Aku dalam misi penting..

Aku sedang dalam misi sekarang nih, misi penting.. bukan ke bulan.. bukan ke antartika.. eleeh.. misi aku lagi hebat la dari tuh, aku kene lawan raksasa la. alien2 pun ade gak nih.. susah la.. dulu ok je.. sumer pun aku leh kasi mampus.. tapi semalam susah plak nak kasi mampus alien2 kejadah nih.. die suke nyorok2 la.. pastu die suke tembak aku.. soo.. aku terpaksa la nyorok, selamatkan diri.. askar2 aku yang lain sume mampus.. aku kesian la kat diorang.. hilang nyawa time bulan2 ramadhan nih sangat sedihla.. nanti tak dapat berbuka puasa dengan keluarga sebab kene tembak ngan alien.. aku benci la alien.. ade satu spesis alien nih kan, die lompat2 datang kat aku.. susah aku nak tembak die.. sebab die suke lompat2.. aku benci haiwan lompat2.. termasuk katak.. tapi alien lompat2 nih bukan katak, die just semacam katak je tapi bukan katak.. alaaahai.. die lompat je macam katak. Pastu die suke gigit2 aku bile die dah dekat.. eiii.. geli lak aku bile binatang lompat2 gigit aku.

Korang rasa aku bleh berjaya ke misi ni? Ntah la.. aku benci la bile aku terpaksa berlari terbongkok2 macam nenek kebayan plak..pastu member2 aku ramai yang macam sengal je.. die serang alien2 tuh macam superhero plak.. diorang lupe yang sebenarnye superhero adalah aku.. bengong punye team.. ade sorang nih siap larik2 depan2 alien tuh. last2 kene tembak.. pastu pandai plak mintak tolong aku cucuk ubat kat die.. die ingat aku pasukan medic ke.. nasib baik aku ade ubat lebih.. bleh aku cucuk kat dahi die skit. Aku benci la team aku.. aku rasa cam nak tukar team la.. tapi bos aku tak bagi.. die kata helikopter dah abis, so takleh nak antar team baru. Aku pun cam malas nak pikir banyak, aku mintak bos aku je masuk team aku. Tapi bos aku marah aku, die kata “Gile ko, aku kan bos ko, mane bleh aku masuk team ko.. aku bagi arahan je”.. Erm, betul gak kata die.. takpela.. aku redha je lah ngan team mate aku yang cam sengal nih, aku try sebaik mungkin la untuk selesaikan misi nih.. Ohh.. lupe.. ade member aku sempat snap gambar aku masa aku on the mission semalam. Nasib baik die bawak hp die, so aku suh die snap gambar aku skit, so bleh tunjuk kat kengkawan.

Kisah misi ini akan bersambung lagi dalam entry hadapan…

Aku sedang bersandar kelihatan tenang menghadapi alien2, kelihatan
seekor alien cube menyorok kerana terkejut melihat aku sudah
kunjung tiba.

Seekor alien lompat sedang cuba menerjah ke arah aku, sambil aku
terhegeh2 nak aim kat die tapi ter-aim kat tempat lain, buat malu
aku je.

Oh nampaknya kelihatan dua alien lompat cuba melompat2 ke arah aku,
dan aku macam biasa, tenang menghadapi musuh. Haa.. yang merah
bulat kat atas tuh nak tunjukkan kebodohan team mate aku, buat2 hero
last2 nak mampus baru sibuk2 mintak aku cucuk ubat.

Zulhatfi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.