Happy Birthday Abah

Malam semalam kitorang sempat balik pd, buat surprise untuk birthday ayahanda tersayang. Sampai pd kitorang singgah kat secret recipe, beli kek hazelnut.. adik2 sibuk suruh beli makanan lain, chitt.. padahal diorang dah makan petang tuh, still sibuk nak makan lagi.. Badan aku betul2 penat, sepanjang perjalanan aku tido je.. Maybe sebab aku ade minum air sejuk malam sebelum tuh, memang slalunye kalau aku minum air sejuk badan aku memang letih je.. sebab tuh tiap2 kali minum /makan, aku order air berunsur suam je..

Baca lagi

Kisah si inul gelek

Minggu lepas.. kenduri kawin sedara aku.. tapi cerita posting neh bukan pasal kenduri kawin.. ianya tentang “bersyukur-lah Z-Ru sebab ada kenduri kawen yang indah lagi mengasyikkan”. Kisah nih separa benar.. ada yang benar dan ade yang tak pasti kebenarannye.. maybe sebab aku dah putar cerita supaya ianya jadi benar padahal cerita bohong.. Ok2.. sudah2.. usah buang masa.. mau tau tak cerita tentang kenduri kawen yang indah yang paling indah dan hangat yang pernah dialami Z-Ru?? Siapakah Z-Ru??  Aku sebenarnya kurang pasti siapa Z-Ru pada awalnya.. pembabitan beliau di dalam YM aku aritu sedikit buat aku musykil.. siapakah dia?? tak penah pulak aku ade kawan sebegini pening  namanya… namun hasil dari ilmu yang diturunkan oleh abang Sherlock Holmes semasa aku sekelas dengan beliau dulu.. baru aku tau sape sebenarnye watak yang bernama Z-Ru..

Baca lagi

Seronoknyee bercuti

Yeyy.. aku baru balik dari langkawi… alhamdulillah.. selamat pergi dan balik.. memang best.. dapat jalan2.. dapat shoot gambar.. dapat shopping2.. dapat beli baju.. dapat tengok pemandangan.. dapat tengok omputih seksi.. opsss.. sorry.. terlepas.. haha.. tapi kan.. aku tak tengok sangat pun omputih2 seksi tuh.. omputih2 seksi tuh yg asik tengok aku.. aishh.. segan la aku kalu citer lebih2.. diorang kata aku seksi la pulak.. adus.. cam tak percaya kan? omputih seksi cakap aku seksi.. huhh.. seksa nak terima.. tapi apakan daya, tuhla hakikatnya.. Aku yang hensem, kacak, bergaya, hitam, pendek, gemuk.. tuh sumer aku la.. aku versatile.. ok tak gitu?

Baca lagi