Mane ‘open house’ nyee??

Berganjak ke wordpress akhirnya.. banyak ambik masa nak buat template yang bleh buat aku puas hati.. Akhir-akhir nih aku tido lewat je.. pukul 3 pagi baru nak cari katil. Disebabkan tido lewat, aku terlepas sahur semalam dan buat aku semacam malas je nak puasa.. selepas ape yang berlaku semalam, aku amik tindakan hebat hari ni.. set alarm dengan nada speaker tinggi, lantas buat aku terkejut bile alarm tuh berbunyik pagi tadi.. huh.. nih sumer sebab wordpress nih la.. aku sibuk sangat nak migrate ke wordpress sampai tido pun dah larik dari jadual. Aha.. sibuk dengan wordpress nih jugaklah yang membuatkan aku memanjang duduk depan pc ni sampaikan rasa macam malas nak pegi open house sedara aku aritu.. Tapi disebabkan aku nih sangat baik budi pekerti, aku gagahkan jugak nak ke sana.. lagipun orang ajak makan.. ape salahnye.. dalam masa yang sama.. family aku pun pegi beraya rumah makcik2 aku yang lain.. so takde la boring sangat.

Aku memang suke pegi beraya, tapi kalau ade member je.. kalau stakat nak menapak ke rumah orang secara solo memang susah skit.. maksud aku.. memang aku tak pegi la jawabnye.. Lagi best kalau member yang ikut aku tuh pun saling memerlukan aku bile pergi beraya.. aku tak galakkan member tinggalkan aku sorang2 tatkala di rumah ntah sape2.. aku bukannye peramah sangat pun.. nanti memang tuan rumah akan terasa bosan pulak…. maaf ye makcik, saya datang just nak visit2 and makan2 je.. haa.. mana makannye makcik??.. sy nak extra rendang bolehh.. lontong ade tak?

Tabiat aku bile beraya umah orang takdela burook sangat sampai nak mintak rendang lebih plak.. kan aku dah bagitau, aku nih berbudi pekerti.. so bile datang beraya umah orang tuh.. aku redha je die nak sediakan makanan ape.. makcik nak bagi biskut meri cicah ngan air kosong pun takpe.. tapi makcik biarlah senonoh sikit.. takkan la raya2 pun nak jimat2 ngan saye.. erm.. tapi takpela.. kalu dah biskut meri pun ok je.. asalkan ade bende nak ditelan.. lagipun aku tak kisah sangat.. haha..

Aritu pegi beraya umah sedara aku, so aku rasa lepas2 nih maybe ade lagi open house merata-rata.. aku nih bukan la jenis gelojoh, tapi kalau dah orang ajak makan free tuh.. aku terima je.. skarang kite kene berjimat cermat.. makan kat kedai mahal wei.. baik kite pi makan kat open house je.. kalau ade kenduri kawin lagi bagus.. dapat tambah banyak skit.. ish… melalut la.. ok.. selamat ber’open house’,ade sape2 nak jemput aku?

Zulhatfi

6 Comments

  1. wah… peralihan ek… sonoknye..

    brwajah baru…

    nak pandai wat web jugak.. huhu..

    congrats ngan peralihan baru..

    nk bg peralihan kuasa, bg kat nad ek.. heeee…

    Reply

    Zul
    Reply:

    aha.. yerla nad.. peralihan baru.. amboi.. nad gile kuasa ek.. haha

    Reply


  2. tahniah dah pindah ke wp. takleh type _yk2. key_oard saya ada key yang takleh pakai. paham2 je la yg mana tu. kira ni m_m main teka teki la gak. hehe =P

    Reply

    Zul
    Reply:

    hehe.. siannye die.. keyboard rosak.. nih mesti tido berbantalkan keyboard semalam ek..

    Reply


  3. kecewa kerana link aku tiada.huhuhu

    Reply

    Zul
    Reply:

    alamak.. sorry2.. ade keciciran nih.. dah dua org report.. haha

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.