Kisah si inul gelek

Minggu lepas.. kenduri kawin sedara aku.. tapi cerita posting neh bukan pasal kenduri kawin.. ianya tentang “bersyukur-lah Z-Ru sebab ada kenduri kawen yang indah lagi mengasyikkan”. Kisah nih separa benar.. ada yang benar dan ade yang tak pasti kebenarannye.. maybe sebab aku dah putar cerita supaya ianya jadi benar padahal cerita bohong.. Ok2.. sudah2.. usah buang masa.. mau tau tak cerita tentang kenduri kawen yang indah yang paling indah dan hangat yang pernah dialami Z-Ru?? Siapakah Z-Ru??  Aku sebenarnya kurang pasti siapa Z-Ru pada awalnya.. pembabitan beliau di dalam YM aku aritu sedikit buat aku musykil.. siapakah dia?? tak penah pulak aku ade kawan sebegini pening  namanya… namun hasil dari ilmu yang diturunkan oleh abang Sherlock Holmes semasa aku sekelas dengan beliau dulu.. baru aku tau sape sebenarnye watak yang bernama Z-Ru..

Baca lagi

Wonderpets.. aummm

Semenjak balik dari Langkawi aritu aku betul-betul busy.. siapkan website.. design website untuk next project.. huishh.. betul2 punye manager la aku nih.. Semalam aku a.k.a manager pergi naik bot pegi memancing, sotong takde.. ikan pun takde.. aku rasa semua binatang2 laut pegi party spongebob, sebab spongebob kan suker buat party.. ditambah pulak dengan kepenatang sang lampu yang tiba2 terjun ke laut dan membuatkan suasana sampan agak gelap gelita, nasib baik bawak lampu suluh.. so kene balik awal skit la semalam.. bahaya kalu naik sampan tak berlampu nih… (cheh.. gaya cakap macam pro jer).

Baca lagi

Salah faham lagi.

Baru2 nih aku ke Ulu Bendul, saje berjalan2 dengan akak & abg ipar (mak dan adik aku juga turut serta).. seronok jugak sebab aku dapat shoot sambil mencelup kaki kat dalam air sungai tuh..seperti yang sudah diramalkan.. Ulu Bendul semacam tak dijaga baik.. kat tempat kitorang lepak tuh takde tong sampah, bleh plak sampah longgok kat tepi semak.. Ok.. ketepikan kisah sampah, longgok, lepak dan sampah longgok tepi semak. Aku taknak letak tajuk posting ni ‘Sampah di tepi semak’.. terasa kotor plak blog aku nanti.. haha.. Aku sebenarnye tak suke orang stress di hari2 bekerja nih.. aku memang baik hati.. hahaha.. jadi.. aku nak sambung cerita salah faham sebelum nih….mari kite tengok sape watak2 utama kisah salah faham kali nih.

Baca lagi

Salah faham (Kisah Benar)

Ini adalah sebuah posting mengenai salah faham.. macam mana ko boleh salah faham? ke ko memang tak faham tapi buat2 faham.. aku ade sorang kawan nama fahmi, tapi aku tengok die faham je.. takde pun salah faham..faham dengan fahmi lain bunyinye, maksud pun lain.. aku selalu dengar nama orang mohd fahmi tapi tak pernah pulak dengar nama orang mohd faham. Ko penah salah faham dengan sape2? aku?? selalu je salah faham.. sampai aku pun naik tak faham macam mana orang tuh bleh salah faham dengan aku. Salah faham nih selalunye berlaku bile ko bercakap cara ego tapi sebenarnye orang yang ko tengah bercakap tuh tak faham ape2 (mungkin die sengal atau ade masalah pendengaran). Sengal yang aku maksudkan bukanlah sengal2 otot atau sengal2 lutut.. sengal yang yang aku maksudkan ialah sengal2 otak sampaikan dah tak bleh memikir atau menumpukan sesuatu sampai boleh buat korang mabuk sedar.

Baca lagi

Aku bukan director A.N..

Gambar nih bukan aku yang shoot.. harap maklum.

Petang tadi aku cabut2 kepala rumput kat luar rumah. Ade anak2 rumput liar tumbuh kat celah2 rumput kat laman rumah.. Rumput2 liar tuh senang nak cabut, so takde masalah la nak buat keje tuh, cuma die tumbuh merata-rata.. so kene banyak bergerak la.. Lepas aktiviti mencabut rumput selesai, aku masuk rumah. tengok tv..huh.. mane satu betul? tengok tv atau tengok siaran tv?.. gile.. mestilah tengok tv.. pendek skit.. buat pe nak sebut panjang2, korang mesti faham punye kalau aku cakap tengok tv.. kan kan?  Ok2, berbalik pada cerita aku.. aku tengok tv, cerita ‘The Illusionist’ (gambar diatas) .. Korang pernah tengok tak cerita bertajuk macam nih? Aku pun tak sure korang penah tengok cerita nih atau tak tapi cerita nih memang aku suke.. jalan ceritanya superb la.. bak kata pepatah ‘mana tidak tumpahnya kuah kalau tidak ke nasik’. Memang korang kene tengok la.. cerita yang berjalan cerita macam nih memang unik (pendapat aku). Maybe ade antara korang yang berpendapat, cerita unik adalah cerita dimana pelakon utamanya adalah seorang alien berkepala bujur panjang dan bermata besar dan orang slalu panggil die alien.. Tuh pun unik gak, tapi yang tuh watak die yang unik, jalan ceritanye belum tentu unik lagi.. ntah2 ending die alien tuh kawin ngan manusia. Tuh bukan jalan cerita unik, tuh jalan cerita gila punya..

Baca lagi

Berpandu kepada paksi..

‘Berpandu kepada paksi yang nyata’, pemula ayat yang macam best je bunyinye.. tapi ayat tuh takde kene mengena dengan entry nih pun rasanye. Tetibe je ayat tuh keluar dalam kepala nih. Dahla gune perkataan pandu, dah macam pandu puteri pulak bunyinye.. takpun pandu cermat jiwa selamat.. pastu di gabungkan pulak dengan perkataan paksi, memang marvellous la jadinye… macam pasukan pandu puteri pegi ke angkasa melihat paksi bumi.. Aku sendiri terfikir secara tiba-tiba, kenapa pasukan pandu puteri kene ada perkataan pandu di dalamnye.. mungkinkah matlamat pasukan nih untuk memandu semua puteri2 lain termasuk puteri cinderella dan puteri gunung ledang? ataupun memang pasukan pandu puteri ialah unit khas gabungan pemandu2 wanita seluruh malaysia? atau pandu puteri nih pasukan keselamatan jalan raya yang ingin menasihatkan para pemandu bahwasanya pandu cermat jiwa akan selamat. Kenapa perlu pandu puteri? walhal ia cuma pasukan uniform kat sekolah..Biarkanlah die asalkan die tak memandu secara berbahaya.

Baca lagi

Zaman kanak-kanak yang mengiurkan..

*Amaran keras: Sila mainkan player dibawah semasa membaca entry nih untuk mendatangkan mood 100%*

[audio:http://www.zulhatfiaziz.com/blog/audio/Doraemon.mp3]

Haha.. baru aku perasan.. gambar lembu mogok kat entry aku sebelum nih memang serupa macam ayam tandoori la pulak warnanya.. bleh tak kalau aku panggil lembu tandoori?? sape suke angkat tangan.. Memang sengal punye lembu tandoori, bleh plak tak perasan warna lembu tuh sungguh tandoori.. Ok cukup!!.. Tiada lagi kisah lembu tandoori.. Entry nih sudah ade episod baru.. Episodnya berbunyiii..Zaman kanak-kanak yang mengiurkan (tajuk ini didatangkan sekali dengan lagu doraemon).. sila mainkan player di atas jika anda masih lagi belum berbuat demikian. Yup, doraemon sangat bulat dan tidak senonoh.. aku setuju.. tapi aku cuma sertakan lagu doraemon sahaja, gambar doraemon tidak dibenarkan di sini.. Kerana terdapat unsur2 tidak senonoh seperti :

Baca lagi