Wonderpets.. aummm

Semenjak balik dari Langkawi aritu aku betul-betul busy.. siapkan website.. design website untuk next project.. huishh.. betul2 punye manager la aku nih.. Semalam aku a.k.a manager pergi naik bot pegi memancing, sotong takde.. ikan pun takde.. aku rasa semua binatang2 laut pegi party spongebob, sebab spongebob kan suker buat party.. ditambah pulak dengan kepenatang sang lampu yang tiba2 terjun ke laut dan membuatkan suasana sampan agak gelap gelita, nasib baik bawak lampu suluh.. so kene balik awal skit la semalam.. bahaya kalu naik sampan tak berlampu nih… (cheh.. gaya cakap macam pro jer).

Baca lagi

Berpandu kepada paksi..

‘Berpandu kepada paksi yang nyata’, pemula ayat yang macam best je bunyinye.. tapi ayat tuh takde kene mengena dengan entry nih pun rasanye. Tetibe je ayat tuh keluar dalam kepala nih. Dahla gune perkataan pandu, dah macam pandu puteri pulak bunyinye.. takpun pandu cermat jiwa selamat.. pastu di gabungkan pulak dengan perkataan paksi, memang marvellous la jadinye… macam pasukan pandu puteri pegi ke angkasa melihat paksi bumi.. Aku sendiri terfikir secara tiba-tiba, kenapa pasukan pandu puteri kene ada perkataan pandu di dalamnye.. mungkinkah matlamat pasukan nih untuk memandu semua puteri2 lain termasuk puteri cinderella dan puteri gunung ledang? ataupun memang pasukan pandu puteri ialah unit khas gabungan pemandu2 wanita seluruh malaysia? atau pandu puteri nih pasukan keselamatan jalan raya yang ingin menasihatkan para pemandu bahwasanya pandu cermat jiwa akan selamat. Kenapa perlu pandu puteri? walhal ia cuma pasukan uniform kat sekolah..Biarkanlah die asalkan die tak memandu secara berbahaya.

Baca lagi

Fantasi berterbangan di langit..

Hari ni hari jumaat, hari untuk pergi solat jumaat. Semalam aku layan cerite Wanted sampai mabuk aku dibuatnye.. kereta berterbangan di udara bak layang2.. tayar kereta mencecah cermin tingkap bas, kereta mencucuk badan keretapi sehingga merobohkan keretapi, dan juga keretapi menjurai-jurai jatuh ke dalam gaung. Memang mabuk punye cerita, aku pun hampir2 melambung ke udara menengok cerita tersebut. Nanti aku nak jumpe director cerita tuh, nak suruh die buat cerita kapal terbang boeing 747 terbang secara terbalik dan tayar kapal terbang mencecah cermin tingkap bas jugak. Barulah betul2 punye action. Tajuknye ‘Hikayat tayar boeing 747’.. Steven Spielberg punye mesti terkesima bile tengok cerita tuh.. Mau taknye, kalau dah hero-nye si zaibo, heroin-nye pulak si rosnah mat aris.. maunye tak terkesima.. yang jadi body kapal terbang pulak si malek noor..adus.. betul2 punye hot lah cerite nih.. nanti2.. aku usulkan jalan cerita nih kat director cerita wanted.

Baca lagi

Berborak merata-rata

Lembu2 ini disumpah menjadi batu kerana berborak2 semasa menjalankan tugas..lembu2 itu
kemudiannya bertindak mogok tanpa gerakan sebagai tanda bantahan.

Berborak memang seronok.. berbual pun seronok.. bercakap dengan rakan2 secara berkumpulan pun seronok.. Same je semua tuh, aku saje je memutar belit ayat supaya dapat memutar belitkan isi kandungan otak korang. Haha.. Chatting seronok tak? maksud aku.. chatting di YM.. aha.. sudah tentulah seronok.. sebab chatting pun bleh menghilangkan bosan2 di hati.. dan juga, chatting2 memang trend dari aku darjah enam lagi.. darjah enam dulu aku sudah mula memandai2 masuk chat room.. Huishh.. chat room yang aku join dulu bukan main meletopp lagi.. channel ‘Dating and relating’.. haha.. memang gile punye room.. berchatting dengan omputih merata, masa tuh ramai kanak2 dari US.. Perkenalan yang paling aku ingat ialah dengan gadis bernama ‘Paula Orta’.. dari Texas.. Woii, hebat betul daya ingatan ko yer zul.. sampai sekarang pun bleh ingat.. Hehe, sudah tentulah.. aku kan si manja Dumex.. korang mesti si manja F&N…Kalau goncang kepala ko mesti berbuih2 air gas keluar dari telinga.. gelikk aku..

Baca lagi

Jangan sakit hati..

Kebabooom.. damm.. dumm.. adus.. betul-betul punye bising la malam nih.. Nak aje aku balas dengan meriam buluh satu dass.. mesti terus senyap semua bunyi-bunyi mercun lain.. haha.. tapi apekan daya, aku pun tak reti camana nak buat meriam buluh.. takpe-takpe.. nanti aku beli bazooka sekali.. senang, bleh gune banyak kali, tiap-tiap tahun aku tembak satu dass.. jangan kata raya.. silap-silap orang kawin pun aku guna jugak… haha.. Korang perasan tak? penulisan aku kali nih jenis sangat tidak menggunakan nombor dua.. selalunye aku gunakan nombor tersebut untuk membuat penegasan bahawa perkataan sesuatu perkataan tu perlu disebut secara berulang sebanyak dua kali.. Pernah jugak sorang member aku gunakan nombor tiga sebagai pengganti kepada nombor dua tersebut.. jadinya kalau ‘bunyi-bunyi’ akan menjadi ‘bunyi-bunyi-bunyi’.. memang nampak seakan2 tamak.. tapi mampu beri impak yang sungguh bagus.. Aku tak sure la betul ke tak, korang try sendiri lah kalau nak tau impak die bagus ke tak..

Baca lagi

Malas punye posting..

Semalam punye entry memang betul2 buat malu aku je.. berciri suara aku sendiri.. haha.. lantak ko la zul. Lepas nih aku letak lagi lagu2 yang dah aku rosakkan.. maybe bile aku bersedia untuk bagi korang dengar… atau kalau2 ade sesiapa request.. Aku still dalam proses memperbaiki microsoft Office yang bermasalah aritu.. sampai sekarang pun still takde perubahan. Seketul sumi juge masih ade di depan mata aku sekarang, sumi bewarna hijau.. memang nampak menarik, lagi menarik kalau sumi tuh sejuk.. ianya akan menjadi super duper menarik. Hari nih aku bangun awal, kat luar tuh hujan renyai2, cuaca sangat mendung.. terasa macam kat UK plak, serius.. mase aku mandi arini, terasa sangat nyaman dengan suasana luar yang mendung2 tuh.. maybe arini akan jadi sangat seronok. Yup, ini entry yang sangat nyaman.. aku menulis entry nih sambil mendengar lagu ‘Elvis Presley-Tender’.. sangat nyaman kan?

Baca lagi

Kening pecah..ape tuhh??

Yey.. aku mendapat.. aku mendapat.. award mendapat.. sudah tamil pulak jadinye aku nih.. Aku mendapat award dari cik hani.. terima kasih kerana memilih blog den sebagai penerima anugerah nih..aku tak sure blog mane satu yg patut diberikan anugerah, samada blog aku yang berpentaskan blogspot atau wordpress nih.. anyway..terima kasih sesangat. Sangat hargai anda.

Rules utk tag ini..
1. Bagi just kat orang yang dirasakan GILA-GILA / BEST
2. Bagi kat 5 orang sahaja
3. Link orang yang terima award ni
4. Sesiapa dapat Award ni DiWAJIBkan buat POSTING sebab dia dapat award ni kat blog dia
5. Beritahu orang yang dapat award ini kt blog dia ok ! (buat trackback sahaja pun sudah memadai)


Dengan ini diumumkan 5 orang budak2 blog yang mendapat award secara rasminyaa.. semoga terus berkarya..

  1. Asanrivas
  2. Chokilala
  3. Nurulism
  4. Chime
  5. nis_n4d

Baca lagi