Anda pelupa?

Begitu punye banyak bende dalam dunia ni yg ade kat sekeliling aku, ade bantal, beg laptop, frame gambar, kain pelekat.. aku bleh lupa antara benda paling penting dalam dunia. Ntah ape yg aku pikir semalam sampai buat aku sloww sgt arini..

*****

Malam semalam aku tgk filem pasal hijack airplane, walaupun ending die gempak abis semua badan kapal terbang tu kopak2, mata aku tetap kecik.. kalau filem tu pasang lagu orkestra mmg aku tido trus.

Ape yg jadi semalam bukanlah sebenarnya terjadi semalam, die terjadi arini dgn semalam.. combo trus. Sebelum tido aku katup trus laptop aku, sepanjang seminggu, aku shut down laptop aku 2 kali je.. selebihnya aku bg die tido. Lepas kasi tido laptop, aku simpan dlm beg.. lepas tu aku tido trus..

Esoknya aku bangun mamai2 pikir pasal knp unta tak main enjit2 semut. Aku capai charger hp, masukkan dlm beg laptop.Aku terus naik mandi, siap2 then terus turun, breakfast dulu lpas tu angkat beg bawak masuk kereta, oo.. novel mary mary aku tak lupa.  Lalala.. perjalanan ke serdang ikut jalan lama..

Malam ni aku punye semangat waja lain macam. On laptop sbb nak design 3d skit, dah lams tinggalkan 3d, last aku design 3d masa kat utem dulu, buat bola lompat2, happy btul aku dgn hasilnya sampai aku pun terlompat2. Ok, aku on laptop.. dah lama skit gune, bateri pun kering.. aku raba2 dlm beg, nak capai charger laptop.. Fuiyyooo.. charger laptop aku tertinggal.. aku lupe nak masukkan dlm beg pg td.. sengal..

Zulhatfi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.