LOS DAN FAUN BESSTTT!!!

Penat aku belum hilang, baru lepas balik dari KL.. tapi penat yang betul2 buat aku rasa puas hati..Puas hati sebab ape?.. Adoyyyaii.. buat pengetahuan korang, aku baru balik dari KL.. tengok wayang.. hahaha.. tengok wayang sampai ke KL.. zulhatfi bukan ke orang PD..PD memang takde wayang, abis2 pun aku bleh tengok kat Seremban, kenapa nak pegi sampai KL semata2 nak tengok wayang.. hahaha.. Sape gelakkan aku die kalah.. kalah ape? ahaa.. kalah la.. aku baru nak bagi patung mak ultraman..tapi sebab ko gelak aku tak dapat la nak bagi.. len kali jangan gelakkan aku sesuka hati..Kalu aku suruh gelak baru korang gelak.. Kalu aku suruh guling baru korang guling..

Baca lagi

Aku menang LOS DAN FAUN..

Berpandukan kepada pasukan pandu puteri sekali lagi.. dengan ini saya umumkan pasukan pandu puteri telah memenangi permainan angkat berat untuk kali ini.. hahaha.. yup, yg tuh memang statement merapu.. Statement tuh membayangkan bahawa aku seorang yang happyy untuk hari ni.. happy ialahh yahooooo..  yahoo tuh pulak merujuk pada ‘yahooo aku menang motoo tiket gala premier untuk citer LOS DAN FAUN’.. sebenarnye berita gembira nih aku dapat tau lebih kurang 2-3 hari lepas, email misteri dari seorang wanita yang bernama christina telah menghantar email dan bagitau aku telah menang tiket gala premier untuk citer LOS DAN FAUN. Aku sendiri tak sure christina yang antar email kat aku nih christina maria orow (penerbit eksekutif LOS DAN FAUN) atau ade christina lain.. Secara jujurnya aku nak ucapkan terima kasih kepada list2 nama di bawah.

Baca lagi

Empat segi dan berkarat

Gambar nih memang jelas bukan aku yg shoot.. hampeh loo kamu

Perkembangan terkini menunjukkan peningkatan aku untuk menonton movie akhir2 nih agak meningkat. Peningkatan ini disebabkan aku telah download movie2 best pastu dicampur pulak dengan movie2 yang aku download dulu2 yang blum aku tengok lg.. Ala.. peningkatan menonton movie nih sebenarnye bukanlah peningkatan ketara sangat.. kalau dulu aku tengok movie sekali seminggu, tapi akhir2 nih meningkat jadi 2 movie seminggu.. memberangsangkan tak?? Ke ko yang terangsang sebab aku??  hahaha… Sungguh menjengkelkan.. Sebagai memperingati hari peningkatan menonton movie yang aku telah lakukan, aku nak kongsi satu dari movie yang aku tengok baru2 nih.. Posting ini akan jadi sedikit panjang sebab akan adanya dua tag yang datang sekaligus.. maaf kepada penghantar tag sebab aku takkan senaraikan mangsa2 tag seterusnya sebab aku tak tau nak tag sape (Thanks to nad and Aiman)..

Baca lagi

Aku bukan director A.N..

Gambar nih bukan aku yang shoot.. harap maklum.

Petang tadi aku cabut2 kepala rumput kat luar rumah. Ade anak2 rumput liar tumbuh kat celah2 rumput kat laman rumah.. Rumput2 liar tuh senang nak cabut, so takde masalah la nak buat keje tuh, cuma die tumbuh merata-rata.. so kene banyak bergerak la.. Lepas aktiviti mencabut rumput selesai, aku masuk rumah. tengok tv..huh.. mane satu betul? tengok tv atau tengok siaran tv?.. gile.. mestilah tengok tv.. pendek skit.. buat pe nak sebut panjang2, korang mesti faham punye kalau aku cakap tengok tv.. kan kan?  Ok2, berbalik pada cerita aku.. aku tengok tv, cerita ‘The Illusionist’ (gambar diatas) .. Korang pernah tengok tak cerita bertajuk macam nih? Aku pun tak sure korang penah tengok cerita nih atau tak tapi cerita nih memang aku suke.. jalan ceritanya superb la.. bak kata pepatah ‘mana tidak tumpahnya kuah kalau tidak ke nasik’. Memang korang kene tengok la.. cerita yang berjalan cerita macam nih memang unik (pendapat aku). Maybe ade antara korang yang berpendapat, cerita unik adalah cerita dimana pelakon utamanya adalah seorang alien berkepala bujur panjang dan bermata besar dan orang slalu panggil die alien.. Tuh pun unik gak, tapi yang tuh watak die yang unik, jalan ceritanye belum tentu unik lagi.. ntah2 ending die alien tuh kawin ngan manusia. Tuh bukan jalan cerita unik, tuh jalan cerita gila punya..

Baca lagi

Zaman kanak-kanak yang mengiurkan..

*Amaran keras: Sila mainkan player dibawah semasa membaca entry nih untuk mendatangkan mood 100%*

[audio:http://www.zulhatfiaziz.com/blog/audio/Doraemon.mp3]

Haha.. baru aku perasan.. gambar lembu mogok kat entry aku sebelum nih memang serupa macam ayam tandoori la pulak warnanya.. bleh tak kalau aku panggil lembu tandoori?? sape suke angkat tangan.. Memang sengal punye lembu tandoori, bleh plak tak perasan warna lembu tuh sungguh tandoori.. Ok cukup!!.. Tiada lagi kisah lembu tandoori.. Entry nih sudah ade episod baru.. Episodnya berbunyiii..Zaman kanak-kanak yang mengiurkan (tajuk ini didatangkan sekali dengan lagu doraemon).. sila mainkan player di atas jika anda masih lagi belum berbuat demikian. Yup, doraemon sangat bulat dan tidak senonoh.. aku setuju.. tapi aku cuma sertakan lagu doraemon sahaja, gambar doraemon tidak dibenarkan di sini.. Kerana terdapat unsur2 tidak senonoh seperti :

Baca lagi

Musim open house sudah bermula..!!

Melihat kepada perkembangan semasa blog aku nih, didapati ramai yang tak suke sangat tentang sukan.. so entry tentang sukan pastinya akan dipendekkan untuk memberi ruang kepada entry2 berunsur perkauman umum. Bercakap tentang umum, aku teringat pulak, dulu sebelum tengok ape2 cerita kat tv mesti ade terkeluar huruf U dalam segitiga pastu ade tulis something yang agak kecil dibawahnye.. erm.. sekarang sudah takde pulak aku tengok.. abis kuat pun huruf U dalam segitiga tuh diletak secara mengecil di sudut tv.. Kenapa perlu aku bercerita tentang huruf U di dalam segitiga pulak sekarang nih? Aku sendiri pun tak tau la.. mari kite berganjak ke belakang kembali.. bercerita tentang entry sukan yang aku akan pendekkan.. haha.. korang bosan kan dengan sukan? korang tak pernah bersukan? patutlahh.. haha.. ok ok.. cerita tentang sukan hari nih memang sangat pendek.. aku janji.. ok ok.. entry tentang sukan hari ini ialah.. Liverpool menang 3-2 mase lawan wigan semalam dan aku still merasa lega sebab liverpool still follow chelsea.. Ok.. tuh aje.. aku tak mungkir janji kan? haha.. jom bercerita pasal open house pulak.

Baca lagi

Selamat hari lahir

Pembeli rumah teraniaya bila dapat tau diorg beli rumah tak dapat dapur dan tak dapat hadiah rumah mini..walaupun teraniaya namun diorg tetap berebut2 bile mau ambil gambar. Nih gambar family dan sedara2 aku secara berkumpulan

Kisah makcik sanggul indon semalam bersambung hari ni, aku terlupe menyebut tentang break secara total.. haha.. itu yang makcik tuh sebut bile die mengatakan yang pemandu bas tuh break secara total.. haha.. aku sudah gelak secara ‘haha’ sebanyak dua kali.. itu bermaksud.. aku sangat suka ayat yang makcik tuh guna.. aku suka perkataan ‘total’ yang digunakan.. aku suka semua ayat yang menggunakan perkataan ‘total’ secara automatik.. termasuk juga FAB Total… erm, ok.. sekian saja cerita tentang makcik total tuh.. nanti kalau entry nih dibaca pulak oleh makcik total tuh.. sudah lah die akan menjadi berlagak pulak dengan perkataan total tuh.. sudah2..

Baca lagi

Review FIFA09

Pertamanya aku nak ungkapkan ayat gembira iaitu Liverpool menang 2-1, tidak mengapalah wahai fans MU, janganlah emo sangat, inikan permainan bola sepak, ade kalah, ade menang.. haha.. aku sangat berbangga dengan permainan Albert Riera yang baru join Liverpool.. wahh.. sangat baguslah kau main semalam wahai encik Riera.. Ohh.. semalam aku ponteng untuk ke surau untuk bertarawikh berjemaah tapi alhamdulillah aku masih menunaikan tarawikh di rumah secara sendiri..

—————————————————————

Ok.. cukup tentang kemengan Liverpool itu, aku mau teruskan dengan preview game yang sebenarnye tak penah lekang sejak sekolah lagi..FIFA.. arghh.. bola sepak lagiii!!! .. haha.. pastinya kaum ibu dan feminin tidak begitu berminat tentang bola sepak lantas mau keluar dari blog aku.. erm.. tidak mengapalah kalau begitu, aku tidak berkecil hati… aku juga faham sebab aku juga pernah ke blog feminin yang menceritakan tentang perkara feminin.. huh.. memang menduga iman kaum lelaki… Ok.. FIFA adalah sebuah permainan bola sepak yang sangat berpengaruh sekitar zaman sekolah aku dulu. Walaupun jika difikirkan semula, FIFA zaman dahulu memang banyak kebodohannya.. tapi aku redha, zaman tuh memang permainan sebegitu dibangga2kan semua orang.. aku sendiri kagum dengan FIFA zaman2 dahulu. tapi semenjak FIFA2000, aku rasa EA memang buat kerja mudah je.. grafik FIFA pada masa tuh macam ayam berak kapur.. grafik FIFA memang tak ubah2 sejak tuh.. Kecewa bile tengok grafik game2 lain semua dah jadi super duper cantik.. tapi FIFA macam tuh gak.. lepas kluar XBOX360, aku tengok FIFA untuk console tuh memang super duper cun.. aku pun beranggapan yang grafik FIFA untuk PC akan mengikut jejak yang sama… huhh.. harammm.. versi PC memang dipandang enteng oleh orang2 EA.. maybe die ingat ramai pengguna PC still pakai komputer slow so tak bleh nak buat grafik hebat2.. chiitt..

Semalam aku cam bosan2 lepas tengok match Liverpool vs Man Utd… so aku buang2 masa layan upin ngan ipin kat youtube.. pastu tergerak nak search video gameplay FIFA09.. erm.. tengok pada video.. aku rasa cam sama je dari FIFA sebelum nih.. tapi bile aku baca comment2 kat bawah tuh, ramai yang puji plak.. hurm.. so untuk memuaskan hati yang gundah gulana nih.. aku pun download la demo FIFA09..seblum nih pun aku penah je download demo FIFA08 sebelum full game release.. Bile dah selesai proses pen-download-an.. aku install secara spontan.. bile semuanya sudah selesai.. aku start la FIFA09 demo version secara rasminya.. First sekali.. aku suke menu kali nih.. cun dan menarik.. pastu tanpa buang masa, aku pilih la team then mulakan permainan.. selesai je loading.. aku tengok grafik FIFA09 kali nih super duper jula juli bintang tiga.. aku suke rumput kali nih.. aku suke detail muke pemain.. aku suke rambut pemain.. aku suke otot2 pemain.. dan kulit cam kilat2 sebab peluh.. huh.. grafik kali nih agak detaill.. maksud aku.. lebih detail dari sebelumnya.. aku pun macam biasa menekan butang A,S,D,W,E…kat keyboard aku… aikk.. apsal takde ape2 respon plak nih, rosak ke keyboard aku nih.. maka, aku mula la meraba2 satu2 huruf nak cari button untuk passing bola je.. uikss.. sekarang button2 sudah tukar tempat la plak.. W, E,R .. pastu space bar.. L SHIFT pun masuk gak.. alaa.. gasak je la.. lama2 cam best plak guna configuation button baru nih.. haha.. seronok2.. aku suke.. dan FIFA kali nih gak boleh dimainkan dengan menggunakan keyboard+mouse sekali gus atau keyboard aje atau keyboard vs mouse.. haha.. teringat FIFA98 dulu.. hurmm.. bawah nih antara screenshot dari pc aku yang sempat aku print screen.. enjooyy…