Fantasi berterbangan di langit..

Hari ni hari jumaat, hari untuk pergi solat jumaat. Semalam aku layan cerite Wanted sampai mabuk aku dibuatnye.. kereta berterbangan di udara bak layang2.. tayar kereta mencecah cermin tingkap bas, kereta mencucuk badan keretapi sehingga merobohkan keretapi, dan juga keretapi menjurai-jurai jatuh ke dalam gaung. Memang mabuk punye cerita, aku pun hampir2 melambung ke udara menengok cerita tersebut. Nanti aku nak jumpe director cerita tuh, nak suruh die buat cerita kapal terbang boeing 747 terbang secara terbalik dan tayar kapal terbang mencecah cermin tingkap bas jugak. Barulah betul2 punye action. Tajuknye ‘Hikayat tayar boeing 747’.. Steven Spielberg punye mesti terkesima bile tengok cerita tuh.. Mau taknye, kalau dah hero-nye si zaibo, heroin-nye pulak si rosnah mat aris.. maunye tak terkesima.. yang jadi body kapal terbang pulak si malek noor..adus.. betul2 punye hot lah cerite nih.. nanti2.. aku usulkan jalan cerita nih kat director cerita wanted.

Baca lagi

Zaman kanak-kanak yang mengiurkan..

*Amaran keras: Sila mainkan player dibawah semasa membaca entry nih untuk mendatangkan mood 100%*

[audio:http://www.zulhatfiaziz.com/blog/audio/Doraemon.mp3]

Haha.. baru aku perasan.. gambar lembu mogok kat entry aku sebelum nih memang serupa macam ayam tandoori la pulak warnanya.. bleh tak kalau aku panggil lembu tandoori?? sape suke angkat tangan.. Memang sengal punye lembu tandoori, bleh plak tak perasan warna lembu tuh sungguh tandoori.. Ok cukup!!.. Tiada lagi kisah lembu tandoori.. Entry nih sudah ade episod baru.. Episodnya berbunyiii..Zaman kanak-kanak yang mengiurkan (tajuk ini didatangkan sekali dengan lagu doraemon).. sila mainkan player di atas jika anda masih lagi belum berbuat demikian. Yup, doraemon sangat bulat dan tidak senonoh.. aku setuju.. tapi aku cuma sertakan lagu doraemon sahaja, gambar doraemon tidak dibenarkan di sini.. Kerana terdapat unsur2 tidak senonoh seperti :

Baca lagi

Berborak merata-rata

Lembu2 ini disumpah menjadi batu kerana berborak2 semasa menjalankan tugas..lembu2 itu
kemudiannya bertindak mogok tanpa gerakan sebagai tanda bantahan.

Berborak memang seronok.. berbual pun seronok.. bercakap dengan rakan2 secara berkumpulan pun seronok.. Same je semua tuh, aku saje je memutar belit ayat supaya dapat memutar belitkan isi kandungan otak korang. Haha.. Chatting seronok tak? maksud aku.. chatting di YM.. aha.. sudah tentulah seronok.. sebab chatting pun bleh menghilangkan bosan2 di hati.. dan juga, chatting2 memang trend dari aku darjah enam lagi.. darjah enam dulu aku sudah mula memandai2 masuk chat room.. Huishh.. chat room yang aku join dulu bukan main meletopp lagi.. channel ‘Dating and relating’.. haha.. memang gile punye room.. berchatting dengan omputih merata, masa tuh ramai kanak2 dari US.. Perkenalan yang paling aku ingat ialah dengan gadis bernama ‘Paula Orta’.. dari Texas.. Woii, hebat betul daya ingatan ko yer zul.. sampai sekarang pun bleh ingat.. Hehe, sudah tentulah.. aku kan si manja Dumex.. korang mesti si manja F&N…Kalau goncang kepala ko mesti berbuih2 air gas keluar dari telinga.. gelikk aku..

Baca lagi

Selamat pagi manusia sejagat!!

Ape punye tajuk, macam majlis raja2 la pulak.. Disitu.. disini.. semuanya betul2 buat kepala aku makin pusing.. kat sane kerja.. kat sini pun kerja.. cuma kat sana kerjanya perlukan effort untuk ke tempat kerja dan di sini tak perlukan effort sebegitu.. just effort untuk bangun tido dan mengadap pc.. tapi sebelum tuh kene mandi dulu lar.. giler ko. Walaupun still wangi macam bau pewangi glade berpenutup biru, tapi still tak selesa kalau tak mandi.. buat kerja pun macam tak menjadi je.. Walaupun kerja di sini hanya perlukan bukaan mata, gerakan tangan dan pemprosesan minda namun seronoknye melampau… sebab semuanya aku boleh lakukan kat sini. Tau tak, kenapa aku bercerita tentang kerja hari ni? Sebabnya, aku takde kerja.. sebenarnya ade kerja yang banyak, tapi belum mulakan.. aku baru bangun tido dan masih slow.. Kene membuat senaman ringan skit, pastu mandi.. then semuanya akan menjadi ok macam sebelum2 nih. 5 perkara yang aku akan buat sejurus bukak mata dari tido..

Baca lagi

Jangan sakit hati..

Kebabooom.. damm.. dumm.. adus.. betul-betul punye bising la malam nih.. Nak aje aku balas dengan meriam buluh satu dass.. mesti terus senyap semua bunyi-bunyi mercun lain.. haha.. tapi apekan daya, aku pun tak reti camana nak buat meriam buluh.. takpe-takpe.. nanti aku beli bazooka sekali.. senang, bleh gune banyak kali, tiap-tiap tahun aku tembak satu dass.. jangan kata raya.. silap-silap orang kawin pun aku guna jugak… haha.. Korang perasan tak? penulisan aku kali nih jenis sangat tidak menggunakan nombor dua.. selalunye aku gunakan nombor tersebut untuk membuat penegasan bahawa perkataan sesuatu perkataan tu perlu disebut secara berulang sebanyak dua kali.. Pernah jugak sorang member aku gunakan nombor tiga sebagai pengganti kepada nombor dua tersebut.. jadinya kalau ‘bunyi-bunyi’ akan menjadi ‘bunyi-bunyi-bunyi’.. memang nampak seakan2 tamak.. tapi mampu beri impak yang sungguh bagus.. Aku tak sure la betul ke tak, korang try sendiri lah kalau nak tau impak die bagus ke tak..

Baca lagi

Malas punye posting..

Semalam punye entry memang betul2 buat malu aku je.. berciri suara aku sendiri.. haha.. lantak ko la zul. Lepas nih aku letak lagi lagu2 yang dah aku rosakkan.. maybe bile aku bersedia untuk bagi korang dengar… atau kalau2 ade sesiapa request.. Aku still dalam proses memperbaiki microsoft Office yang bermasalah aritu.. sampai sekarang pun still takde perubahan. Seketul sumi juge masih ade di depan mata aku sekarang, sumi bewarna hijau.. memang nampak menarik, lagi menarik kalau sumi tuh sejuk.. ianya akan menjadi super duper menarik. Hari nih aku bangun awal, kat luar tuh hujan renyai2, cuaca sangat mendung.. terasa macam kat UK plak, serius.. mase aku mandi arini, terasa sangat nyaman dengan suasana luar yang mendung2 tuh.. maybe arini akan jadi sangat seronok. Yup, ini entry yang sangat nyaman.. aku menulis entry nih sambil mendengar lagu ‘Elvis Presley-Tender’.. sangat nyaman kan?

Baca lagi

Microsoft Project punca segala2nya..


Gambar diatas menunjukkan bagaimana sengetnye Microsoft Office Visio yang aku install,edisi geram ini ditujukan kepada bill gates dan rakan2.. untuk mengikuti apa yang berlaku, sila mengensot menurun ke bawah.

“Usah berselindung lagiii..” kata aku kepada Microsoft Office yang sedang duduk di dalam hard disk komputer nih.. ntah kenapa la agaknye Microsoft Office Project telah menyusahkan idup aku.. nak aje aku saman bill gates sebab menyusahkan aku (kalau ikutkan boleh je). Tapi beringat-lah sikit.. kan ko sedang gunakan microsoft office versi pencuri.. paham2 je la.. haha.. disebabkan aku menyarung memakai microsoft office versi pencuri, nampaknya tidak dapatlah aku nak berpoyo2 untuk menyaman bill gates yang mungkin sedang bermain mercun solitaire sekarang nih. Memang aku sedang mengalami penyusahan-lah sekarang nih, disebabkan perlu menggunakan microsoft office project secara tiba-tiba telah menyebabkan aku amik keputusan untuk install microsoft office project tersebut ke dalam pc aku yang sekarang nih sedang berpentaskan windows vista.. Memang dari segi networking, windows vista jauh lagi bagus dan cepat dari windows xp.. namun ade keburukan yang perlu korang tau tentang windows vista nih iaitu, dia tidak secocok untuk bersama2 dengan microsoft office project..

Baca lagi