berlari2 anak kat dalam bilik nih (bukan berlari2 anak kerana gembira, tapi kerana ingin melarikan diri dari pizza tuh)..tapi realitinya sekarang nih, pizza tidak berada di depan mata.. aku kene order by phone.. atau kene drive ke pizza secara sendiri.. yup, itu memang keje bosan, lagi senang order by phone je.. weih.. aku sedang berpuasa.. tolong jangan cerita tentang makanan lagi ok.. Lagipun entry nih bukan pasal pizza.. atau sumi.. atau botol air besarr beserta gelas cawan..

Aku sedang mau bercerita tentang kening pecah sebenarnye.. siapa yang mengalami kening pecah angkat tangan..ya. kening pecah bunyinya memang gerun.. aku pun sangat takut sekarang.. walaupun aku sedang pura2 takut.. haha.. bosanlah gelak sorang2.. sape nak join aku gelak??.. hahaha.. kejadian kening pecah aku telah dengar beberapa ari lepas.. tatkala sedang mau ke open house sedara aku.. semasa dalam perjalanan dan sedang berada di dalam kereta.. tibe2 terdengar dari speaker radio.. sorang makcik sanggul nih sedang bercerita tentang ape pun aku tak tau.. daya kefahaman aku masa tuh sedang mengalami kemerosotan.. aku sendiri tak faham kenapa.. tapi makcik itu seperti sedang bercerita tentang pengalaman die ke Kulai.. Ohh.. lupe aku mau bagitau.. makcik itu bunyinye seakan-akan indon.. patutla aku kurang faham..

Seperti menyapu mentega di atas daun keladi la ko nih, eh.. mak tak guna mentega, mak guna planta….planta bukan sebarangan jenis mentega..

Peribahasa tuh aku buat khas untuk entry nih.. sebenarnye peribahasa tuh aku gabung dengan iklan dari corong radio gak..HAHA.. opss. tergelak besar pulak..haha. Ok2.. mari2 sambung cerita makcik sanggul td.. aku pun tak tau die bersanggul atau tak.. tapi yang penting die menaiki bas untuk ke Kulai, makcik indon tuh cakap pemandu bas tuh bawak laju pastu tibe-tibe break emergency dan membuatkan makcik indon tuh terhantuk dan sekaligus die mengatakan yang kening die pecah.. mula2 aku semacam blur je.. tapi pada akhir penceritaan die tuh, aku punye daya pemahaman mendadak naik, tuh yg buat aku faham secara mendadak gak.. Aku tak tau kenapa aku kene cerita pasal kening pecah plak arini.. Ok, cerita sudah habis.. lain kali aku cerita pasal makcik lain pulak yer..berhati2 di jalan raya..

Zulhatfi

10 Comments

  1. xnak ler kening pecah… haha… ;-p

    yea…

    me dpt award!! tengs so muchhh.. ;-p

    Reply

    Zul
    Reply:

    aah.. kamu dapat award.. tahniah2.. haha

    Reply


  2. dapat award la… blog paling giler best?? heheh.. best ke. rasa macam nak riak je ni… pape pun, time kaseh zul..

    Reply

    Zul
    Reply:

    yup.. blog paling best.. syok tak?

    Reply


  3. terima kasih abg kening ziana zain.. oopss!

    Reply

    Zul
    Reply:

    aik.. kening ziana zain.. camana lak tuh.. haha

    Reply


  4. congratz..hehe..
    btw.. cawan ngan gelas pun da leh tertukar ek?? aduhai..haha

    Reply

    Zul
    Reply:

    tuh la pasal.. sudah konfius.. mane satu ntah

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.