Cendol Chatime

Aritu abang ada beli satu air cendol ni katanya idea dari negara Taiwan, abang pun bukan pernah rasa air cendol Taiwan, abang pun beli la satu, rasa dia sedap jugak, ada rasa ubi manis. Abang pun gulp gulp la laju2.. Semalam abang try pulak cendol negara Indonesia, rasa dia takdela hebat mana sebab dia cuma campur sirap rose je, kalau dia campur kelopak bunga rose abang rasa mesti hebat. Baca lagi

Kapal Api Blue Mountain

Abang ada benda nak share dengan kawan2 abang semua. Abang ni memang cukup gemar minum kopi, masa abang ke Acheh pun abang pekena kopi Acheh cukup2. Ni abang nak share sikit pasal satu kopi Kapal Api Blue Mountain. Abang dah lama cari kopi ni sebab abang tengok kat iklan tv rumah abang banyak kali dia tunjuk. Baca lagi

Podiee.. Podiee

Tahniah abang nak ucapkan buat pasukan Lions XII, bila abang tengok prestasi perlawanan sebelum2 ni abang dah dapat tau Lions XII ni pasukan yang bagus juga. Abang kalau main game FIFA 2015, abang set difficulty dia ke Amateur, guna pulak pasukan Negeri Sembilan, memang abang benam team Lions XII ni cukup2. Baca lagi

Kisah seram di Hospital

Harini abang ingat abang nak cerita sesuatu yang berbeza, sesuatu yang fresh, takdela bosan meleweh cerita abang orang baca pun macam nak tido.

Tiba2 harini abang teringat pulak satu kejadian masa abang menunggu wife abang nak deliver kat Hospital haritu. Sepanjang kat Hospital haritu abang tido lebih kurang2 hari jugak kat bilik menunggu hospital tu. Baca lagi

Cerita kedai Toto

Abang ada cerita pendek harini, cerita ni berlaku hari Ahad aritu.. Masa tu abang rasa rajin pulak nak pegi hantar toto, korang mesti tau toto tu ape.. Toto yang lapik tempat tido tu. Abang punyalah seronok nak hantar toto pergi dobi sampaikan abang masuk dobi tu pun muka penuh senyuman. Baca lagi

Selamat Hari Guru

Harini disebabkan hujung minggu dan ramai orang kata harini hari guru abang pun ingat nak ucap selamat hari guru kat isteri abang yang tercinta yang sekarang ni layaklah digelar guru. Guru kepada pelajar Polisas dan guru juga kepada anak kami yang baru dilahirkan beberapa minggu lepas. Selamat hari guru juga untuk semua kawan2 abang yang lain. Baca lagi

Kelahiran

Alhamdulillah, pada 5 Mei 2015 lepas isteri abang telah selamat melahirkan bayi lelaki seberat 3.05kg yang comel semacam abang jugak. Anugerah dan amanah dari Allah S.W.T ini akan kami jaga sebaiknya, InsyaAllah.

Buat pengetahuan semua abang telah berjaya berada di dalam Labour Room dan berada di sisi isteri abang sepanjang masa dengan jayanya. Baca lagi