LOS DAN FAUN BESSTTT!!!

Penat aku belum hilang, baru lepas balik dari KL.. tapi penat yang betul2 buat aku rasa puas hati..Puas hati sebab ape?.. Adoyyyaii.. buat pengetahuan korang, aku baru balik dari KL.. tengok wayang.. hahaha.. tengok wayang sampai ke KL.. zulhatfi bukan ke orang PD..PD memang takde wayang, abis2 pun aku bleh tengok kat Seremban, kenapa nak pegi sampai KL semata2 nak tengok wayang.. hahaha.. Sape gelakkan aku die kalah.. kalah ape? ahaa.. kalah la.. aku baru nak bagi patung mak ultraman..tapi sebab ko gelak aku tak dapat la nak bagi.. len kali jangan gelakkan aku sesuka hati..Kalu aku suruh gelak baru korang gelak.. Kalu aku suruh guling baru korang guling..

Baca lagi

Aku menang LOS DAN FAUN..

Berpandukan kepada pasukan pandu puteri sekali lagi.. dengan ini saya umumkan pasukan pandu puteri telah memenangi permainan angkat berat untuk kali ini.. hahaha.. yup, yg tuh memang statement merapu.. Statement tuh membayangkan bahawa aku seorang yang happyy untuk hari ni.. happy ialahh yahooooo..  yahoo tuh pulak merujuk pada ‘yahooo aku menang motoo tiket gala premier untuk citer LOS DAN FAUN’.. sebenarnye berita gembira nih aku dapat tau lebih kurang 2-3 hari lepas, email misteri dari seorang wanita yang bernama christina telah menghantar email dan bagitau aku telah menang tiket gala premier untuk citer LOS DAN FAUN. Aku sendiri tak sure christina yang antar email kat aku nih christina maria orow (penerbit eksekutif LOS DAN FAUN) atau ade christina lain.. Secara jujurnya aku nak ucapkan terima kasih kepada list2 nama di bawah.

Baca lagi

Empat segi dan berkarat

Gambar nih memang jelas bukan aku yg shoot.. hampeh loo kamu

Perkembangan terkini menunjukkan peningkatan aku untuk menonton movie akhir2 nih agak meningkat. Peningkatan ini disebabkan aku telah download movie2 best pastu dicampur pulak dengan movie2 yang aku download dulu2 yang blum aku tengok lg.. Ala.. peningkatan menonton movie nih sebenarnye bukanlah peningkatan ketara sangat.. kalau dulu aku tengok movie sekali seminggu, tapi akhir2 nih meningkat jadi 2 movie seminggu.. memberangsangkan tak?? Ke ko yang terangsang sebab aku??  hahaha… Sungguh menjengkelkan.. Sebagai memperingati hari peningkatan menonton movie yang aku telah lakukan, aku nak kongsi satu dari movie yang aku tengok baru2 nih.. Posting ini akan jadi sedikit panjang sebab akan adanya dua tag yang datang sekaligus.. maaf kepada penghantar tag sebab aku takkan senaraikan mangsa2 tag seterusnya sebab aku tak tau nak tag sape (Thanks to nad and Aiman)..

Baca lagi

Salah faham lagi.

Baru2 nih aku ke Ulu Bendul, saje berjalan2 dengan akak & abg ipar (mak dan adik aku juga turut serta).. seronok jugak sebab aku dapat shoot sambil mencelup kaki kat dalam air sungai tuh..seperti yang sudah diramalkan.. Ulu Bendul semacam tak dijaga baik.. kat tempat kitorang lepak tuh takde tong sampah, bleh plak sampah longgok kat tepi semak.. Ok.. ketepikan kisah sampah, longgok, lepak dan sampah longgok tepi semak. Aku taknak letak tajuk posting ni ‘Sampah di tepi semak’.. terasa kotor plak blog aku nanti.. haha.. Aku sebenarnye tak suke orang stress di hari2 bekerja nih.. aku memang baik hati.. hahaha.. jadi.. aku nak sambung cerita salah faham sebelum nih….mari kite tengok sape watak2 utama kisah salah faham kali nih.

Baca lagi

Salah faham (Kisah Benar)

Ini adalah sebuah posting mengenai salah faham.. macam mana ko boleh salah faham? ke ko memang tak faham tapi buat2 faham.. aku ade sorang kawan nama fahmi, tapi aku tengok die faham je.. takde pun salah faham..faham dengan fahmi lain bunyinye, maksud pun lain.. aku selalu dengar nama orang mohd fahmi tapi tak pernah pulak dengar nama orang mohd faham. Ko penah salah faham dengan sape2? aku?? selalu je salah faham.. sampai aku pun naik tak faham macam mana orang tuh bleh salah faham dengan aku. Salah faham nih selalunye berlaku bile ko bercakap cara ego tapi sebenarnye orang yang ko tengah bercakap tuh tak faham ape2 (mungkin die sengal atau ade masalah pendengaran). Sengal yang aku maksudkan bukanlah sengal2 otot atau sengal2 lutut.. sengal yang yang aku maksudkan ialah sengal2 otak sampaikan dah tak bleh memikir atau menumpukan sesuatu sampai boleh buat korang mabuk sedar.

Baca lagi

Aku bukan director A.N..

Gambar nih bukan aku yang shoot.. harap maklum.

Petang tadi aku cabut2 kepala rumput kat luar rumah. Ade anak2 rumput liar tumbuh kat celah2 rumput kat laman rumah.. Rumput2 liar tuh senang nak cabut, so takde masalah la nak buat keje tuh, cuma die tumbuh merata-rata.. so kene banyak bergerak la.. Lepas aktiviti mencabut rumput selesai, aku masuk rumah. tengok tv..huh.. mane satu betul? tengok tv atau tengok siaran tv?.. gile.. mestilah tengok tv.. pendek skit.. buat pe nak sebut panjang2, korang mesti faham punye kalau aku cakap tengok tv.. kan kan?  Ok2, berbalik pada cerita aku.. aku tengok tv, cerita ‘The Illusionist’ (gambar diatas) .. Korang pernah tengok tak cerita bertajuk macam nih? Aku pun tak sure korang penah tengok cerita nih atau tak tapi cerita nih memang aku suke.. jalan ceritanya superb la.. bak kata pepatah ‘mana tidak tumpahnya kuah kalau tidak ke nasik’. Memang korang kene tengok la.. cerita yang berjalan cerita macam nih memang unik (pendapat aku). Maybe ade antara korang yang berpendapat, cerita unik adalah cerita dimana pelakon utamanya adalah seorang alien berkepala bujur panjang dan bermata besar dan orang slalu panggil die alien.. Tuh pun unik gak, tapi yang tuh watak die yang unik, jalan ceritanye belum tentu unik lagi.. ntah2 ending die alien tuh kawin ngan manusia. Tuh bukan jalan cerita unik, tuh jalan cerita gila punya..

Baca lagi

Berpandu kepada paksi..

‘Berpandu kepada paksi yang nyata’, pemula ayat yang macam best je bunyinye.. tapi ayat tuh takde kene mengena dengan entry nih pun rasanye. Tetibe je ayat tuh keluar dalam kepala nih. Dahla gune perkataan pandu, dah macam pandu puteri pulak bunyinye.. takpun pandu cermat jiwa selamat.. pastu di gabungkan pulak dengan perkataan paksi, memang marvellous la jadinye… macam pasukan pandu puteri pegi ke angkasa melihat paksi bumi.. Aku sendiri terfikir secara tiba-tiba, kenapa pasukan pandu puteri kene ada perkataan pandu di dalamnye.. mungkinkah matlamat pasukan nih untuk memandu semua puteri2 lain termasuk puteri cinderella dan puteri gunung ledang? ataupun memang pasukan pandu puteri ialah unit khas gabungan pemandu2 wanita seluruh malaysia? atau pandu puteri nih pasukan keselamatan jalan raya yang ingin menasihatkan para pemandu bahwasanya pandu cermat jiwa akan selamat. Kenapa perlu pandu puteri? walhal ia cuma pasukan uniform kat sekolah..Biarkanlah die asalkan die tak memandu secara berbahaya.

Baca lagi