Tupai tersepit ekor

Skang malaysia musim sejuk, tapi aku gile kental mengadap laptop.. mengadap utk mengarut ntah ape2.. keje lama yang memang dah agak jarang aku buat akhir nih.. Semalam dah nampak tande2 aku nak start balik kerje mengarut aku nih..  Semalam abis bdak kaunter tiket wayang, cashier popcorn semue kene rapu2an aku.. haha.. Semalam gak tibe2 jiwe aku rase macam nak sgt tgk wayang tak kesah la citer ape pun.. dan aku berjaye.. malam semalam pun aku merapu macam2 mase jumpe member2 aku kat putrajaya.. pastu sambung plak merapu dengan org same kat mamak melauna maulana bawah ni.. Time nak tido pun nak merapu lagi tapi tak jadi sebab dah agak lewat untuk merapu.. time tido confirm aku tak merapu.. tapi pagi tadi aku kene tepuk ala2 kerapu ngan awek TM bawah ni.. huish.. aphal ko nak tepuk tangan aku? awek aku nampak gerenti gaduh besar nanti.. tapi takpe.. awek aku pun ade kat BM skang ni. die tak nampak, so ko bleh tepuk aku lagi kalu ko nak.. hahahaha.. tapi kalu awek aku bace blog aku gerenti die merajuk satu hari.. Tapi kenape awek TM tu tibe2 nak tepuk tangan aku padahal sebelum nih aku baru borak ngan die sekali je mase nak balik raye aritu.. erm….

*************

Kite kembali ke malam sebelum kejadian, bermula dari sekembalinya aku dari karoke semalam, aku terus tuju arah tempat aku parking keter.. lalu depan TM.. tapi awek TM tu takde dalam kedai TM (aku tak cari die pun).. sedang terlenggok2 aku berjalan tibe terpandang lembaga di dalam kenderaan.. tersenget2 bersandar di cermin kereta sebelah pemandu.. tergaru2 pipi ibarat kucing gatal pipi.. tertutup mata seolah2 si tupai tertido akibat tersepit ekor.. gile aku nampak lembaga dalam kereta.. uiks.. tapi lembaga nih bleh tahan plak rupenye.. bleh dikatakan die bukan lembaga tapi kaum hobbit yang cute la jugak.. HUHH.. hobbit dalam kereta.. apehal? oii.. aku tengok dalam 5 saat cam tu je.. tapi nak explain sampai panjang2 gini.. haha.. aku nampak awek TM tuh dalam keter… tengah tido nyenyak tuh… nak je aku kacau tapi die nampak cam penat je.. sian die..

*************

Kembali ke alam nyata sekarang, awek TM tadi dengan beraninye tepuk tangan aku sebab aku tanye die “G**n, tido dlm kereta ek semalam? tunggu pakwe ke??”.. PAPPPP.. terus die malu2 sambil tepuk tangan aku.. haha… die tak cukup power.. still tak bleh kalahkan cakaran pensil di muka ku ini.. Ok.. aku suke ko tepuk2 tapi ade lagi baik kalu kite lawan tepuk amai2 je.. baru ko tau buku bertemu ruas..

 

Zulhatfi

4 Comments

  1. encikkkkkk…dah tukau rupenye url anda,patotla carik xdapat2..adehhhh..

    ~entry anda mmg byk metafora la..ayo,mmg kene memahami btol2..

    ~Salam Aidil Adha..

    ~mesti awek jeles giler kalo bace n3 anda ni..huhuhu

    Reply

    Zul
    Reply:

    alamak.. sorry yer.. lambat bgtau.. metafora tuh semua terjadi secara semulajadi.. tak bleh buat pe dah.. salam aidiladha untuk anda juga..

    Reply


  2. awek TM tu mesti si Glen kan.. G**n kunun, mcm lah kitorg ni takleh nak fikir sape g**n tuh hahahha..awek kenit yg cantik tp dummy hahahhahaha

    Reply

    Zul
    Reply:

    the hobbit…

    Reply


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.