Jom pegi MAHA2008

Minggu ini sangat busylah, berbagai2 tempat aku pergi.. berbagai2 bermaksud bermacam2… ala.. banyak tempat la aku pegi.. adus.. ko tak paham jugak? penatlah aku macam nih.. Aku pergi MAHA2008… aduhai.. sangat besarlah tempat tuh sampai pegi 2 hari pun macam tak cukup.. kene pegi 3 hari baru ok kot.. MAHA kali nih seronok lagi la dari dulu tapi ade la seciput masalah yang maybe leh jejaskan kehebatan MAHA tuh.. nak aku senaraikan ke? erm.. hari nih bukan hari aku nak senaraikan ape2 la.. aku takde mood nak senaraikan ape2.. nak jugak senarai2 tuh? ok lah.. aku bagi dua bende je.. yang lain2 aku tak larat nak senaraikan..

1. Parking yang pade mulenye semacam mahal.. sekali masuk RM5. Anyway good job la sebab dikurangkan menjadi RM2.

2. Woii.. ade peniaga nak cepat kaya time nih.. air mineral sampai RM2.. ade kedai yg baik die bagi harga biasa la RM1.50, ade yg baik lagi die bg harga RM1 je.. haha.. panas wei kat sana, terhidrat badan manusia2 sejagat..

Baca lagi

Kenangan berkonvokesyen.

Gambar2 semasa konvo dan berjalan2 ke melaka amat menyeronokkan.. aku kemabukkan di atas pirate ship.. adus.. serius.. nasib baik aku tak muntah atas pirate ship tuh.. hahaha..tapi yang penting, ianya amat menyeronokkan.. seronok bermakna.. erm seronoklah.. ko tak berapa faham makna seronok? haha.. teruklah kau.. sekarang waktu untuk melihat gambar2 semasa aku di melaka.. aku malas nak taip banyak2 arini sebab aku kepenatan.. maaf ya kawan2.(Untuk gambar-gambar yang lebih aksi pastikan anda ke fotopages sy yer)

Konvo dan bergembira..

Lama gak aku tak update.. ntahla.. rasa cam lama je.. dicampur dengan masalah kelembapan pada blogger, gmail dan juga google membuatkan aku tak dapat update blogspot aku nih.. Erm, sebenarnye aku sendiri tak berapa faham.. kenapa aku tak terus je guna wordpress.. kan ke aku dah ade web hosting sendiri, domain sendiri.. kan ke lebih senang.. dan tak perlulah aku merungut kalau2 blogspot membuat onar di sana sini.. kebarangkalian untuk aku berubah ke wordpress tidak-lah sehebat mana sebab aku baru je berblogging kembali, sebelum nih bukankah aku guna blogdrive.. blogspot nih aku baru guna tak sampai setahun pun.. takkan tiba2 nak berubah ke wordpress pulak.. macam tak senonoh pulak perangai aku kalau berbuat demikian.. yerla.. aku kene tetap pendirian.. yeahh.. zul sudah mule merapu hentah ape.. Ohh..aku rindukan blogspot ini.. aku juga rindukan fotopages aku.. semuanya aku rindu.. aku rasa hari nih hari rindu sedunia.. fotopages aku sudah lama tak update.. maksud aku sudah lama tidak diletakkan hasil2 shoot terbaru aku.. yerla.. aku seperti bermasalah untuk shoot semenjak minyak naik harga nih.. hahaha.. macam2 la kau zul.. haha.. takpe2.. aku cuba untuk luangkan sedikit masa untuk shoot nanti…

Weeiihh.. aku nak konvo la ahad nihh !!

Memang-lah aku nak konvo ahad nih.. haha.. hari khamis sudah boleh mula bergerak untuk ambil jubah dan barang2 bagai.. aku tak suke sangat naik ke pentas, kali terakhir aku naik ke pentas aku rasa masa senior pilih aku untuk buat persembahan kumpulan masa minggu orientasi.. haha.. aku tak tau la nak sebut ape.. minggu orientasi rasa aku.. haa.. tuh la last aku naik pentas.. bosanlah.. aku rasa macam serupa pepatung bile naik ke pentas..argh.. sudahlah.. semoga konvo aku menjadi gembira.. tak sabar nak shoot gambar2 ape yg patut.. haha

Baca lagi

Oh.. rindu blog

Wahh.. sudah lama tidak update.. sibuk membangunkan satu lagi website yang aku, sebelum nih website tentang web design, tapi website yang baru siap nih lebih kepada photography. Tapi ntah kenapa aku tengok gambar2 aku kat website baru nih cam tak cun plak colournye.. erm.. maybe keletihan mata membuatkan aku sedikit kurang tentang tone2 warna.. ape2lah.. Haha.. Website yang sedang dibina nih baru siap 70%.. ade sedikit linking yang aku kene adjust skit. Aku akan update lagi selepas selesai pembinaan website ini ok.

Ohh.. hampir terlupa pulak beta.. kepada sesape yang nak jenguk2 website yg masih belum sempurna nih boleh lah ke www.photography.curseshadow.com . Ape? tidak dapat access? baik anda check kabel network di mana2, maksud saya di belakang pc atau laptop anda.

Baca lagi

Sudah menjadi enterprise-lah


Semalam dengan rasminya aku menubuhkan sebuah syarikat yang bernama “Curseshadow Enterprise”.. Sangat janggal-lah nama sebegitu, walaupun pada permulaan aku hanya meletakkan nama syarikat sebagai “Curseshadow”, kemudian mak mula shoot secara psycho.. lama kelamaan memang nampak yang nama “Curseshadow” sahaja tidak cukuplah.. macam terumbang ambing di alam angkasa saja bunyinya.. jadi aku tambah Enterprise di belakangnya.. Barulah nampak sedikit macho dari nama sebelum nih.. So, bagaimana sekarang? ada sesiapa yang mahu bekerja di bawah tampuk curseshadow enterprise dengan tanpa diberi gaji? Ya.. maksud aku, kerja tanpa gaji-lah.. jika mau boleh contact aku.. tidak tau no contact aku? Erm ko email saja aku secara private di admin@curseshadow.com . Ohh satu lagi.. Aku sebenarnye sangat malas mau menaip lah hari nih.. sebenarnya hati lebih menjurus untuk keluar shoot, tapi apakan daya.. sehingga pukul 12pm nih pun aku masih nampak rintik2 hujan di luar sana. Ohh.. aku baru saja menoleh ke tingkap dan aku dapati hujan sudah tidak ada-lah. Eh kejap2.. aku mau perhati dengan lebih dekat.Hurm.. sebenarnya hujan masih turun rintik2.. aku dapat lihat dari riak air yang bertakung kat atas kontena cine sebelah umah aku nih. Takpelah.. aku perlu tunggu dan rehat2 saja sementara hujan belum berhenti.

Hari Wednesday-lah

Wednesday la today.. kalau kat sekolah dulu kalu tak silap aku hari berbahasa inggeris.. haha.. bleh plak aku teringat zaman sekolah dulu padahal tiap2 ari rabu mase kat skolah dulu tak penah pun nak speaking english.. memanjang berbahasa jawa je.. oi.. aku tak tau bahasa jawa la.. dulu masa kat skolah aku berbahasa melayu, kadang2 je berbahasa inggeris.. haha.. seronoklah dulu.. Baik aku lupekan je zaman dulu2, kalu tak entry aku kali nih pasti lebih menjurus kepada penulisan tentang zaman dulu2.

Siang tadi aku ke pasar tani, kelewatan tiba di sana menyebabkan pokok yang ingin dibeli sudah abis dijual.. tapi takpe.. lain kali bleh datang dan beli lagi.. tiap2 hari rabu pagi pun memang akan ade pasar tani di port dickson tuh. Sejurus kemudian terus ke kawasan tanah ayah aku yang masih sedang diusahakan. Meluangkan sedikit masa membersihkan kawasan tanah yang penuh dengan akar2 kayu yang perlu dibakar. Tanah agak tidak keras dan menyebabkan tapak sandal aku yang macho tuh penuh lumpur.. berat je rasa bile mau melangkah. Peratus kemachoan ku jatuh 5%, mungkin kalau aku menggunakan boot yang proper mampu menaikkan semula peratus kemachoan aku tuh. Suasana yang terang pada mulanya berubah menjadi agak gelap dan angin agak kuat la.. sedap sungguh.. sejukkkk je.. Buat pengetahuan, aku telah membawa camera kesayangan ke kawasan tanah tersebut.. haha.. jadinya aku dapat shoot gambar kawasan tanah tersebut.. dan juge gambar2 lain yang boleh dilihat kat fotopages kesayangan ku itu.. haha.

Baca lagi

Mari berdebat..

Mari terkesima bersama aku-lahh weii.. serius lah.. sekarang sudah pukul 10.32pm baru aku nak update blog.. sepatutnye aku update blog pukul 10pm.. jadinya aku telah lewat sebanyak 32 minit.. Rasa seperti jari jemari bergerak sendiri untuk menulis isi blog nih.. mungkin kerana isi yang terlalu banyak untuk dihujahkan dan kebarangkalian untuk kehilangan isi2 hujah nih juga amat tinggi.. yala.. sebab terlalu banyak isi lantas menyebabkan keciciran.. jadi kekurangan isi-lah jadinya..

Entry kali ini mungkin agak berpolitik , jadi bagi sesiapa yang tidak begitu open-minded tentang isu politik tidak digalakkan meneruskan pembacaan perenggan berikutnya ini. Cuma bagi mereka yang mempunyai keterbukaan berbeza seperti aku saja yang mampu menerima entry ini. Haha

Sebenarnye isi-isi ni semua berdasarkan satu perdebatan yang terang terangan sangat berat sebelah lah.. Awal-awalan sudah terlihat dan terfikir lantas terbang melayang sebentar memikirkan adakah ini satu debat bertajuk “Sejarah kepimpinan Anwar Ibrahim ,minyak Malaysia”. Erm.. sedikit confuse lah sebenarnye.. tak silap aku debatnye bertajuk “Hari ini membentuk kerajaan, esok turun harga minyak”. Aku merasakan permulaan sudah menunjukkan Anwar Ibrahim mengeluarkan fakta yang sersaiz kecil, manakala si sabery.. aduhh.. ko nak buat serangan peribadi plak ke? Baik ko masuk sukan paintball lah.. takpun tenpin bowling.. Aku tak nampak fakta ape2 pun dari sabery… Ape ko buat kat atas tuh kalau takde fakta, takkan nak abiskan satu jam atas stage tuh nak menghentam Anwar je.. Orang ramai nak tengok debat pasal harga minyak-lah.. bukan pasal demonstrasi anwar dulu2…Satu hal lagi, apsal yang ko nak citer pasal sejarah penubuhan Petronas?? Alamak, ko nih spoilll la.. teringat plak aku kat cikgu sejarah aku dulu2.. Erm, ko jadi cikgu sejarah yang pandai main tenpin bowling nak tak?

Baca lagi

Berjaya edar 10% flyer..

Sibuk sikitlah hari ini.. awal2 pagi sudah pergi ke kedai fotostat itu.. yalah, semalam aku sudah antar flyer untuk difotostat.. 500 keping semuanya.. tapi aku lupa plak nak bgtau aunty tuh supaya kertas A4 tuh dipotong dua.. sebab dalam satu kertas A4 ade 2 flyer.. Jadinya sampai2 di kedai aunty tadi aku terus mintak pemotong kertas yang aku rasa sangat bergaya tuh.. Wah.. sungguh bergaya rasanya bile aku dapat potong kertas2 A4 tuh.. rase cam ok gak kalau bukak kedai fotostat nih.. serius.. aku rasa cam bestlah potong2 kertas A4 tuh.. haha.. semuanya ade 5 keping.. jadi aku rasa kalau aku amik 3 helai kertas A4 tuh untuk sekali potong terasa makan masa agak lama.. jadi aku pun try la amik dlm 6 keping kertas untuk sekali potong.. grrppp.. Waaahh.. nampaknye tersangkutlahh.. mari cuba sekali lagi.. GRRRppp.. huh.. tersangkot lagikk.. aku rasa cam gabra plak.. so aku cube amik sehelai kertas je untuk potong kertas tuh.. huh.. ape nih.. dah tumpul ke matanya.. tadi ok je..tetibe aku nampak cam ade orang belakang aku.. oohh.. pekerja indonesia yang memang bekerja kat kedai fotostat tuh.. die senyum je kat aku.. Malulah aku macam nih, tadi baru rasa cam best kalau bukak kedai fotostat.. sekarang aku rasa cam fotostat bukan kerjayaku.. haha

Indon itu : Adik kene amik byk skit kertas kalau mahu potong.
Pemuda separa kacak : Oh yerke.. tadi sy amik banyak sangat die sangkut..amik sikit die tak potong plak
Indon itu : Jgn amik byk sangat, skit sangat pun tak bleh.. dalam 3 helai pun dah ok.
Pemuda separa kacak : Ohh.. ok.. kedai bukak pukul berapa (ayat untuk control situasi)
Indon itu : Baru bukak.

So aku sambung kerja memotong tuh dengan jayanya.. then terus ke pekan PD untuk edar flyer tuh kat kedai2 & keter2.. tapi tak abis pun.. ade byk lagi lebih .. maybe esok atau luse aku akan sambung lg kerja nih.. Selamat berjaya kepada aku.