Yey.. kad raya lagii..

Penat lelah menghabiskan masa untuk buat template email malam tadi.. disambung pulak dengan testing2 pagi tadi.. lepas nih cara aku market bisnes aku melalui email akan menjadi lebih indah dari sebelum nih. Pada sesiapa yang mahu lihat contoh template email curseshadow web design yang baru buleh email secara personal kepada sy di admin@curseshadow.com. Dan aku juga sudah mempergunakan Microsoft Outlook secara serius untuk mengawal 2 peti email aku yang utama. Sangat seronok pulak bile bleh monitor dua email dalam satu screen.. Ahh.. biarkanlah kisah Microsoft Outlook tuh, nanti akan menjadi bosan pulak entry kali nih..

Mari beralih kepada cerita yang sepatutnye untuk entry kali nih, yezza.. Blog seorang maskulin seperti aku bukannye menarik sangat. Aku baca blog aku sendiri pun semacam mual pulak.. tapi takpe.. kepuasan menulis blog nih semacam lain. Tambah2 bagi lelaki jenis aku yang cintakan kebebasan menulis dan ketenangan mengespresi diri. Penulisan blog aku bermula sudah agak lama, bukanlah sejurus selepas dilahirkan.. tapi pada masa tuh blog bukanlah sesuatu yang popular semacam sekarang. Permulaan menulis blog juga seperti baru nak belajar menulis karangan sekolah rendah bertajuk “Aku sebatang mop lantai”. Awal2 dulu aku gunakan blogdrive sebagai pentas penulisan. Walaupun semacam bosan je bile cerita pasal blogdrive, aku sebenarnye banyak menulis tentang sesuatu yang menyakitkan hati ramai orang. Aku berhenti menulis blog buat seketika kerana agak sibuk dan bosan dengan entry yang tak tentu arah. Kadang2 aku baca blog aku ade rasa macam encyclopedia.. kadang2 macam “Edisi Siasat” versi blog, kadang2 macam blog pelajar Universiti Al-Azhar.. Sudah cukuplah pasal blogdrive tuh, sekarang aku beralih ke blogspot. Orang sibuk gune wordpress, aku sibuk guna blogspot. Ko memang selangkah ke belakang la zul.. haha.. Sebenarnye niat nak guna wordpress memang ade. Cuma peralihan nak ke wordpress tuh masik belum tahu bile.. fail2 wordpress memang aku dah upload kat server dah.. tapi masa nak edit template tuh takde.. so aku tangguhkan dulu peralihan kuasa dari blogspot ke wordpress. Lagipun aku macam sayang la plak ngan blogspot nih. Bagi la aku masa lama skit untuk bersama2 cik blogspot nih.. Ape?? zul ade skandal dengan cik blogspot. haha.. biarlah.. ko jealous ek? Nak berskandal dengan aku? Tunggu turn ok.. hoho (gelak santa claus)..

Seorang blogger yang memang dah lama aku kenal ade kata suh aku tunggu kat peti surat.. haha.. Aku tunggu tiap2 ari sampai tido kat bucu tepi surat tuh.. tapi tak sampai2 pun.. arini time aku lepak2 dalam bilik, aku dengar enjin motor abang posmen menderum lain macam pulak.. Maybe die nak letak surat kat peti surat laju2 pastu menderum laju menuju ke destinasi seterusnya.. haha.. Aku memang suke intai2 surat dari dalam rumah, yup.. arini memang peti surat umah aku berisi.. Haha.. surat cik blogger itu sudah sampailah..belum bukak sampul pun sudah tahu itu kad dari cik chika,hahaha.. sebab sudah tertera URL blog beliau dihadapan sampul surat. Yey.. Terima Kasih ya CIK CHIKA/CIK HAIZUM .. sangat2 dihargai.. anda adalah penghantar kad raya kedua kepada saya.. selepas Alumni UTeM.. Tapi sy suke la kad yg cik chika bagi.. sangat cumel..

Ade satu lagi surat dalam peti surat tuh untuk aku.. Ahah..dua kad raya untuk satu hari yang sama.. sangat happy-lah macam nihh.. Lepas selesai baca kad Cik Chika, aku pun macam teruja untuk tau siapa pengirim kad raya seterusnya nih.. Tapi bile aku pusing sampul untuk bukak, aku tengok semacam selekeh je pengirim nih antar kad raya camnih kat aku..ade plak tampal2 macam ape je aku tengok.. aisshh.. tapi takpe.. aku pun bukak sampul secara sopan walaupun sampul kelihatan daif.. Wah.. ade sampul kertas A4.. dan semacam keras ..”Hurm, nih mesti kad raya menarik nih”.. bile aku bukak je sampul A4 tuh.. aku semacam terkedu.. ish, nih ape pulak DVD dibagi kat aku dikala2 nak raya nih.. dah la takde tulis ape2 kat dvd tuh.. satu surat lain pun takde dibagi untuk wish hari raya ke.. ape2 ke.. huh.. tapi takpela, nih mesti kad raya versi flash yang di-burn dalam dvd nih.. yey.. Aku pun secara gagah tengok ape isi kandungan dvd tuh.. Aduss.. nih gambar aku konvo aritu.. nih sume sebab photographer untuk konvo utem aritu dah salah bagi dvd gambar kat aku.. ntah gambar sape dibaginye.. aku pun mintak la diorg send gambar aku dlm dvd.. nah.. time2 nak raya nih di baginye.. mati2 aku ingat kad raya orang antar kat aku.. kalu aku tau dvd gambar konvo, baik aku rabakkan je sampul surat selekeh td tuh.. anyway.. Thanks kepada penghantar gambar konvo aku aritu. Sorry la ek nyusahkan korang.

Zulhatfi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.