Aku bukan director A.N..

Gambar nih bukan aku yang shoot.. harap maklum.

Petang tadi aku cabut2 kepala rumput kat luar rumah. Ade anak2 rumput liar tumbuh kat celah2 rumput kat laman rumah.. Rumput2 liar tuh senang nak cabut, so takde masalah la nak buat keje tuh, cuma die tumbuh merata-rata.. so kene banyak bergerak la.. Lepas aktiviti mencabut rumput selesai, aku masuk rumah. tengok tv..huh.. mane satu betul? tengok tv atau tengok siaran tv?.. gile.. mestilah tengok tv.. pendek skit.. buat pe nak sebut panjang2, korang mesti faham punye kalau aku cakap tengok tv.. kan kan?  Ok2, berbalik pada cerita aku.. aku tengok tv, cerita ‘The Illusionist’ (gambar diatas) .. Korang pernah tengok tak cerita bertajuk macam nih? Aku pun tak sure korang penah tengok cerita nih atau tak tapi cerita nih memang aku suke.. jalan ceritanya superb la.. bak kata pepatah ‘mana tidak tumpahnya kuah kalau tidak ke nasik’. Memang korang kene tengok la.. cerita yang berjalan cerita macam nih memang unik (pendapat aku). Maybe ade antara korang yang berpendapat, cerita unik adalah cerita dimana pelakon utamanya adalah seorang alien berkepala bujur panjang dan bermata besar dan orang slalu panggil die alien.. Tuh pun unik gak, tapi yang tuh watak die yang unik, jalan ceritanye belum tentu unik lagi.. ntah2 ending die alien tuh kawin ngan manusia. Tuh bukan jalan cerita unik, tuh jalan cerita gila punya..

Baca lagi