Layan Tag di kala pagi..

Tinggal berapa ari je lagi nak raya.. macam biasalah.. mesti ramai tengah sibuk buat2 kuih.. mak aku pun dah start bakar2 kuih.. aku suke kuih.. so aku akan makan kuih yang mak aku buat, kuih muih nih memang dah jadi tradisi bile time raya.. sumer rumah pun akan ade kuih muih bile time raya.. satu hal lagi makanan cam contoh ketupat, rendang,lemang.. aduss.. bile sebut pasal mende2 nih yang buat raya jadi sangat happening nih.. serius, raya pertama mesti makan sangat banyak..

Aku rasa citer pasal raya aku kene hold dulu la.. sebab nampak macam gelojoh la plak kalau citer sekarang, yerla.. baru masuk lailatulqadar dah citer pasal raya la.. makan banyak la.. adus.. mmg tak patut betul.. Sementara waktu nih mari aku nak selesaikan suatu kerja yang dah lama tak buat.. huhh.. Cik Chika sudah tag aku makan aku kene selesaikan tag nih la.. lagipun macam bukan selalu kene tag, so luangkan masa skit untuk beriadah dengan blog sendiri.Terima Kasih Cik Chika kerana menyedarkan saya tentang ber-riadah bersama blog saya sendiri.Nih ade berapa puluh soalan nih.. adus.. macam nak kene jawab soalan exam la plak..

1. Name one person who made you laughed last night.
Takde sape gelak pun semalam, aku semacam sunyi je semalam. Mari tido awal.

2. What were you doing at 0800?
Mengarut, aku tengah tido lagilah. Bangun pukul 0900.. lain kali cuba tanye ape aku buat pukul 0900

3. What were you doing 30 minutes ago?
Skarang nih aku sedang menunggu waktu subuh, tadi aku bersahur.. maksud aku.. 30 minit yang lalu aku sedang bersahur.. tiap2 hari pun memang bersahur.

4. What happened to you in 2006?
Masa tuh aku kat UTeM, time tuh masih di rumah sewa rasanya, ramadhan di rumah sewa memang selekeh.. hampir setiap hari pun berbuka dengan air tebu dan nasi lemak makcik ujung umah tuh. Makcik memang rock separa ringan!!

5. What was the last thing you said out loud?
“Kuih nih bakar tak cukup lama, jap nak try yg nih.. Haa.. yg nih ok, rangup..” sambil adik aku semacam blur sambil mengunyah kuih yg die buat semalam. (yg rangup tuh aku yg bakar..mau berlagak skit)

6. How many beverages did you have today?
Banyak, 70% air kosong dan selebihnya air teh o panas dan jus buah.

7. What color is your hairbrush?
Memalukan aku betul lah soalan nih.. aku takde menatang nih kat bilik aku.

8. What was the last thing you paid for?
Top-up hp aku.. tuh pun buat online.

9. Where were you last night?
Kat surau, tarawikh. pastu balik umah, terus ngadap komputer kesayangan.

10. What color is your front door?
Biru cair rasa aku.. same la ngan warna pintu bilik aku.

11. Where do you keep your change?
Dalam tabung, dompet,poket.. tuh je rasanya.

12. What’s the weather like today?
Masih subuh, aku tengok sama je macam subuh semalam..gelap gelita..

13. What’s the best ice-cream flavor?
Same ngan chika la.. paddle pop pelangi, kalu pegi supermarket pun memang biasa beli aiskrim nih.. memang layan kalu makan time2 tengok bola.. huishh..

14. What excites you?
Duit dan wanita.. wahhhhhh!!!

15. Do you want to cut your hair?
Memang rambut aku dah pendek.. tapi kalu nak potong lagi pendek pun ok gak.. botak pun takpe..

16. Are you over the age of 25?
uishh.. betul2 atas line..yup, 25, kenapa ko tanye umur aku.. umur ko berapa??

17. Do you talk a lot?
Terpulang pada keadaan.. aku suke cakap banyak dengan orang2 yg rapat je.. kalu ngan orang baru kenal, aku lg suke diamkan diri..

18. Do you watch the O.C.?
Sudah tentu tidak.. cuba ko tanye “Do you watch the Prison Break Season 4??”… sudah tentu aku jawab.. ya ya ya..

19. Do you know anyone named Steven?
Steven Gerarrd ke maksud ko? Steven Spielberg?? Mane satu nih? Kenapa ko tanye? nama ko steven ke?

20. Do you make up your own words?
Tak perasan la plak..

21. Are you a jealous person?
Kalu ko tak jealous means ade problem lah dengan diri ko, aku jealous je.. tapi sekarang takde nafsu nak jealous pada sesiapa.. lagipun kan nih bulan ramadhan..mari beribadah.

22. Name a friend whose name starts with the letter ‘A’.
Ahmad Nisfu.. haha.. gurau je.. Azmien

23. Name a friend whose name starts with the letter ‘K’.
Kamal dan Kamil..

24. Who’s the first person on your received call list?
Ntah. no sape ntah nih.. ade antu miss called aku aritu.. rimass

25. What does the last text message you received say?
Sape nih?? (budak yang miss called aku tuh, dah la miss called aku, pastu tanye plak aku sape)

26. Do you chew on your straw?
Tidaklah..straw bukanlah enak untuk dikunyah.

27. Do you have curly hair?
Yup..

28. Where’s the next place you’re going to?
Australia dan Dubai dan Mekah dan semua tempat. (aku tak tau la nak jawab ape)

29. Who’s the rudest person in your life?
Adee laa.. tp bulan2 ramadhan nih kene bersangka baik sesama islam.

30. What was the last thing you ate?
Aku baru lepas sahur la tadi.. makan nasik ngan lauk ikan masak asam pedas.

31. Will you get married in the future?
Future memang lah.. haha.. ape ko tanye nih??

32. What’s the best movie you’ve seen in the past 2 weeks?
Ironman,The Hulk.. erm.. baru download aritu.

33. Is there anyone you like right now?
Ade je.. tapi orang tuh dah takmo layan aku dah.. aku nih kuat mengarut kot..

34. When was the last time you did the dishes?
Aku tak ingat.. jgn tanye soalan camnih lg.

35. Are you currently depressed?
Tidak.. aku amat senang dan aman damai.

36. Did you cry today?
Tidak.. dah lama tidak melakukan tangisan.

37. Why did you answer and post this?
Sebab aku sudah bg comment kat entry cik chika kemudian die balas.. “ANDA KENA TAG”.. dan saya semacam terkedu.. ok lah.. sy kene tag.. (semacam redha dengan apa yg berlaku)

38. Tag 5 people who would do this.
Nanti aku pilih randomly ek.. sape yang kene tuh kire anggap En.Curseshadow nih sayang korang.

Yeyyy.. dah abiss.. apsal ade 38 soalan? apsal tak genapkan 40??

Zulhatfi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.