Toruk takla teruk pun…

“Aik.. aku intai belakang PC aku… mane die dah pergi?? Aku masih mau mendengar die. aku rindukan die.. kenape die pergi tinggalkan aku macam tu je.. tak silap aku, 2 minggu lepas die ade je setia menanti di belakang PC-ku ini”

Selamat pergi dan selamat pulang.. Jumaat lepas aku ke Kluang dengan member se-jurugambar… Perjalanan agak kabur kerana hujan lebat.. Bermula dari hari Khamis, aku bergerak ke Puchong dan seterusnya ke Port Dickson, perjalananku banyak ditemai air hujan yang lebat mencurah-curah..  Bergerak ke Kluang hari Jumaat, juga dalam keadaan hujan mencurah-curah.. sejuk dan mendung dan kabur.. bukit bukau penuh kabus.. hebat betul perjalanan ni.. Aku namakan perjalanan ni, perjalanan hujan kabus.. erk.. semacam pelik pulak bunyiknye.. erm.. perjalanan kabur kabus.. waaa.. ni macam romantik skit.. Ok, aku pilih nama ni untuk perjalanan aku tempoh hari..

Hujan lebat kat highway menyebabkan aku drive sekitar 80 km/j .. bersyukur aan bukan seorang yang berjiwa kelajuan.. sebelum bermulanya perjalanan tadi, aku sempat renew lesen aku yang dah agak lama expired.. nasib baik post office suram mase aku pegi tu.. idupp post office !!!… Berbalik pada perjalanan kabur kabus.. sesampainye kitorg kat Kluang, cuaca cerah.. Macam biasa, aku akan try carik dulu hotel yang aku dah booking aritu..erm.. tapi usaha pencarian aku tak lama sebab klue yang awin bagitau aritu memang dah betul.. ‘Ko tau ke Hotel anika tu kat mane? Die sebelah The Store’.. Kata2 awin tadi memang aku ikut.. aku dah jumpe ‘The Store’.. tapi tak jumpe hotelnya lagi.. Kitorang pusing area The Store tu.. aik.. mane peginye hotel ni? ‘Ntah2 dah tukar nama kot, jadi hotel Prime City’.. aku cube tenangkan aan.. haha.. Beberapa minit lepas tu aku memang dah tak larat nak cari hotel tu lagi.. aku telepon awin.. adik awin angkat ‘Erm.. The Store tu ade dua..’ WAAA… Kluang ade dua The Store.. cayalahh..  Kitorg terus mencari The Store yang satu lagi tu.. dan ketemu jua akhirnya.. syukurr.. masuk je dalam bilik, aku layan kartun Keluang Man.. erm.. memang padanla dengan tempat yang aku bertapak sekarang ni.. lepas tu aku ngan aan tido.. rancangan kitorg malam ni nak tengok ‘AVATAR’..versi Kluang..

MBO Kluang tak la sebaik GSC Alamanda.. tapi aku puas ati dapat tengok AVATAR.. the best film ever.. the best action movie ever & the best CGI ever.. terkesima bila tengok Hallelujah Mountains dan EYMA yang sangat bercahaya dan penuh dengan landskap menarik.. Kaum Omaticaya yang rock.. erm.. Teringin plak aku ade satu avatar.. aku mesti beli.. maybe ade jual kat TOYS ‘R US.. .. oh.. aku nak TORUK gak.. superb TORUK.. ko taklah TERUK sangat wahai TORUK…

“Puas aku carik ko wahai speaker Altec Lansing ku.. ko la yang paling lansing dan sedap pernah aku dengar, jangan ko beralih tuan yer.. Wahai adik, aphal ko amik speaker aku tak bagitau?? tak reti pulangkan plak tu.. aku ketuk ko dengan earphone aku nak?”

Zulhatfi

6 Comments

  1. zul… mmg bahagia sungguh perjalanan ko ke kluang 2… 🙂
    ngan nama perjalanan yg ala-ala romantik.. ppeerrgghh… mmg nyaman sekali perjalanan ko… 🙂

    Reply

    Zul
    Reply:

    aha… romantik kan? ujan lebat wo aritu.. limited pandangan aku.. tp best gak sebab sejuk..

    Reply


  2. amboi….bermadah helah lagi…ayat die…
    hikhikhik…

    baiknyer abg nk ketuk adik ngn earphone jer…
    klo yer pom ketuk laa ngn speaker..hehehe..:D

    Reply

    Zul
    Reply:

    alamak.. cikgu norway dah sampai.. selamat malam cikguu..

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.